Skocz do zawartości
IGNORED

kable głośnikowe vs instalacja elektryczna - jak daleko od siebie?

qbaton

Rekomendowane odpowiedzi

Im bliżej tym większe zakłócenia . Ale bez przesady z mojego doświadczenia wynika, że jeśli równolegle to 50 cm max a 10 cm min. Zależy też od jakości izolacji obu kabli.

Acha doświadczenia zostały wykonane na całkiem dobrym sprzęcie w moim zakładzie, ale jest to, jak powiedziało dwóch inżynierów , sprzęt klasy średniej . Na moje ucho wszystko się zgadza, ale nietoperzem nie jestem.

Dla głośnikowych pół metra to spora odległość i żadne zaklócenia nie powinny się pojawiać. Osobiście walczyłem z przewodami zasilającymi i połączeniowymi za szafką ze sprzętem. Pospinanie oddzielnie zasilania i sygnałowych i rozsunięcie ich załatwiło sprawę przydźwięku i zakłóceń.

To wygospodaruj tw 10cm i posłuchaj, czy pojawią się jakieś "efekty specjalne", ale nie sądzę, by coś było. Głośnikowe są z powodu silnego sygnału mniej wrażliwe na zakłócenia.

Pól metra odpada - nie mam tyle miejsca. Ale 10 cm mogę wygospodarować

To kup kolumny bezprzewodowe, wtedy bedziesz mogl te kable polozyc nawet przy samej instalacji.

To byl zart oczywiscie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.