Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

dodam ze w przypadku tego dual c 809 cena z dnia premiery (300 $) jeszcze nic nie mówi.japonskie były za drogie co do swoich mozliwosci i jakosci moim zdaniem.nastepne duale były drozsze bo dodana mozliwosci nagrywania na type IV i zamiast staroswieckich wskazników dawano brzydkie diody ( za nowosci sie płaci)

Grundig High Fidelity

Chwała Rafałowi Serwisówka w domu, absolutne święto we wsi, czyli:.... nasza jest noc i oprócz niej nie mamy nic....czytanie do oporu, ale już wiem gdzie jest ten filtr multipleksowy ale go nie wycinam.Dziękuję wszystkim za wszelkie informacje na temat Duali i zgadzam się z Przedmówcą, że wyświetlacz w C820 jest dosłownie obrzydliwy

Pozdrawiam

Zbyszek

Proś Marka On mieszka w Warszawie niech poogląda dobra doczesne jakie gość ma do sprzedaży myślę , że to jest tak przy 1/4" 2 x 2 w jednym kierunku a przy 1/2" 4 x 2 w jednym kierunku.dostajesz w tej chwili, no moze za minut kilka namiary na sprzedającego poprostu adres internetowy.

Pozdrawiam

Zbyszek

Mam i inne zdjecie,juz oryginalne firmy pioneer.A swoja drogą to gdybym nie zostawił u kolegi swojego duala to moze Korwin by cis z dwóch złożył ,a tak po herbacie.Coś jednak za często słysze,że w dualach padają silniki.W moim było dokładnie to samo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

No i byk.To zdjecie już było.A to miało być.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dual pod względem elektronicznym jest naprawdę świetnym sprzętem, aż żal go na części rozwalać ale jego elektromechanika natomiast nie może być już bardziej wredna włącznie z czymś takim jak plastikowe koła z drobnymi zębami trudny dostęp do pasków itd itp.

A zdjęcie jest naprawdę piękne

Pozdrawiam serdecznie i idę poodcedzać Psinę

Zbyszek

A to widzieliście? Pozdr - Jacek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co piękne to piękne Jacku czy przypadkiem nie masz serwisówki do JVC HR-S9500 mój zaprzyjaźniony guru coraz bardziej go ro***erdala kiedyś nie miał tylko klapki i działał jak burza obecnie nie ma w dalszym ciągu klapki ale po kolejnejnych wizytach u mistrza nie ma ani synchronizacji pionowej ani koloru [pojawia się migawkowo przy przełączaniu kanałów, na pielgrzymkę nabożną do Katowic nie mam ani sił ani zdrowia.

Pozdrawiam

Wszystkich

Zbyszek

Przy moim m28 Telefunken to te swiecidelkowate mag. to sa pryszcz. M28 to prawdziwy studyjny magnetofon kon roboczy. Niepiekny ale jak klasa wykonania. Te wszystkie akai, revox i inne to sa zabawki dla dzieci. Do pracy uzywa sie innego sprzetu. Te z fotografii rozlecialy by sie po roku pracy. Co ja mowie! po roku po miesiacu.

Powiem wprost jest nekrofilja pedofilja audiofilja zabawa dla zabawy, inaczej męczenie konia na postoju inaczej nazywane koniobijstwem Ani Jacek ani Marek ani Rafał do pacjentów nie nałeżą a więc nie obrażaj chłopaków 45 kilogramami wagi ciężkiej mono jak znam życie 38cm/sek 1/4" w jednym kierunku.Z tego samego powodu zacząłem olewać normalne decki i zakochałem się w JVC BR7000ERA. Magnetofon jest tak jak niewiasta musi mieć na czym siedzieć i czym oddychać.

Pozdrawiam

Zbyszek

Senicz.Rozleciec to się mógł Koncert.On nawet na targach w Poznaniu nie działał.A tak to zobacz jak wyglada M-38 w wersji wojskowej od wewnątrz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A co Q.... nie mówiłem są na świecie ślicznoty stereo ważące po 100 kg sztuka a sparowane w jednej obudowie po 200kg + gigantyczny hak. Nie mamy zielonego pojęcia jakie maszynki do zapisu magnetycznego po obydwu stronach dawnej żelaznej kurtyny jeszcze się znajdują, z ciekawostek przyrodniczych miałem do niedawna armijną kasetę audio z metalową obudową sprzedałem ją znajomemu na zasadzie machniom czyli jeden pies za milion na dwa koty po pięćsettysięcy

Pozdrawiam

Zbyszek

Wszystko fajne Panowie i to i tamto od pewnego czasu trapi mnie pewna myśl , otóż co by to było jak by nadal firmy wiodące produkowały , magnetofony z prawdziwego zdarzenia kasety tez , w dobie tak postępującej technologii nie jestem w stanie sobie nawet wyobrazić jaki mogli by wyprodukować sprzęt dziwię się ze przestały czołowe firmy to robić , winyl przędzie jakoś a CC ??? , może jest tu ktoś na tym forum kto podjął by sie skonstruowania najlepszego magnetofonu jaki można sobie wymarzyć , wiem wiem zaraz się posypie czy mi na rozum padło .

