Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz coś dla miłośników bardzo,ale to bardzo rzadkich modeli.Szpulowy Marantz -7700.Jest to sprzęt o niesamowicie dobrych parametrach.20hz-37khz na 38/cm/sek.Niestety jest to tylko prototyp,więc zdobycie go graniczy z cudem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

witam wszystkich

na ebayu jest do kupna niezwykle rzadkie ustrojstwo - Dolby 361 z Karta Dolby SR!!

oto link do aukcji:

Ukryta Zawartość

a fotki jakby sie komus nie chcialo klikac linka:)

post-12549-100005632 1174764741_thumb.jpg

post-12549-100005633 1174764741_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

Ukryta Zawartość

Mysle ze cena do przełknięcia i mozna kupic z ciekawosci

Ukryta Zawartość

Grundig High Fidelity

Tak się robi interesy:

Kupiłem magnetofon przez Kup Teraz

Ukryta Zawartość

Czekam 8 dni - paczki nie ma. Napisałem maila, w którym pytam dlaczego nie ma jeszcze u mnie paczki ze sprzętem. Dostałem odpowiedź, że magnetofon wciąga taśmę, nagrywa ciszej na jeden kanał co oczywiście nie zgadza się z opisem aukcji w którym pisze jak byk, że sprzęt jest w 100% sprawny. Napisałe także, że przelał pieniądze spowrotem i w razie wystawienia negatywa zemsty nie będzie. Pieniądze, rzeczywiście zostały oddane. A komentarza jeszcze nie wystawiłem.

Dzisiaj spoglądam na aukcje magnetofonów i znajduję:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - cudowne ozdrowienie magnetofonu + oczywiście wyższa cena.

A teraz zagadka:

Kto ostatnio pisał często w tym wątku CT-939mkII oraz o posiadanym równolegle CT-737mkII?

Ukryta Zawartość

Kto pisał o tym, że był w posiadaniu CT-550S?

Ukryta Zawartość

Kto ostatnio kupił Onkyo TA-2570?

Ukryta Zawartość

Magnetofon już sobie daruję, chyba za dużo kombinacji z nim było. Może dobrze, że go nie kupiłem.

Miałem wystawić komentarz neutralny, gdyż mściwy nie jestem, sprzedawca oddał także pieniądze, napisał, że nie będzie odwetu ale w takiej sytuacji nie pozostaje mi nic innego jak wystawić komentarz negatywny. Na szczęście nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Mój przypadek będzie przestrogą dla innych - na allegro nie ma pewniaków. Sprzedawca ten miał sporo pozytywów i 0 negatywów.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Xavian XN 250 EVO | Sony TA-N7 | Wiim Pro Plus | AQ Midnight 2 | Sun Audio Reference | Tomanek TAP8

...ja pie...., ale ludzie mają zapał,żeby tak kręcić, 60 zł więcej, mi by się nie chciało.

Swoją drogą co niektórzy sprzedawcy śledzą uważnie co na forum się dzieje i ma to swoje odzwierciedlenie np. w aukcjach.

Macie Panowie racje bo ilekroć się wspomni o jakimś modelu dobrze to są jaja z cenami i nie tylko na aukcjach

Do poprzednika czy zagadka została rozwiązana???

audiomagia.blogspot.com

-> MAG

Zobacz ostatnie wpisy, zgadka nie jest trudna. Nie wydaje mi się, żebym się pomylił, ale kto chce niech zobaczy i oceni sprawę.

Xavian XN 250 EVO | Sony TA-N7 | Wiim Pro Plus | AQ Midnight 2 | Sun Audio Reference | Tomanek TAP8

Jesteśmy poprostu potencjalnymi klientami cwanych sprzedawców z "Allegro".Ale tak już chyba musi być.

W przeciwnym razie ten wątek, a nawet całe to forum nie mogło by istnieć.Bo żeby nie poprawiać wyników finansowych owych sprzedawców, nikt nie mógł by wyrazić swojej pozytywnej opini o jakimkolwiek sprzęcie.

Tak więc, o czym mielibyśmy dyskutować ???

Witam

Każde nasze bicie piany połączone z wychwalaniem posiadanego kiedyś przez nas sprzętu nie adekwatnym przeważnie do jego rzeczywistych możliwości kończy się podbijaniem cen przywożonego z Niemiec złomu. Jeśli o kulturze danego narodu ma świadczyć nie tyle fason, filc i piórko sojki u tyrolskiego kapelusza , tylko stan techniczny haus werkzoigów to z tą kulturą jest naprawdę u nich cienko.

