Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.......Panowie.....dotarłeem do fajnego wejścia w Chicago w stanach..........Pytanie moich znajomych jest proste: czego ci szukać........i nie chodzi tu o eBay który ponoć jest drogi a o sklepy z używanym dosłownie wszystkim(od lodówki po lokówki).Może dacie mi parę namiarów........nawet jeśli znajdą z nich tylko jeden czy dwa ciekawe egzemplarze to i tak dobrze. Ja napisałem im o Dragonie, Akaiach 65, 75, 95, Technicsie RSB-100,RSB-78R, Pioneerach mkII.......ale chcę wydłużyć listę.....im więcej tym większe prawdopodobieństwo trafienia.

I dawajcie więcej namiarów......nie będę się wybielał.....niektóre trafią na allegro. Dojście jest dobre, to bardzo zaufani ludzie, prawie rodzina....... a co najważniejsze nie chcą na tym zarabiać. Traktują to jak pomoc humanitarną :)

Dołóż więcej modeli Nakamichi, np. RX-505, który obraca kasetę, albo CR-7. Poza tym np. Aiwa Excelia, Kenwood KX-1100.

Inicjatywa godna, trzymam kciuki :)

"rafal996"- chyba zrozumiałeś moje intencje. Nie chcę wszystkiego dla siebie(baba już i tak się drze że zagracam dom)....jej figurki podobno do wszystkiego pasuja.......a te "rupiecie" nie. Nie wdaję się w dłuższe dyskusje z kobietą bo one nie mają wyobraźni i myślą inaczej(mniej linearnie:))Całe szczęście że nie ma wglądu w moje finanse..........jak coś fajnego kupię to znowu jej powiem że miałem słaby miesiąc.

A......i przypomniało mi się........Ten silniczek pomocniczy w Onkyo ruszył, naszprycowałem go sporą ilością oleju i chodzi jak nowy. Wziąłem się delikatnie za tą Aiwę3800.......nie widziałem chyba takiego "naszprycowania" elektroniką......trochę mnie to rajcuje ale i przeraża............pasek wymieniłem, ale to to nie wszystko.....ona ma dla mnie jeszcze jakąś inną niespodziankę.

Nakamichi CR - 7E sprawnego technicznie w dobrym stanie wizualnym i rozsądnej cenie to ja wezme od reki, w razie czego; popytaj u tych znajomych, bo Amerykanie mieli i mają u siebie sporo sprzętu z Japonii;

Możesz też popytać o kasety i taśmy szpulowe. Powinno być znacznie lepiej w tej kwestii, niż u nas. Trochę taśm w dobrej cenie to bym wziął na pewno, tak samo jak jakieś lepsze kasety chromowe i metalowe.

stres, 17 Maj 2009, 16:34

>A......i przypomniało mi się......Ten silniczek pomocniczy w Onkyo ruszył, naszprycowałem go

>sporą ilością oleju i chodzi jak nowy.

"A nie mówiłem?" ;-)

Ale cieszy mnie to bardzo! Nie wiem jeszcze na ile taka "naprawa" jest trwała, ale, jak widać, skutkuje, przynajmniej na jakiś czas.

Rzuca to też pewne światło na stwierdzenia producentów typu "bezobsługowy", "nasmarowany fabrycznie", "nie wymagający smarowania", itd. Owszem, są to stwierdzenia prawdziwe, ale tylko przy założeniu, że czas eksploatacji wyniesie parę lat, a nie 20 czy 30.

stres, 17 Maj 2009, 15:27

>Witam.......Panowie.....dotar łeem do fajnego wejścia w Chicago w stanach......Pytanie moich

>znajomych jest proste: czego ci szukać......i nie chodzi tu o eBay który ponoć jest drogi a o

>sklepy z używanym dosłownie wszystkim(od lodówki po lokówki).Może dacie mi parę

>namiarów......nawet jeśli znajdą z nich tylko jeden czy dwa ciekawe egzemplarze to i tak dobrze.

>Ja napisałem im o Dragonie, Akaiach 65, 75, 95, Technicsie RSB-100,RSB-78R, Pioneerach

>mkII.......ale chcę wydłużyć listę.....im więcej tym większe prawdopodobieństwo trafienia.

Cześć.

Poszukuję magnetofonu Pioneer CT-41 i fajnie gdyby był przynajmniej w ładnym stanie;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Witam, Stres piękny koncert życzeń się rozwija, ja też się przyłączę i nieśmiało dołączę do wcześniejszego wpisu n/t taśm i kaset. Dobre taśmy 26 cm w rozsądnej cenie zawsze mile widziane...

Wojtek

stres

I szukam bez rezultatu tego modelu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale cena za taki mało udany model ;-))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A ten mogłem kupić za 2K zl i się zastanawiałem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mP4, 17 Maj 2009, 20:03

>manius59

>Witam.

>Nie myślałem że ktoś z mojego miasta się odezwie.

>Czym się różni CG 350 od 330?

>Ma tam chyba jakieś programowanie.

mP4

Witam różnica polega na tym że ma komputer który umożliwia wybierania poszczególnych utworów z kasety.Pozdrawiam Marian

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

CT 3070R to zwykly tani deck z autorewersem. 330 USD to w tamtych czasach bylo ok 600 DM wiec nie prawie 1000. Bez regulacji pradu podkladu kalibracji itp itd. Posiada jedynie dbx. Malo interesujacy dla mnie:)

discomaniac71

Może to i prawda ale jest to najwyższyt model ( prawie ) z jednokasetowych nad nim już tylko CT-3080R. W necie była informacja strona z USA chyba jak pamiętam, że nowy to koszt 1000DM i w sumie biorąc pod uwagę, że to jeden z rodzynków z dbx-em co się u Pioneer-a nie przyjęło i że ma autorewers i ładną stylizację a'la Fischer z lat 80-tych to dosyć fajny model. Bardziej jako unikat i rarytas niż jako wartościowy parametrami, ale to mi wystarczy jesli się uda taki dostać.

Pozdrawiam

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Bez biasu i kalibracji? 2 glowicowy i 1000 DM? Na vintagecasette.com jest podana cena 330 USD co w tamtych latach (1985-89) dawalo mniej wiecej 600 DM (zwlaszcza 1988-89 wczesniejszych kursow nie znam).

Witam wszystkich.

Wziąłem sie wreszcie za mojego Akai GX67, udało mi się bez rozwalenia czegokolwiek zdjąć frontpanel i teraz elegancko widać mechanizm, niestety mam inny problem :(

Do wyświetlacza, który jest przymocowany do panela idą jakby taśmy, troche podobne do tych komputerowych, idą one z płytki zawierającej wyświetlacz i sterowanie do płyty głównej (zaznaczyłem na załączonym foto na czerwono). Czy one są w płytę główną wlutowane, czy da się je po prostu odpiąć ?

Bardzo proszę o odpowiedź, nie chciałbym czegoś przez niewiedzę popsuć.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Te zaznaczone połączenie taśm to tylko gniazda, które zwykle mają takie zabezpieczenie do podważenia i wtedy bez problemu wyciąga sie taśmę. Taśma jest inna niz komputerowe ponieważ posiada okrągłe druciki a nie płaskie.

• Pokaż nowe odpowiedzi