Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Panowie, bardzo chętnie zrobię odsłuch magnetofonowy w Krakowie. Żadna konfrontacja. Spotkania, rozmowy i wymiana doświadczeń. Na spokojnie bez nadęcia. Jak wiecie mam doświadczenie w organizacji a odsłuch magnetofonowy planowałem od dawna. Mógłby się odbyć przy okazji kolejnego nieformalnego spotkania w Krakowie. Mielibyśmy oddzielny pokój i pełnoprawny system. Oczywiście jestem przy okazji winien Wam foto relację ;-)

Wątek magnetofonowy jest jednym z moich ulubionych o ile nie tym najbardziej ulubionym na forum. Jestem bardzo wdzięczny Kasjelowi za jego założenie. Wstępny termin to połowa czerwca. Miejsce: Cholerzyn koło Krakowa. Oczywiście w razie zainteresowania wszelkie inne szczegóły.

Edytowane przez discomaniac71

Witam Kolegów

Szukam pasków do magnetofonu szpulowego Sony TC-377

Średnica 7,8cm a grubość 4x4mm (7,5cm bo stary może być rozciągnięty) sztuk dwie

średnica 11,5cm a grubość 4x4mm (10cm bo stary tak samo może być rozciągnięty) sztuk dwie

Dodam iz żadne cienkie nie pasują to musi być gruba guma nie rozciągająca się za mocno (minimum 4mm).

Prosil bym o namiary gdzie to mozna dorwać

Lub kto z forum posiada

Pozdrawiam

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jestem chętny na taką imprezę mozna mnie dopisać do listy.

Właśnie, trzeba byłoby sporządzić listę. Fajnie byłoby gdybyście dopisali magnetofony jakie możecie wziąć. Na miejscu będą dwa decki: Onkyo Integra TA-6711 oraz Akai GX-75.

1.manius59 (uzupełnij proszę)

2. discomaniac71 (Onkyo Integra TA-2070, Technics RS-BX707)

Jeśli pozwolicie żółtodzióbowi wziąć udział w odsłuchu to z przyjemnością chciałbym dopisać się do listy, szczególnie że dzieli mnie od Krakowa tylko kilkadziesiąt kilometrów. Obiecuję, że nie pytany będę siedział cicho :)

Sprzęt: Akai GX-9 jako kontra do GX-75 alternatywnie JVC DD-99, Kenwood KX-2060 vs KX-9050S lub wymagający jeszcze kalibracji Dual C844.

Jarek

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jeśli pozwolicie żółtodzióbowi wziąć udział w odsłuchu to z przyjemnością chciałbym dopisać się do listy, szczególnie że dzieli mnie od Krakowa tylko kilkadziesiąt kilometrów. Obiecuję, że nie pytany będę siedział cicho :)

Sprzęt: Akai GX-9 jako kontra do GX-75 alternatywnie JVC DD-99, Kenwood KX-2060 vs KX-9050S lub wymagający jeszcze kalibracji Dual C844.

Jarek

Zawsze chciałem poznać Akai GX-9. JVC DD-99 to także znakomity deck. Bardzo proszę dopisz się do listy.

a pooglądać można tylko tak na chwile wpaść ? ewentualnie pomacać ......

Jeśli chodzi o sprzęt to mam tego troche ale brakuje czasu ...........a czas ucieka......

a pooglądać można tylko tak na chwile wpaść ? ewentualnie pomacać ......

Na każdym będzie napis: DON'T TOUCH - BO W RYJ !!!

Lubię kiedy gra muzyka...

.................. no tak kultura zaszczepiona .

Ojojojoj kolega coś sztywny z wieczora mocno. Trzeba przed party się już nastroić ;) Decki to tylko pretekst, discomaniak71 już szykuje nam takie atrakcję że nikt na magnetofony nie popatrzy nawet ;)

Ja to widzę tak:

Zjedzie się koleżeństwo - średnia górnego słyszalnego pasma akustycznego to około 8kHz per łeb (co bardziej wybitni przed 30-tką może koło 12,5kHz (norma DIN) usłyszą po dobrym kielichu) i zaczniemy dywagację o wyższości świat Wielkiej Nocy nad Świętami Bożego Narodzenia. Miano decka wszech czasów jednogłośnie otrzyma RS-BX707 - Rafał ja Ci pomogę !!! Należy również bezwzględnie jakieś warsztaty jeszcze uskutecznić. Po 24.00 rozpoczniemy zawody w reanimacji silniczka serwo w mechanizmach Sankyo - na czas. Ja jako zwycięzca otrzymam nagrodę główną kasetę Maxell UR 90 made in mexico... Potem urwie się nam taśma...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Witek, jedna mała poprawka: prawe ucho - 16,5kHz, lewe ucho - 18.2kHz. Przy lewym niestety mały dołek od mniej więcej 12-13,5kHz (słyszy ale wyraźnie gorzej niż prawe).

