Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Śliczny gratulacje!!! Ciesze sie ze udało się Ciebie namówić. Pasek się znajdzie , a widok wskaźniczków wielkich jak okna zrekompensuje czas mu poświęcony :-)

Tutaj moje ślicznotki w końcu w komplecie :-)

technics1.jpg

I reszta :

technics2.jpg

Pozdrówki

Edytowane przez Robinson

Dzięki Robinson dobrze że posłuchałem ciebie bardzo mi się podoba ten deck,ale widzę że u ciebie spora kolecja technicsa.Mam taki sam tuner i wzmacniacz tylko w kolorze czarnym,teraz mi zostanie tylko go uruchomić.Pozdr

Sprzęt Technicsa z tego okresu kojarzy mi się z nie przyzwoicie dużym ciężarem. Jak wiadomo lubię ciężkie, solidne decki.

Ale w tym przypadku stosunek ciężaru do objętości jest chyba rekordowo duży. Biorąc takiego Technicsa RS 676 ma się wrażenie, że trzyma się kawałek szyny kolejowej :-)

Kasjelu , zgadza się :-), 676 jest z nich najcięższy, nie wiem czy nawet nie cięższy od wzmacniacza 7700.

Manius59, bedzie Pan zadowolony :-), mi bardzo podobała sie ta srebrna seria, dlatego rok czasu zajęło mi uzbieranie tej szafki :-)

Pozdrówki

Witam!!!!

Mam pytanie czy ten deck630 ma jakąś reczną regulacje ustawienia wskażników wychyłowych?chodzi oto że jeden kanał ma dobre wysterowanie a drugi gorsze.Dzwiekowo w obuch kanałach jest wszystko ok.Pozdr

Tutaj macie tanią serwisówkę do Technicsa RS 630. Tylko pięć dolców.....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Właśnie zapomniałe napisać udało mi się go uruchomić,pasek na razie skleiłem i będe szukał jakiegoś zamiennika.Co zauważyłem pod koniec kasety dżwięk troche wchodzi w wilbracje nie wiem co może być przyczyną?Pozdr

Dziękuję za informacje dotyczące czyszczenia głowic i wałków.

Potrzebuję 2 informacji dotyczących Onkyo TA-2570:

- wymiary paska

- rodzaj/model żarówki podświetlającej kieszeń kasety, ewentualnie jakiś zamiennik

Zapomniałem się pochwalić, że jestem właścicielem TA-2570 :-)

TA-2570 ma pasek o średnicy ok. 80 mm (jeśli dobrze kiedyś zmierzyłem). Sam szukam takiego, ale o szerokości minimum 5 mm, bo węższy źle pracuje na wałku silnika.

Z innej beczki: cena ONKYO 2750 (wiadomo gdzie) też może zostać wyśrubowana, choć daleko mu do 2570. Nie rozumiem, na jakich zasadach funkcjonuje ten rynek. Ktoś może nie znać się na oznaczeniach, ale żeby aż tyle osób? ;)

troche gośc nazbierał

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez yogi1

Witam.

Jestem tu nowy i również trochę interesuję się magnetofonami kasetowymi i kilka ich posiadam w swojej kolekcji nie są to może z najwyższych półek ale jak dla mnie to są ok. Przepraszam, że tak od razu od porady zacznę otóż nabyłem decka SONY TC-K750ES jako uszkodzony myślałem, że szybko jakoś uda mi się go naprawić, i tutaj mam pytanie czy po włączeniu przycisku power powinny się kręcić od razu wałki tak jak to jest przy innych dekach z dual capstain bo u mnie ani drgną a nie miałem z wyższymi modelami SONY do czynienia. W TC-K570 jeden wałek się kręci. Jeśli tak to jakie mogą być przyczyny bo po załączeniu mostek z głowicami idzie w górę jednak wałki dalej się nie kręcą. Panowie proszę o pomoc bo chciałbym go odratować o ile to możliwe. Wkleiłbym zdjęcia ale jeszcze za bardzo nie wiem jak się to robi tutaj, łatwiej by było wtedy pisać. Może ten link ze zdjęciami moimi się przyda do określenia usterki.

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam i życzę miłego słuchania i pieszczenia swoich cacek.

Ukryta Zawartość

Witam.

Jestem tu nowy i również trochę interesuję się magnetofonami kasetowymi i kilka ich posiadam w swojej kolekcji nie są to może z najwyższych półek ale jak dla mnie to są ok. Przepraszam, że tak od razu od porady zacznę otóż nabyłem decka SONY TC-K750ES jako uszkodzony myślałem, że szybko jakoś uda mi się go naprawić, i tutaj mam pytanie czy po włączeniu przycisku power powinny się kręcić od razu wałki tak jak to jest przy innych dekach z dual capstain bo u mnie ani drgną a nie miałem z wyższymi modelami SONY do czynienia. W TC-K570 jeden wałek się kręci. Jeśli tak to jakie mogą być przyczyny bo po załączeniu mostek z głowicami idzie w górę jednak wałki dalej się nie kręcą. Panowie proszę o pomoc bo chciałbym go odratować o ile to możliwe. Wkleiłbym zdjęcia ale jeszcze za bardzo nie wiem jak się to robi tutaj, łatwiej by było wtedy pisać. Może ten link ze zdjęciami moimi się przyda do określenia usterki.

