Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

paul_67, 14 Cze 2008, 08:24

O ile wiem, pole magnetyczne powinno zanikać płynnie, więc przyrząd - włączony- należy płynnym ruchem oddalić od głowic/wałków i wyłączyć gdy będzie już w dużej odległości (zdaje się, że gdzieś czytałem o 1 metrze czy nawet więcej?).

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Kilka slow na temat AD-F 880. Jak widac sa rozne egzemplarze. U siebie mialem wczesniej Pioneera CT 939mkII potem Akai GX 75mkII i Onkyo Integra TA 2570 (wszystkie w idealnym stanie). Od niemal roku mam AD-F 880 i nie zamierzam sie jej pozbywac. Byc moze tak pasuje do mojego gustu. Kiedys pewnie kupie jakas topowa Soniawke ale na razie mi sie nie chce. Wrzucam kasete i slucham. Sprawia mi to o wiele wieksza radosc niz przy poprzednich deckach. Po prostu biore dowolna tasme kalibruje i robie sobie skladanki przypominajac niezapomniane lata 80-te...

Teraz mogę Wam pokazać , co mogłem mieć !

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jest na A... niezbyt ciekawy wizualnie, za to sądząc po zdjęciach bardzo ciekawy mechanicznie sprzęcik, po raz n-ty wystawiony w niskiej cenie kup teraz i nikt go nie chce. Dlatego zdecydowałem się tu o nim napisać, może komuś przypasuje. Nawet nie wiem czy to mono czy stereo... Szukać: "Komplex"

Świadczy, ale nie zawsze o częstotliwości użytkowania.Znam gości, którzy nie grają sprzętem prawie w ogóle(z braku czasu) a wszystko mają zniszczone jakby to przeszło wojnę.Póżniej przychodzą do mnie i mi zarzucają, że moje klocki były kupione wczoraj albo, że ich nie używam.Raz pożyczyłem płytę na jeden dzień to jej nie poznałem.Niektórym się wszystko w łapach pali...

jak sie przycisków nie czyści to wkrótce od tłustych paluchów i brudu porobią się takie właśnie zacieki.Niektórzy też obsługują sprzęt przy konsumpcji np pierogów z okrasą.Tu wydaje się zrozumiałe używanie tzw. audifilskich rękawiczek do sprzętu albo przynajmniej odtłuszczenie ich mydłem lub pastą BHP.Z samego szacunku do tych klocków.

Wygląda pomimo zgłaszanych przez Was uwag wyjątkowo solidnie,naprawdę mi żal że nie mam pieniędzy na jego kupno. Bywałem na tym forum wielokrotnym świadkiem kupowania kasetowego złomu z plastikowymi z zębatkami dwuwałkowców aż do przesady wiotkich i rachitycznych i trójsilnikowych gdzie każdy z silników był do dupy i jeszcze na dodatek głupio podwieszony, a więc nie plujcie na przedmiot z wszech miar ciekawy, skoro jesteście zdolni zachwycać się pierwszym lepszym gównem. Kocham magnetofony i ta miłość jest odpłacana pełną wzajemnością

Pozdrawiam

Zbyszek

Korwinie, nie plujemy na przedmiot. Ten model Nakamichi to naprawdę fajny sprzęt, ale egzemplarz jaki się trafił na allegro odstrasza swoim stanem. Człowiek który doprowadził tak fajny klocek do takiego stanu zasługuje na potępienie.

Pilnie potrzebuję 2 pasków napędowych do magnetofonu KENWOOD KX-W8020

Paski mają długość 2x11 cm, czyli 22 cm obwodu

Średnica 7 cm

Szerokość 4 mm

Płaski o grubości około 1 mm.

Chyba piszemy o dwóch zupełnie różnych aukcjach mnie Nakamichi zwisa obojętnym kitem nigdy w nim nie było ani nie będzie głowic firmy Bogen ja pisałem o BS 21 Komplex Automatic

