Skocz do zawartości
IGNORED

Sony TA-F830ES vs Krell KAV 300i

Bumpalump

Rekomendowane odpowiedzi

W takim razie krótko mówiąc te zwyczaje dotyczyły Twojej uczelni.

Też. i dotyczą nadal. Związek z moim zachowaniem tutaj jest żaden, bo to chciałeś zasugerować. Moje zachowanie tutaj wynika z innych przyczyn. A to jest jedna z nich:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Też. i dotyczą nadal. Związek z moim zachowaniem tutaj jest żaden, bo to chciałeś zasugerować. Moje zachowanie tutaj wynika z innych przyczyn. A to jest jedna z nich:

http://www.audiostereo.pl/audio-mity_126160.html/page__st__2850?do=findComment&comment=3778504

Chciałem zasugerować to co zasugerowałem. Na mojej uczelni czegoś takiego nigdy nie było. Kropka.

Kwestie saloniku i zapasów nigdy mnie nie interesowały. Jak również bufonada typu ja mam lepsze bo wydałem x razy więcej. Słyszałem wiele źle zestawionych drogich systemów. Nie grało to wcale. Najwięcej takiego dziadostwa tworzą na poczekaniu sprzedawcy i dystrybutorzy zwykle z tego co mają pod ręką. Bez ładu i składu, na pałę byle zaprezentować klientowi to co najdroższe. Widziałem też kilka prywatnych systemów gdzie właściciel mówił "to musi grać bo wydałem pierdylion złotych" i co? I był w przysłowiowej dupie. Łatwo się domyślić że była to głęboka i ciemna dupa. Nie mówiąc o rzekomo grających pseudo akcesoriach typu podstawki pod kable. Śmiech na sali.

Swoje zdanie na temat saloniku wyraziłem w tym poście:

Salonikowcy to zamknięta grupa nadętych lamusów.

;-)

Chciałem zasugerować to co zasugerowałem. Na mojej uczelni czegoś takiego nigdy nie było. Kropka.

Kwestie saloniku i zapasów nigdy mnie nie interesowały. Jak również bufonada typu ja mam lepsze bo wydałem x razy więcej. Słyszałem wiele źle zestawionych drogich systemów. Nie grało to wcale. Najwięcej takiego dziadostwa tworzą na poczekaniu sprzedawcy i dystrybutorzy zwykle z tego co mają pod ręką. Bez ładu i składu, na pałę byle zaprezentować klientowi to co najdroższe. Widziałem też kilka prywatnych systemów gdzie właściciel mówił "to musi grać bo wydałem pierdylion złotych" i co? I był w przysłowiowej dupie. Łatwo się domyślić że była to głęboka i ciemna dupa. Nie mówiąc o rzekomo grających pseudo akcesoriach typu podstawki pod kable. Śmiech na sali.

Swoje zdanie na temat saloniku wyraziłem w tym poście:

Nie o to mi chdziło w moim poście. Zupełnie nie dotyczył saloniku. Z tym co teraz napisałeś się zgadzam, za wyjątkiem fragmentu o uczelni. Wierz mi, trudno znaleźć w Polsce uczelnię, na której nie ma i nie było mechanizmów, o których pisałem. Można znaleźć jedynie wydziały naktórych jest odrobinę lepiej, ale nie jest ich dużo.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Nie o to mi chdziło w moim poście. Zupełnie nie dotyczył saloniku. Z tym co teraz napisałeś się zgadzam, za wyjątkiem fragmentu o uczelni. Wierz mi, trudno znaleźć w Polsce uczelnię, na której nie ma i nie było mechanizmów, o których pisałem. Można znaleźć jedynie wydziały naktórych jest odrobinę lepiej, ale nie jest ich dużo.

Być może masz rację.

• 2 lata później...

Ja u siebie słuchałem kilka dni na zmianę kav300i / Kenwood KA9100 , z tannoy saturn s8 i Physic Superior Yara superior ii.

No i z tymi drugimi kenwood wypadł troszkę lepiej , oczywiście dynamika słaba , podobnie jak kontrola ( jakosc )basu dużo mniej detali niż kav300i , ale więcej przyjemności sprawiał mi kenwood podczas słuchania niż krell.

Ale to tylko i wyłącznie dlatego , że nie posiadam chario lub proac , krell według mnie z tymi głośnikami pokaże dużo więcej i lepiej.

Krell gra dosyć jasno , kable cardas quadlink 5c dużo nie pomogły pewnie głośnikowe by dały lepszy efekt.

Połączenie go np. z Physic wychodzi monitor audio + rotel czyli iskry :D

Ja swoją przygodę z audio rozpocząłem od nieodpowiedniej konfiguracji MA + rotel , ale w końcu człowiek uczy się na błędach :)

Zostaje teraz przy tannoy + lampa

Pozdrawiam i życzę przyjemności ze słuchania

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.