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam i życzę miłego słuchania i pieszczenia swoich cacek.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Kasjel

martingo - z tego co widzę masz pękniętą płytkę i równocześnie przerwaną ścieżkę (pierwsze zdjęcie, górna płytka) - omiń ją przylutowując wstępnie kabel zamiast niej.

Podejrzanie wyglądają niektóre zwoje silnika ..

Edytowane przez musiko

troche gośc nazbierał

Same cacuszka :) TA-2500 nawet w dwóch egzemplarzach, TA-2570 jeden. TA-2550 też. Chyba TA-2670 dostrzegam. Ktoś wie może dokładniej co tam stoi? Zwaca uwagę także kolor wyświetlaczy fluorescencyjnych - w europejskich modelach był mdło zielony, a na tym zdjęciu jest niebieskawy. Słyszałem, że wersje na Japonię miały taki kolor. Ale może to być też wina źle ustawionego balansu bieli w aparacie. Nie wiem.

Edytowane przez fotek

martingo - z tego co widzę masz pękniętą płytkę i równocześnie przerwaną ścieżkę (pierwsze zdjęcie, górna płytka) - omiń ją przylutowując wstępnie kabel zamiast niej.

Podejrzanie wyglądają niektóre zwoje silnika ..

Czy chodzi ci o tą płytkę z zamocowanymi silnikami tylko że otwieranie kieszeni, przewijanie i podnoszenie mostka działa, dalej przejście jest napięcia na tą płytkę dolną około 5 V jak się nie mylę, jednak jeszcze raz ją obejrzę dokładnie. Posiadam serwisówkę do tego decka jednak za bardzo się nie znam na rozczytywaniu schematów i napięć na poszczególnych elementach. Kiedyś kilkanaście lat temu coś jeszcze kumałem z elektroniki nawet zmontowałem prosty eqalizer ale to nie było takiej miniaturyzacji jaka występuje w SONY w TC-K750ES.

Same cacuszka :) TA-2500 nawet w dwóch egzemplarzach, TA-2570 jeden. TA-2550 też. Chyba TA-2670 dostrzegam. Ktoś wie może dokładniej co tam stoi? Zwaca uwagę także kolor wyświetlaczy fluorescencyjnych - w europejskich modelach był mdło zielony, a na tym zdjęciu jest niebieskawy. Słyszałem, że wersje na Japonię miały taki kolor. Ale może to być też wina źle ustawionego balansu bieli w aparacie. Nie wiem.

Pierwsza wysoka "piramida" od lewej, piąty "klocek" od sufitu - TA2250 (fajnie gra choć nie jest to wysoki model)

.....

Savagee - potrzebna ci była głowica do GX 75 ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Taki oto Pioneer mnie się trafił niestety choroba go dopadła po wciśnięciu Play rozpędza się do niewyobrażalnych obrotów.

I nie wszystkie funkcje działają jak myślicie czy warto go próbować zrobić?

Porządny napęd 3 DD w środku wszystko na swoim miejscu nie widać aby coś było przypalone itd.

Zobaczcie ja ładnie wygląda

Ukryta Zawartość

jak wklejacie zdjęcia?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Julian Mikolaj Goldyn

Napewno warto naprawić tego decka, dlatego że Pioneerów z lat 83-87 na rynku wtórnym jest stosunkowo mało. Tylko zdobyć serwisówke do tego CT-70R bo jest fajny.

.....

Julian Mikolaj Goldyn : "(...) jak wklejacie zdjęcia?"

Dodaj odpowiedź > więcej opcji > przeglądaj (tu wybierasz zdjęcie z dysku) > załącz plik > wyślij

Zdjęcia zmniejszone do rozmiaru ok 900x900 (np program XnView - sam używam, darmowy, prosty i skuteczny ;-))

A ja znowu zaszalałem i kupiłem coś takiego :-) Jest niesprawny, ale mam nadzieję że sobie z nim poradzę.

Przyznacie, że jakość wykonania jest imponująca !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Savagee - potrzebna ci była głowica do GX 75 ?

Ukryta Zawartość

Dzięki za pamięć już udało mi się nabyć głowicę do gx75 poratował mnie jeden z forumowiczów ;)

Ciężko uwierzyć, ale miałem przerwę na uzwojeniu głowicy odczytującej.

Ułaa Kasjel super zakup :-) uwielbiam takie boomboxy.

Musisz go uruchomić koniecznie!

Ukryta Zawartość

Julian Mikolaj Goldyn : "(...) jak wklejacie zdjęcia?"

Dodaj odpowiedź > więcej opcji > przeglądaj (tu wybierasz zdjęcie z dysku) > załącz plik > wyślij

Zdjęcia zmniejszone do rozmiaru ok 900x900 (np program XnView - sam używam, darmowy, prosty i skuteczny ;-))

Dziękuję

Ukryta Zawartość

post-41233-0-23350100-1332001316_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Julian Mikolaj Goldyn
  • Pokaż nowe odpowiedzi