Witek, jedna mała poprawka: prawe ucho - 16,5kHz, lewe ucho - 18.2kHz. Przy lewym niestety mały dołek od mniej więcej 12-13,5kHz (słyszy ale wyraźnie gorzej niż prawe).

Ja mam już chyba tylko sam dołek...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli ktoś chce się sprawdzić, tu jest generator., tylko odradzam podkręcanie głośności

Jeśli nic nie słychać, to nie znaczy, że nie zepsuje się uszu jeszcze bardziej.

Program jest używany też jako generator do maskerów tinnitusa, Jak ktoś przesadzi, to będzie jak znalazł ;)

W wieku ok 40tki 15khz to już duże osiągnięcie (to taki wynik dla zdrowej osoby, która omija koncerty i nie używa słuchawek)

Trzeba zamieniać słuchawki (l/p) i ewentualnie wyjście z generatora bo te dziury może robić też sprzęt, nie tylko uszy

J.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jasch
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

http://www.audionotch.com/app/tune/

Jeśli ktoś chce się sprawdzić, tu jest generator., tylko odradzam podkręcanie głośności

Jeśli nic nie słychać, to nie znaczy, że nie zepsuje się uszu jeszcze bardziej.

Program jest używany też jako generator do maskerów tinnitusa, Jak ktoś przesadzi, to będzie jak znalazł ;)

W wieku ok 40tki 15khz to już duże osiągnięcie (to taki wynik dla zdrowej osoby, która omija koncerty i nie używa słuchawek)

Trzeba zamieniać słuchawki (l/p) i ewentualnie wyjście z generatora bo te dziury może robić też sprzęt, nie tylko uszy

J.

Stwierdzone przez lekarza.

Stwierdzone przez lekarza.

Tego co to rodzinie każde przytakiwać ?? (Hihi - od wczoraj mam jakiś dziwny stan umysłu)

....tak sobie czytam i z tego co wyczytałem, to wynika, że wszystkich dyrygentów po 40-tce należy z orkiestr na "zbity pysk" wywalać....?!?.....;)

....tak sobie czytam i z tego co wyczytałem, to wynika, że wszystkich dyrygentów po 40-tce należy z orkiestr na "zbity pysk" wywalać....?!?.....;)

A czemu. Przecież to że nie słyszysz częstotliwości wyższych niż powiedzmy 12 czy 14kHz to nie oznacza że nie słyszysz muzyki. Chyba że mówisz o dyrygencie w Orkiestrze Symfonicznej The Bat

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

E tam ;-)

Flet piccolo i skrzypce mają skalę do c pięciokreślnego czyli 4186Hz... reszta to alikwoty. Czyli nawet głuchy dyrygent da radę :-)

Właśnie, trzeba byłoby sporządzić listę. Fajnie byłoby gdybyście dopisali magnetofony jakie możecie wziąć. Na miejscu będą dwa decki: Onkyo Integra TA-6711 oraz Akai GX-75.

2. discomaniac71 (Onkyo Integra TA-2070, Technics RS-BX707)

Witam kolegów megnetofoniarzy.

Chętnie wziąłbym udział w takim spotkaniu.

Gdyby to była jakaś wolna sobota mógłbym zapakować swoje zabytki do bagażnika i podjechać do Krakowa.

Jestem z woj. świętokrzyskiego więc wycieczka zabrałaby mi prawie cały dzień.

Mógłbym zabrać ze sobą kilka kaset i trzy decki :

- SONY TC-K 990ES

- Nakamichi DR-10

- Nakamichi Dragon

Będę śledził wątek jak sprawa się rozwinie.