Ukryta Zawartość

dzięki poważnej odchyłce od normy psychicznej i nieustannemu zachwytowi nad wszystkim co kiedyś było sygnowane UHER MUNCHEN MADE IN WESTERN GERMANY czyli UHER/UHER a nie UHER/ Harman-Kardon to co biorę ostrożnie w swoje ręce to są absolutne cuda analogowej techniki z przemyślanym bezbłędnie układem elektromechanicznym i doskonałą elektroniką. Ten BS 21 Komplex Automatic ma kilka wręcz niesamowitych

rozwiązań przeczytajcie te kilka zdań opisu dokładnie

Pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

Przyganiał kocioł garnkowi, dokładnie popełniłem takie same błędy jakie popełniają ci do których mam żal nie Komplex tylko Kamplex Denmark Automatic Tape Machine Type BS 21 -wyprodukowany przez firmę zajmującą się produkcją medycznego sprzętu diagnostycznego między innymi audiometrów, być może stanowił element większej całości służącej do badania słuchu i dlatego ma możliwość podsłuchu w trakcie przewijania a przewijanie płynną regulację przesuwu od 0 do maksimum w obydwie strony posiada także autorewers [polegający na dodaniu dodatkowej głowicy odczytującej z prawa w lewo.

Pozdrawiam

Zbyszek

Kiedyś trafiłem na aukcję w której sprzedawano "Nakamichi CR 3" za 150zł i nie kupiłem !

Był w idealnym stanie ! Tylko to tak właśnie jest, że takie okazje kończą się tym, że u Kasjela stoi szesnaście decków i wszyscy mają go za idiotę :-))

Chłopaki, trzymajcie za mnie kciuki abym się nie przejechał się na tym Tascamie...Jutro się wszystko okaże co to jest warte.Już mnie nosi z ciekawości...

Kasjel ty nie bluźnij prze snem i dziękuj Temu co tam na górze jest,że masz słabość do decków a nie do młodzianków lub panienek w wieku pokwitania. Nasze dewiacje są społecznie nie groźne i jeśli komuś szkodzą w co mocno wątpię to jedynie nam samym.Nie uważam się za przygłupa ale już zaczynam się uśmiechać jak osił do sera na samą tylko myśl,że przyjedzie do mnie jeszcze jeden REPORT [4000 L na chodzie]

Śpij spokojnie ORMO czuwa

Zbyszek

Te komentarze Pana Zbyszka... przed oczami mam moją wersalkę u rodziców, półkę z Młodymi Technikami, Kasprzaka mono z doklejanymi głośnikami, 3 taśmy z Pewexu, i marzenia o porządnym sprzęcie, poranne dudnienia sąsiada który miał amatora z kolumnami i czasami pożyczał mi kasety... uczyłem się wtedy słuchać muzyki... pomimo, że ciężko było o wszystko...

Ukryta Zawartość

Oho:) W sumie niezly kasek sie pojawil - on juz wystawia po raz wtory i nikt nie kupuje:)

Ukryta Zawartość

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Ukryta Zawartość

Uhu a tu prosze cos ulala :)

Ukryta Zawartość

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Kasjel, 14 Cze 2008, 20:59

>Kiedyś trafiłem na aukcję w której sprzedawano "Nakamichi CR 3" za 150zł i nie kupiłem !

>Był w idealnym stanie ! Tylko to tak właśnie jest, że takie okazje kończą się tym, że u Kasjela stoi

>szesnaście decków i wszyscy mają go za idiotę :-))

U mnie stoi ich "nieco" więcej. Niektórzy znajomi i członkowie rodziny zaczynają z myślą o mnie szukać telefonów do różnych specjalistów... niekoniecznie od naprawy magnetofonów! ;-)))

Niektórym to się udaje kupić super sprzęt za śmieszne pieniądze...Ja niestety nie mam takiego szczęścia, ale nie narzekam bo wszystko co kupiłem do tej pory ( odpukać ) chodzi jak burza...:-)

Po 12 mam pociąg do Poznania.Jadę odsłuchiwać szpulaka.Prawdę mówiąc się troszkę boję czy będę umiał podejść do sprawy z dystansem.Żeby tylko nie poniosły mnie za bardzo emocję.To już nie chyba a na pewno jest choroba, ale jaka przyjemna!

Próbowałem dzisiaj rozkręcić Aiwę AD-F810 tylko po to, aby wyczyścić od wewnątrz szybkę wyświetlacza. Ale niestety nie mam szans ! Połowa elektroniki magnetofonu jest "przyklejona" do panela przedniego jak w tandetnych mini wieżach.Mnóstwo zatrzasków plastikowych, śrubek ale też przytopiony plastik.Dosłownie niedobrze mi się robi, gdy widzę taką elektronikę !

• Pokaż nowe odpowiedzi