Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ciągle walczę z moim Sony TC-K95ES, wczoraj kontaktowałem się z serwisem aby podali mi co muszę wymienić, wskazali na kilka elementów mechanicznych tzn. obsady i tulejki prowadzące wałki od kół zamachowych. Czy znacie kogoś kto potrafi takie precyzyjne elementy zregenerować?

Pozdrawiam

Jacek

accjacek

a może spróbuj strategiczne miejsca mechanizmu przesmarować czymś w sprayu i rurką na końcu,może coś przyrdzewiało,przysniedziało i chodzi z trudem.Próba nie strzelba wiele razy juz pomagały takie

sposoby.

Jutro zamawiam orginalne rolki i pasek, serwis stwierdził że elementy (te które mam do regeneracji - obsady, tuleje) są wyrobione co objawia się dużymi luzami, osobiście ich nie stwierdziłem ale jeszcze nie wyjąłem mechanizmu na zewnątrz. W pierwszej kolejności wymienie pasek potem rolki a jeśli to nie pomoże to będe szukał kogoś co takie rzeczy robi, sam serwis stwierdzi iż jest to wykonalne więc ciągle mam nadzieję. Jeśli macie kogoś kto się czymś takim zajmuje to dajcie znać.

Pozdrawiam

Jacek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - po zażartej walce Kilup zwycięzcą.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witajcie po dłuuuugiej przerwie!

Fakt, będzie następna do kolekcji :)

Z całym szacunkiem dla założyciela tego wątku, zdjęcia tej wersji zamieszczę na swoim wątku :). Tutaj wrzucę coś innego, tylko muszę zdjęcia porobić - Marantz-a CP430

Pozdrawiam!

Kilup, szczerze gratuluję zakupu. Troszkę kaski Cię to wyniosło, ale sprzęcik jak marzenie. Niektórzy mogą tylko o takim pomarzyć. Jeszcze raz gratuluję. :)

A to chyba do "szpulowca" czy może się pomyliłem? ;-)

Ukryta Zawartość

post-19798-100000289 1215112562_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dibunia, do szpulowca :) ale takiego na kasety magnetofonowe. :))

Bardzo ładna kasetka. Taka tylko prośba do Ciebie. Zdjęcia kaset wrzucaj może tutaj:

Ukryta Zawartość

W tym wątku rozmawiamy właśnie o samych kasetach i przedstawiamy zdjęcia ładnych "eksponatów". :) Tam pewnie będzie wygodniej i prościej je znaleźć w razie czego. :)

Ukryta Zawartość

Nie spac!!!

Ukryta Zawartość

No to kto sie skusi?

Ukryta Zawartość

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Ciekawe, czy rzeczywiście ten 959 jest dużo (w każdym razie słyszalnie) lepszy od mojego 939 mk II?

Tylko prosze o odpowiedzi bez ściemy, zastanawiam, się nad tym modelem.

Na temat sprzedawcy tego Pioneera, było już nie raz w tym wątku pisane. Pewnie niektórzy z Was pamiętają cenę 200 zł, za prospekt Pioneera, czy też 200 zł za ręczny demagnetyzer. Fakt, że to sprzedawca ustala cenę sprzedaży, ale ceny tego sprzedawcy należą raczej do tych dość wygórowanych. Moim skromnym zdaniem ta cena też do takich należy.

no, ok rozumiem, że przynajmniej niektórzy uważają, że cana za tego Pioneera jest zbyt wygórowana; to w takim razie za taki stan magnetofonu, jak w opisie tej aukcji warto dać?

Moim zdaniem, jeżeli ktoś wie czego chce.....a chce właśnie ten model Pioneera, to warto dać tyle kasy. Jednak jeśli ktoś miałby kupować "w ciemno", a potem okazało by się że deck nie spełnił by jego oczekiwań, to niech lepiej sobie odpuści.

Witam

Miałem 939 i mam też informacje o 939 MK II. Miałem 959 i przeszedłem tylko ze względu na to że nowszy na 979. CT-959 to rewelacja i nie gra inaczej niż 979 i CT-93 ( tutaj z Dolby S).

To tak jak porównać 939 MARK II do 959 i odwrotnie CT-91a do CT-93 , delikatnie pisząc może nie przepaść ale urwisko a może bardziej nasyp. Reasumująć wg mnie 959 jest jak 757 ale ma dodatkowo DUAL CAPSTAN. I tak w te różnice trzeba bardzo wnikać ponieważ wszystkie na dobrych kasetach spisują się godnie swojej marki P I O N E E R.

Pozdrawiam

Kasjel, bardzo dobrze to ująłeś.

psg, jeśli jesteś zdecydowany na ten model, znasz go, i wiesz czego możesz się po nim spodziewać i nie będziesz zawiedziony, to myślę, że możesz sie nad nim zastanowić, oczywiście jeśli nie ma żadnych wad czy usterek ukrytych. Co prawda cena nie zachwyca (według mie byłaby dobra, gdyby była ustalona na poziomie 500 zł z małym hakiem) ale jeśli komuś na tym modelu zależy i faktycznie nie ma on ukrytych usterek i oczywiście wygląda w rzeczywiśtości równie dobrze tak jak wygląda na tych zdjęciach, no to jeszcze warto ewentualnie rozważyć zakup w tej cenie.

Cena jest wyższa o jakieś 25 % więc Panowie negocjujcie, najpierw e-mail i kilka argumentów, a może odda go za jakieś 450 do 500 zł. Marzenia się spełniają, a tak naprawdę warto mieć dobry sprzęt a takie kwoty są realne, to nie GX95 AKAI w drewnie i nie za 1100zł prawda??

Pozdrawiam

CT-959 HEAD'S Taki stan jak widać więc może warto kupić?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A mój Akai GX 95 jest już po regulacji elektrycznej i spisuje się bardzo dobrze. Oczywiście było by lepiej gdybym mógł go teraz porównać z takim samym modelem z ustawieniami fabrycznymi i w idealnym stanie. No ale takiej możliwości nie mam, więc cieszę się z tego co mam !

DLA MNIE OCZYWIŚCIE - bardzo ładny, ale gdybym go chciał znowu kupić to za jakieś 450 zł plus koszt wysyłki i to wszystko co mogę zaproponować, jednak nie jestem tak bardzo nim zainteresowany ponieważ miałem identyczny. PANOWIE - spytajcie sprzedawcę dlaczego nie świeci dioda w pokrętle BIAS.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

psg

3 Lip 2008, 23:13

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1113 / 421 / 0

Rafał - a propos 939 mk II i 757 - chodzi o to, że 939 mk II taki słaby, czt 757 taki dobry?

Lukasz mam CT 757 na aukcji jest 959 mam kase ale po prostu mi sie nie chce - skok jakosciowy nie wart jest doplaty. Jesli w ogole jest. CT 939mkII to inna bajka.

• Pokaż nowe odpowiedzi