Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer SX-N30

1piotr13

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam amplituner jak w temacie. Gra on ze starymi Tannoyami M1 + subwoofer Harman Kardon. Nieźle to gra ale chciałbym kupić nowsze kolumny podstawkowe. Myślałem o nowych Tannoyach 7.2 lub o Dali Zensor 3. Pokój 15m, muzyka praktycznie każda. Lubię jak muzyka gra trochę dynamicznie, nieprzesadzone tony wysokie ale obecne, dobra separacja instrumentów oraz przejrzysta scena. Dużo osób pisze pozytywnie o Dali Zensor 3 ale natknąłem się równierz na opinię że są za nudne, zero polotu itp. Może macie jakieś inne propozycje.

https://www.audiostereo.pl/topic/126663-pioneer-sx-n30/

Uważaj na Zensor 3. Dźwięk na pewno nie jest dynamiczny. Są to jedne z niewielu kolumn, które po podłączeniu do mojego Sony TA-F444ES powodowały, że usypiałem. Z Marantzem było lepiej, ale dźwięk nie w moim stylu. Jakiś taki wolny. Do tego charakter basu mi się nie podoba. Czasami jest twardy, jakby ktoś pudło z plastyku okładał no a czasami jest jak z subwoofera. Lubię miękki bas jak w kolumnach wintage z głośnikami niskotonowymi >niż 20cm. Ogólnie to nie moja bajka a w prasie chyba przegięli z recenzjami.

https://www.audiostereo.pl/topic/126663-pioneer-sx-n30/#findComment-3787878

Ja uważam że Dali zensor 3 są bardzo udane, potrafią zawstydzić nie jedne nieco droższe. Z dobranym wzmacniaczem, nie koniecznie zaraz drogim potrafią łądnie zagrać i mieć niezłego kopa.

Tylko po prostu źle zgrał się z soniakiem, Piotr57832 bo nie sądzę, że brałeś soniaka na odsłuchy do salonu audio i zgrywałeś z różnymi kolumnami.... Gdyby tak było to trafiłbyś na bardziej pasujące kolumny do soniaka, ale niekoniecznie lepsze jako takie.

Dali 3 w 15m kw jak ulał, kolega ma w 20 i też jest bardzo dobrze .

Weź pod uwagę, że to Pioneer ma ostre wysokie tony, a bas jest dość przeciętnie wypełniony, niestety.

Czy Dali będą dobrym wyborem, może ? Może quantum 673 dobrze się zgra, jakieś Polk, Paradigm. Z Klipschem, Jbl, mimo, że dynamicznie może być bardzo ostro i anlitycznie.

https://www.audiostereo.pl/topic/126663-pioneer-sx-n30/#findComment-3787900

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.