Słonecznego dnia

Zbyszek

Witajcie!Chyba znacznie lepiej jest mieć kontakt między sobą i jak coś się chce zdobyć , naprawić czy sprzedać - to między znanymi sobie, ale to nie znaczy, że nie ma uczciwych ludzi na Allegro, sam naciąłem się parę razy, ale też wielu sympatycznych ludzi poznałem. Promujmy uczciwość, a innym wystawiajmy uczciwe negatywy - wtedy rzadziej trafimy na minę. Ale najwięcej wyjątkowych ludzi znam z tego forum - pozdrawiam - Jacek

...zgadza się, po to jest to forum.

P.S.

Panowie powiedzcie coś fajnego o tym Tascamie 112 ,którego zdjęcie zamieściłem pare wpisów wyżej.

Coś fajnego bo go właśnie kupiłem ;-) ( ale jeszcze nie mam)

manix

Wyluzuj jak go odbierzesz i dasz nam znać że już posłuchałeś to sam powiesz jak gra itd , i bądż pewien że jak to jest sprawny model i nazywa sie Tascam nic dodać nic ująć choćby był tylko dwu głowicowy to da radę pięknie wszystkim kasetkom pozdrawiam

audiomagia.blogspot.com

A ja dalej co wieczór siedzę i nagrywam:-)) Orientuję się ktoś czy biblioteki prowadzą dalej wypożyczanie płyt.Kiedyś niektóre miały CD do wypożyczenia na równi z książkami.

Kilka pożyczonych płyt.Scorpions, Bad boys Blue, Sandra,sara Brightman ,UB40,C C Cath,Dire straits,Pink Floyd itp..Ciekawostką jest J.M.Jarre i koncert w stoczni. Muszę się przejść do biblioteki miejskiej i sprawdzić.

Trochę mnie pochłonęła perfekcja nagrywania.Kilkakrotnie nagrywam tą samą płytę.A to za głośno się nagrało,a to ciut nierówno +1dB,a to w połowie stwierdzam że bias trzeba minimalnie skorygowac.Ale jak już nagram to 100% PERFEKT :-)))

Tu nie chodzi że są problemy.Poprostu po nagraniu całej strony kasety widzę na Peak Hold czy głośność i balans na całej płycie był ustawiony prawidłowo. A co do biasu to nie na wszystkich utworach da się go perfekcyjnie na słuch ustawić.Zależy od materiału.Dlatego w trkcie czasami to koryguję minimalnie ale wtedy nagrywam od początku.

Green Apple

Kiedyś miałem w Kenwood-zie taki bajer do wyszukiwania najgłośniejszego fragmentu na płycie szkoda ze nie mają tego LP peak serch chyba masz u siebie Green Apple czy tak ???

audiomagia.blogspot.com

PD-93 nie ma tej funkcji. Najpewniejszym sposobem jest nagrać taśmę z ustawieniem monitora na tape i peak hold włączonym to widać najlepiej maximum sygnału nagranego na taśmie.

Tak ale wtedy cały czas musisz nie musisz- możesz korygować , a ten niby automat błyskawicznie ustawiał nam najgłośniejszy fragment i z głowy.

Ale wiem wiem trzeba pewnej wprawy , choć każdy z nas ma różne doświadczenia z nagrywaniem .

audiomagia.blogspot.com

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Wysokie referencyjne modele Pioneera w tym PD 93 mialy bardzo malo funkcji. Takze PD 9300 czyli PD 71 ktorego posiadam (po wnikliwym upgrade adamhiend'a - mam przynajmniej po Nim pamiatke). Na plycie czolowej sa tylko klawisze numeryczne (PD 71/9300 PD 73) lub nawet ich nie ma (PD 93). A oto i oba w/w modele:

post-1457-100005476 1174947514_thumb.jpg

post-1457-100005477 1174947514_thumb.jpg

post-1457-100005478 1174947514_thumb.jpg

Właśnie schodzi fajna maszyna

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

A ta....czyżby rzeczywiście była tak dobra ? Chętny już się znalazł, i to za taką cenę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A jeszcze pochwalę się nowym nabytkiem.Sprzedałem ostatno kilka gratów więc.......

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi