Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Yogi

950 jak juz kiedyś wcześniej pisałem jest bardziej romantyczna niż 990. Bardzo dobrze odtwarza kasety nagrane na innych deckach, znacznie lepiej niż 990. Trudno mi powiedzieć czy to tylko zasługa mojego egzemplarza czy 950 tak miały.

Muszę jeszcze kupiś kiedyć 970.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Natomiast chyba najlepszym deckiem jaki mam jest TEAC V 6030S. Jest absolutnie perfekcyjnie zestrojony i na ulubionych przez niego kasetach nie jestem w stanie odróżnić kopi od oryginału. I mówię tu o kopiach z winylu, które są znacznie trudniejszym testem magnetofonu.

Druga unikalna jego cecha - system dolby ma zestrojony idealnie. Na soniakach dolby zawsze zabiera powietrze i nieco tłumi.

TEAC - czy ustawię Dolby B, C czy S jedyną różnicą jaką wprowadza jest pojawienie się czarnego tła a sama muzyka jest nietknięta. Dopóki nie miałem TEACa byłem przeciwnikiem Dolby. Kilku ludzi tutaj na forum w tym m.in McGyver miało rację. Dobrze ustawione Dolby jest niesłyszalne. Polecam!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

cles

mam takiego samego , iuz kieds pisałem że w tym decku dolby pracuje bardzo dobrze nie tylko B, C ale i S ale jest bardziej kapryśny na kasety niz sony

Ja mam TC-K990 (gold dechy)i uważam,że jest to świetny deck.Kupiłem go na ebay za 1450zł z transportem (jak nowy,instrukcja itp), nie żałuję złotowki tak samo gra jak wygląda-pięknie.Teraz czekam na tck-6es ciekawe,który lepszy...

Czy ktoś z Was miał z tym modelem do czynienia? Wygląda zachęcająco.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wszystko co napisał sprzedający to prawda,był to najwyższy model Akai przed serią GX 75/95.Niektórzy twierdzą nawet że lepszy od tych dwóch.Na pewno zostanie sprzedany za kilkaset złotych.Ostatnio widziałem taki za ok 500zł.

Jak to możliwe że stara Unitrą wysterowałem kasetę do +7 dB ( szczytowo 10 dB) i nadal nie słychać przesterów ,przy szczytowej +12 słychać zanikanie wysokich częstotliwości...pasmo pewnie się zawęziło przez tak wysoki poziom sygnału, ale nie ma chamskich zniekształceń...taka ciekawostka...przed wymianą głowicy góra +3 dB mogłem i do tego więcej szumu było...

P.S.

Moja baba mówi ze jestem p***nięty że mam 14 magnetofonów....Czy tylko ja zbieram ?

=>dyniaudio, 24 Paź 2007, 09:52

Spytaj się żony czy woli zmianę jeden magnetofon i 14 kobitek jak powie że tak to znaczy że jednak chyba ona

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Pociesz się, że wszystkim nam na tym Forum psychiatra pierwszy kłania się na ulicy wyczuwając pacjenta czyli źródło pewnych długoletnich dochodów

Pozdrawiam

Zbyszek

RAF

NIe rozbierałem tego TEAC bo nie mam takiej potrzeby (chodzi jak by był prosto z fabryki). a biję się coś prze okazji zepsuć.

yogi

Jeśli mówisz że u ciebie też chodzi Dolby bardzo dobrze to znaczy, że w iedzieli jak je ustawiać. Owszem potrzebuje innych kaset niż Soniaki by pokazać na co go stać. I dodałbym jeszcze, że łatwiej dochodzi w nim do zabrudzenia głowicy (słyszalnego).

Bawta się dzieci tata czeka na DAT-a i aż dostał sraczki jeszcze tekstów bez onanizowania się w ich przepisywanie nie wysyłałem, a tak bez ortograficznej masturbacji będą trafiały do kompozytora i wykonawcy i jak będzie potrzeba jeszcze z soczystym opierdolem wczoraj miałem dziesięć tak zwanych krowich kolęd dzisiaj mam ich czternaście ale niestety te cztery to taśma i będzie trzeba wklepać a paluchy już bolą. Piszę i przyświeca mi myśl przewodnia mądrości ludowej brzmi: "Była raz po huju skała i kropelka bardzo mała [opisy zalet i wad stron obojga] i konkluzja Cierpliwościa się powoli każdy granit ro***erdoli.

Jestem Jezu niczym baba

Na umyśle bardzo słaba

Klepię biedę doję krowę

Ale myśli mam niezdrowe

..................opis dewiacji

I grzechów nieczystych popełnionych myślą, mową i uczynkiem

Pointa

Ale dopuść mnie do nieba

Q...m mało miejsca trzeba

A tak naprawdę to jesteśmy jedynym narodem gdzie oprócz Cichych Nocy śpiewanych w czasie okupacji przez spitych gestapowców i ssmanów występują pastorałki jak naprzykład ta: Biegł Wojtek bez portek po grudze i wolę tą religię z pod Tatr niż z Torunia

Koniec przerwy

Arbeit

Pozdrawiam

Zbyszek

I ciesz się a ja z Tobą maszyneria jest śliczna i jak mówią starzy piwowarzy moc heska, miałerm kiedyś mozliwość popatrzenia do środka szok nr 1 po założeniu taśmy i odpaleniu szok nr 2 po przemyciu głowic i demagnetyzacji szok nr 3 największy.

Pozdrawiam

Zbyszek

Panowie pożeniliśmy się poprostu z właściwymi kobietami, gdyby było inaczej to albo nas albo magnetofonów albo nas i magnetofonów by nie było więc nie jęczcie jak niedorypane dziewice przy 21 udanej defloracji tylko kupcie kwatka i czekoladkę a potem po wysłaniu dzieci z psem na spacer uczciwie Połowicę zdemolujcie

Pozdrawiam

Zbyszek

Witajcie

Jestem ponownie z Wami , uprzejmie donoszę że przesyłka od Pana Zbyszka i Jacka doszły uff ja fajnie dziekuję Wam z całej mocy , w końcu będzie na czym popróbować serdeczne dzięki bede miał to za około tydzień w skandynawii

A wracając do tematu moja kochaniutka żonka jest naj........... kobietą wyobrażcie sobie że nagrywa mi filmy na aparat cyfrowy jak dba o magnetofony , i tu przytoczę yeraz otwieram kieszeń z Revoxa i wkładam Szcześniaka .... i tak po kolei zapuszcza magnety a ja sobie oglądam , chyba troche zboczone hmm co o tym myslicie

audiomagia.blogspot.com

Od Jacka dotarł genialnie przez Niego zapakowany DAT- pracuję już na nim od trzech godzin to jest zupełnie przyzwoity magnetofon, aby się czuć normalnie i mieć szum w tle włączyłem termowentylator i mam idealną jakość i od strony neuropsychicznej bodziec w pełni analogowy i tego mi w tym brakowało zrobi mi kumpel na AGH mały generator białego szumu i będę go podpinał razem z mikrofonem do AIWY i to nie jest kawał z mojej strony tak zwany sterylny sygnał dżwiękowy bez tła w formie zakłóceń zniekształceń jest na dłuższą metę szkodliwy.

Pozdrawiam

Zbyszek

Teraz tylko upolować baterię 6 woltową w formie klocka z dwoma odczepami i w Polskę

PS. A o swoich ślicznotach na szpulę i CC pamiętam jutro zap... dp kościoła coś gustownego nagrać oczywiście na 4200 19.05cm/sek taśma chromowa wyjątkowo wysokiej jakości.

dyniaudio, 24 Paź 2007, 09:52

>Moja baba mówi ze jestem p***nięty że mam 14 magnetofonów....Czy tylko ja zbieram ?

Ja zdecydowanie jestem kopnięty! Magnetofony i kasety już mi się wysypują jak balkon otwieram... ;-)

Różni ludzie różnie reagują.

Najczęściej nie mogą pojąć, bo magnetofon i kaseta to dla nich przedmioty wyłącznie czysto użytkowe, i tolerowaliby posiadanie jednego magnetofonu, no, co najwyżej dwóch, do przegrywania. A posiadanie kasety dla kasety jako takiej jest dla nich niepojęte. W tej grupie jest niestety część rodziny.

Parę osób toleruje, na tej zasadzie jak się toleruje numizmatyka albo filatelistę, choć się ich zainteresowań nie podziela.

Bardzo nieliczne osoby popierają, choć same się tym szczególnie nie interesują - pewnie dlatego, że mają swoje własne, choć inne, "fioły".

Jeszcze trochę to mi się też zacznie wysypywać...na 23 m kw. baba ma może swoje 0,5 m bo reszte ja zajmuję ze zprzętem, w sypialni też coś tam stoi no i w komputerowym,aby słuchać kaset tak więc drukarka poszła pod stół,bo przecież magnetofonu na podłodze nie postawię:)

Ja przechodząc od drzwi do mojego łóżka, zawsze muszę trącić bokiem któryś z magnetofonów. Inaczej się nie da ! A jak kumple na piwko zaproszą to......szkoda gadać :-))

Ja muszę po łapach dawać bo kręcą pokrętłami a później pytają do czego są i na koniec durne pytanie " po co Ci tyle kaseciaków?"

Nie lubię jak ktoś mi łapska pcha do sprzętu, ma swoją "empetrujkę" to niech sobie tymi małymi guziczkami przełącza.

Pozdrawiam i życzę dobrej nocy!

I tak jestem od was lepszy dwa mam w zależności jak się ułożę na wysokości głowy a trzeci w nogach ili na abarot czwarty pod poduszką dwa to UHER 4200 i CR-240 3 to CR-210 pod poduszką AIWA HS F07 dojdzie do niej następna AIWA HD-X1 z kasetą DDS-4 czyli około 6 godzin nagrywania jescze są pod ręką dwa stacjonarne CC jeden Philips DCC i dwa JVC BR7000 ERA oraz Panasonic AG5700E reszta dobra pomelinowana w drugim pokoju 2 x M2405S dwie zmieniarki CD jedna nagrywarka Audiio trzy decki w tym jeden tak zwane kleine studio jedna Melodja jedna Orbita oraz trzy zamelinowane w bokówce po byłym kiblu.

Pozdrawiam

Zbyszek

PS o sluchawkach dżentelmeni milczą i o kablach też mówić nie wypada

• Pokaż nowe odpowiedzi