Andrzej Ł.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Lista obecności:

2. Yaroos (Akai GX-9 jako kontra do GX-75 alternatywnie JVC DD-99, Kenwood KX-2060 vs KX-9050S lub wymagający jeszcze kalibracji Dual C844)

3. neomammut (Technics RS-M88, Sony TC-K730ES)

4, Grzegorz J. (Akai GX-75mkII)

5. anlu1202 (- SONY TC-K 990ES, Nakamichi DR-10, Nakamichi Dragon)

6. discomaniac71 (Onkyo Integra TA-2070, Technics RS-BX707)

Termin to połowa czerwca. Wolna sobota od 17 w dół. Potwierdzone i ustalone z Gospodarzem (rochu).

Witam kolegów megnetofoniarzy.

Chętnie wziąłbym udział w takim spotkaniu.

Gdyby to była jakaś wolna sobota mógłbym zapakować swoje zabytki do bagażnika i podjechać do Krakowa.

Jestem z woj. świętokrzyskiego więc wycieczka zabrałaby mi prawie cały dzień.

Mógłbym zabrać ze sobą kilka kaset i trzy decki :

- SONY TC-K 990ES

- Nakamichi DR-10

- Nakamichi Dragon

Będę śledził wątek jak sprawa się rozwinie.

Andrzej Ł.

Też jestem ze Świętokrzyskiego to moglibyśmy razem pojechać. Zawsze taniej. Mógłbym zabrać Pioneera CT-S910. Nie wiem tylko jak z tą wolną sobotą. Pod koniec maja będę wiedział więcej.

Edytowane przez Mad_Man

Lista obecności:

2. Yaroos (Akai GX-9 jako kontra do GX-75 alternatywnie JVC DD-99, Kenwood KX-2060 vs KX-9050S lub wymagający jeszcze kalibracji Dual C844)

3. neomammut (Technics RS-M88, Sony TC-K730ES)

4, Grzegorz J. (Akai GX-75mkII)

5. anlu1202 (- SONY TC-K 990ES, Nakamichi DR-10, Nakamichi Dragon)

6. discomaniac71 (Onkyo Integra TA-2070, Technics RS-BX707)

Termin to połowa czerwca. Wolna sobota od 17 w dół. Potwierdzone i ustalone z Gospodarzem (rochu).

Może Technicsa AZ7 wezmę a nawet RS-BX747 (żeby sprawdzić czy faktycznie taki zły), Kenwood KX-880HX lub KX-9050, AIWA AD-F880 może dwukasetowca RS-TR777 (dwa dni temu zacząłem nim zabawę - mam różne dwukasetowce ale ten chyba jest najlepszy). Rafał wybierz co uważasz.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Może Technicsa AZ7 wezmę a nawet RS-BX747 (żeby sprawdzić czy faktycznie taki zły), Kenwood KX-880HX lub KX-9050, AIWA AD-F880 może dwukasetowca RS-TR777 (dwa dni temu zacząłem nim zabawę - mam różne dwukasetowce ale ten chyba jest najlepszy). Rafał wybierz co uważasz.

Witek. będzie mi bardzo miło znów Cię zobaczyć i pogadać. Tym razem już pewnie wyłącznie o magnetofonach. Nigdy nie testowałem RS-TR777. Jestem ciekaw KX-9050 w wersji bez S. No i 747 też możesz wziąć - jak dasz radę.

Panowie, szykuje nam się naprawdę fajne spotkanie. Jestem w szoku ile pięknego sprzętu będzie można podziwiać w Krakowie. Miejmy nadzieję że nie jedyne i nie ostatnie. Nie mam nic przeciwko temu aby był to początek pewnej forumowej tradycji. W listopadzie 2005 roku zapoczątkowałem spotkania w Krakowie. Trwają do dziś. Poznacie grupę dobrych znajomych, kolegów a nawet w niektórych przypadkach przyjaciół. Tak ewoluowała grupa krakowska. Teraz spotykamy się nieformalnie. Bez ogłaszania tego na forum.

Majówka w pełni. Pewnie grille ciężko pracują. Cicho coś na forum... :) Miłego świętowania dla wszystkich! (oczywiście tych co mają wolne) Pozdrawiam!

stereo-hifi com

Ja zabiorę Hitachi D-2200M Onkyo ta-2500 oraz Pioneera ct-F750 zabrał bym jeszcze parę klocków ale większość mam w Poznaniu
  • Pokaż nowe odpowiedzi