Mamy tu paru kolegów którzy mogli by podołać takiemu wyzwaniu to było by piękne.

Załóżmy klub tu np nazwa ..... do głosowania samorząd itd spróbować można jakieś składki itp zróbmy krok na przód

Co Wy Drodzy Koledzy na to???

Jest tylu ludzi znających się na elektronice , mechanice itp itd może coś z tego wyjdzie Proszę osoby które z góry zakładają że nic z tego nie wyjdzie o nie dołowanie innych :))) pozdrawiam

audiomagia.blogspot.com

Jestem za

Proponuję aby było to urządzenie modułowe bloki podzespołów na wielowwtyki zdolne do łączenia ich w najbardziej zwariowane konfiguracje trójsilnikowy mechanizm przesuwu taśmy i wersje dwie na taśmę 1/4" i na taśmę 1/2" w kasecie VHS.

Pozdrawiam

Zbyszek

Każda myśl techniczna musi posiadać dobry plan

Projekt jeśli kaseta to ile silników ile głowic itd , pisze tak pobieżnie każdy wie ile powinno być w referencyjnej maszynie ale chodzi o to czy ktoś będzie w stanie temu podołać piniądze sie znajdą jeśli tylko wybierzemy głównego technologa . problem w tym jeśli już taki projekt mam na myśli niech będzie to magnetofon kasetowy przez to właśnie piszę w tym dziale , przynajmniej mnie o takowy chodzi , nie neguje innych propozycji czemu nie vhs można można wszystko .

Pytanie czy jest ktoś w stanie podołać takiemu zadaniu pozdrawiam piszcie !!!

audiomagia.blogspot.com

A ja pozwolę sobie zamieścić zdjęcie, które nie zostało ściągnięte z netu.Jest to moja srebrna część zestawu "Vintage".

Ukryta Zawartość

post-7746-100003797 1176925037_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Korwin>Nie mam serwisówki do tego JVC, o którym piszesz. Twój Guru jest mocny. Rozbawiłeś mnie tym wpisem. Przydało mi się dzisiaj bo miałem dość monotonny i pracowity dzień.Serdecznie pozdrawiam - Jacek

Kasjel>Piękne zabawki masz w swojej kolekcji. Ja z tego co zamieściłeś mam taki sam stół i M 2405 S, z tego co widzę. Mój M 2405 S kupiłem w sklepie - głęboki PRL - 1979 rok - cena wtedy 8500 zł - gra do dzisiaj - Pozdrawiam - Jacek

Jutro zrobię zdjęcie części czarnej zestawu "Vintage", potem części współczesnej zestawu "audio" wraz z organami wspomnianymi przez "Mulsa".No i jeszcze zestaw "Siemensa" i "Metza".

Ludzie !!! Chyba oszalałem !!!

yogi1 OK mechanizm z SONY , a co dalej widze zastosowanie stali nie magnetycznej na obudowę co do materiałoznastwa mam pewne pomysły , poza tym trza sie zająć elektroniką , co z wskażnikami wysterowania analogi czy diody???? , pomińmy układy redukcji uprosci to nam konstrukcję pozdrawiam , może Muls??? senicz??

audiomagia.blogspot.com

Wspaniała kolekcja,gratuluje.Dzisiaj sie zdziwiłem.Zobaczyłem na discowery mikrofon uzywany w profesionalnym wykrywaczu kłamstw.Mam taki sam podłączony do swojego kompa,kosztował coś z 12 zł.Sprzęt profesionalny hi-hi.

Pamietacie zamieszczone tutaj zdjęcia kolekcji magnetofonów szpulowych,które stały w oszklonych gablotach.Jest do sprzedania,cena wywoławcza 50 tysiecy dolców.A to jeden z tej kolekcji.Korwinowi sie spodoba.Nagra T

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A tutaj jeszcze inne dwa z tej kolekcji.Łącznie sprzedaje 62 sztuki,same szpulowce.

Ukryta Zawartość

post-15150-100003786 1176931590_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi