Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Wróciłem sobie z piesiem z rowerku 12km dobrze robi mnie i jemu (nim zapomnę opiszę kurizalny widok ,w poniedziałek jest rocznica śmierci naszego rodaka i w związku z tym zobaczyłem na starym mieście na tle czarnego nieba potężną czarną flagę oświetloną reflektorem, fajnie że zauważyłem-czarne na czarnym ) .włączyłem swój starowinki magnetofon ,wolę się nie chwalić,przed wyjściem nagrywałem 3PR i recital Anjani i Cohena i włączyłem sobie odtwarzanie ,ten dzwięk z koncertu jest świetny bo nagrany z transmisji na żywo,póżniej niestety szły płyty Cohena (wiem Korwin nie lubi) i to nie jest to i mój magnetofonik niestety to pokazał .Panowie dżwięk analogowy górą co by nie mówił co za g nam wciskają bez przestrzeni,powietrza Trzymajta się mocno taśmy

Pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

I taśmy i płota i wszystkiego innego co tylko jest odpowiednio wiekowe poniżej 20 lat dobra jest tylko panienka

i to nie zawsze. Mamy wyjątkowe szczęście, że wiemy jeszcze co to jest płyta winylowa, magnetofon szpulowy, magnetofon kasetowy i dodałbym jeszcze JVC BR-7000ERA następne pokolenia tej szansy nie będą miały i będą się snuły smętnie tabuny głuszców obwieszonych coraz droższą cyfrowa tandetą

A my: PANOWIE SADŹMY LAS -ZIELONYM DO GÓRY.

Pozdrawiam

Zbyszek

level27

Miło mi powitać w klubie taśmowych szaleńców

Pioneer CT 979 bardzo dobra maszyna musisz dbać o gumy wszelkiego typu konserwacja itp

Pozdrawiam

Do Korwina

Wszystko ok ?

audiomagia.blogspot.com

Do Maga

Mogę mieć Duala C830 i decka na dokładkę z napisem na płycie czołowej METAL miałem bardzo mało czasu aby się poprzygladać posprawdzać jak się uprę będę miał to przed świętami "fcem ale nie mogem" albo na następną

niedzielę lub poniedziałek po świętach to jest 15 albo 16 kwietnia

Pozdrawiam

Zbyszek

Dual jest trójgłowicowy Korzysta z taśm Ferro, Ferro I, Chrom, Chrom II, FerroChrom, Metal to zdążyłem odczytać ma wejścia R i L duże jacki mono mikrofony i wyjście duży jack stero słuchawki na d... nie spoglądałem

i nie wiem co tam jest

yogi1

Do Ciebie też leci ładuje sie to pieroństwo długo ale wysyłam luzik pozdrawiam

Korwin

Dla Ciebie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zdrowia i szczęścia pozdrawiam

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

Marek-41

Mam 844 dzięki pomocy Korwina działa jak żyleta troszkę przygłośno te elektromagnesy w stosunku do cichej pracy Pioneer a ale magia wskażników hmm piękne

Ukryta Zawartość

Tu są prawie wszystkie decki Duala

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

Witam

Zaraz srana zaczynam dzień od przeczyszcenie [czytaj wypucowania do połysku bez obrywania sprężyn i kabli i gięcia jakiś istonych części i nasmarowania ich jeśli mają być nasmarowane legendarnym już pośród moich znajomych smarem od Rafaella] JVC BR 7000ERA, który traktuję tak jak każdy magnetofon tylko, że na inne kasety. Mam małe myślenice co by tu opchnąć aby mieć tego Duala przed świętami ale niestety nieco ciemno widzę mam kilka ciekawych winyli ale nim mi je wystawią na Allegro cała woda z Krakowa dopłynie już do morza.

Pozdrawiam Wszystkich i życzę słonecznego dnia

Zbyszek

Panowie

Nie lada gratka

Koncert Ennio Morricone, włoskiego kompozytora muzyki filmowej, uczci jubileusz 750-lecia lokacji Krakowa.

Kompozytor wystąpi na krakowskim Rynku Głównym razem symfoniczną orkiestrą z Rzymu 7 czerwca.

Poszukiwania artysty, który uświetniłby uroczystości, trwały od kilku miesięcy, a dokładniej od momentu, gdy okazało się, iż największą "gwiazdą" obchodów ma zostać Piotr Rubik, u którego władze miasta zamówiły kantatę "Zakochani w Krakowie".

Podaje onet

audiomagia.blogspot.com

Szczytem zadęcia będzie podobno że Enio Moricone będzie dyrygował utworem Rubika

czyż to nie wzruszajace co za hołd i uniżenie przed talentem tak wybitnym

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Panowie

Jestem urodzony w tym mieście, żyłem w nim i zestarzałem się w nim większość moich nieszczęść i radości tutaj mnie spotkała i oświadczam uczciwie siedzę na dupie nigdzie nie idę i niczego nie nagrywam tak mi Dopomóż Bóg,

Związek Radziecki, Polska Zjednoczona Partia Robotnicza ZMS ZSP i Wszystcy Święci

Amen Anena Amen

Zbyszek

Dziś dostałem przesyłkę z "Akai GXC 750D".Magnetofon jest w bardzo dobrym stanie wizualnym i technicznym.

Głowice wyglądają na nie tknięte, a jakość dźwięku jest bardzo dobra (ale bez sensacji).

Jednak mam pewien problem.....mianowicie zauważyłem, że lewa rolka nie podnosi się po włączeniu "play".

Okazuje się, że podnosi się tylko plastikowa prowadnica przy tej rolce.Natomiast rolka zamontowana jest niezależnie od tej prowadnicy.Wobec tego, po co ona tam wogóle jest ???Wygląda na to, że jest to tylko taka "atrapa".Ale po co ?

>Kasjel

miałem podobny problem- trzeba , niestety zdjąć rolkę wraz z dźwigni. Zapieczony jest smar na osi dźwigni i blokuje podnoszenie rolki. Pozdrawiam.

Jak powiedział pewien ślepy koń, stając na starcie Wielkiej Pardubickiej: "Nie widzę przeszkód" :-D

Tak, zauważyłem to już wczoraj.Nie ściągałem jednak całkowicie tej dźwigni, tylko rozruszałem ją na WD 40.

W tym magnetofonie ta dźwignia pracuje niezależnie od tej plastikowej prowadnicy przy rolce.Ogólnie sprzęcik jest super.No może tylko przydało by się troszeczkę więcej wysokich, ale jest dobrze.......

Dzięki za zainteresowanie.Pozdrawiam.

Witajcie

W związku z nadchodzącymi świętami składam w tym wątku najszczersze życzenia wszystkim tym którzy tu piszą .

Zdrowych, Pogodnych

Świąt Wielkanocnych,

pełnych wiary, nadziei i miłości.

Radosnego, wiosennego nastroju,

serdecznych spotkań w gronie

rodziny i wśród przyjaciół

oraz wesołego "Alleluja"

MAG

audiomagia.blogspot.com

• Pokaż nowe odpowiedzi