Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Dopiero teraz mam czas wpaśc na forum.Panie Korwinie,jeszcze wiele lat zdrowia i działalności zawodowej i na forum.Chocby na wolnych obrotach.Ps.Jest u mojego kolegi taki plakat;powoli .jesteśmy w pracy ,a nie na wyscigach".Tak trzymac.

Do Marka

Dziękuję serdecznie u mnie już po bólu, następne takie zmatwienie za rok, od wielu lat urodziny nie są dla mnie powodem do radości, osacza mnie dookoła rzeczywistość jak z piekła rodem jak z ksiąźek Orwella albo Kafkowskiego snu.

Zbyszek.

PS> Przynajmniej na tyle było dobrze, że nie wypadło na szabas.

No to i ja sie dolacze do zyczen dla jubilata: Zdrowia, szczęścia, pomyślności, marzeń spełnienia,

ewentualnie złotej rybki złowienia,

która spełni trzy życzenia!

Dziękuję z urodzinami to jest tak jak z chlaniem wieczne i nieustające. Robić coś jednak trzeba oby tylko nie pod siebie, siedzę od rana naprzemiennie albo przy klawiaturze albo z kolbą w ręce. Powoli ale do przodu.

Pozdrawiam

Zbyszek

Jeszcze raz dziękuję Wszystkim i Każdemu z osobna, ale jak powiedział kiedyś towarzysz Pantarejew wszystko płynie i najwyższa już pora aby spuścić wodę. Na Allegro wystawiają dwa UHER-y REPORT 4000 IC [szpulowe]

pozdrawiam

Zbyszek

Dziękuję piękna nigdy nie za wiele zwłaszcza, gdy mistrz Pan J. zaraz srana ciemnotę mi wciskał twierdząc, że jedyne w okolicy słuchawki, które mam z tak zwanego machniom od Kasjela są 28 omowe a to dokładnie jest 4 jak w pysk strzelił nie mam płaskiej baterii zlutowałem 3 x R 14 podłączyłem do omomierza [0] i x 1 nie chce być inaczej Bo jeśli na moim TŁ - 4 M2 made in CCCP jest tyle to jest tyle a jak widać albo mistrzowi w główeńce się zaraz srana popierdoliło albo sprżęt kapitalistyczny jest cdd,

Pozdrawiam

Psy wykiziaj wyliż Rodzinę a Sam się trzymaj ciepła

Zbyszek

dam szansę starej japonszczyznie.cena chyba dobra ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Grundig High Fidelity

A ja takiego "Akai GXC 709 D" próbowałem dwukrotnie sprzedać za 50zł, ale nikt go nie chce.Mój model jest czarny, i w prawie idealnym stanie wizualnym.Niestety trzeba zreperować w nim nagrywanie.....

nie jest to specjalnie ceniony i szukany deck ,ALE duala grajacego lepiej od wieeeeelu magnetofonów kupiłem za 19 zł.

jezeli ten akai gra mocnym i głebokim ,dzwiekiem nie pasujacym do dzisiejszych standartów moze byc ciekawy.

Grundig High Fidelity

"mzawek"- jeżeli kupiłeś go, poszukując bardzo dobrej jakości dźwięku to niestety rozczarowanie Twoje będzie wielkie ! Ten deck gra dobrze, ale niczym nie zachwyca.....ot, taki sobie magnetofonik.Dobry dla kolekcjonerów.

Mówiłem ci już......poczekaj aż na "Allegro" pojawi się "Sony TC 229 SD".Jeżeli będzie w bardzo dobrym stanie wizualnym, to licytuj do upadłego ! Napewno nie będziesz żałował."Sony TC 209SD" można kupić za dużo mniejsze pieniądze, a gra równie dobrze.Kiedyś był w opcji "Kup Teraz" za 45zł.

dam mu szanse ,temu staremu spróchniałemu akai 709.Srednia połka akai z dobrych lat.Moze japonczyk zbliza sie do europejskich konstrukcji z tamtych lat.cena nie jest pewnie odzwierciedleniem jakosci dzwieku (375 $) .Drozsze modele to 3 głowice ,bajery ,rowery i za to sie płaciło.

KASJEL

jesli ten stary deck nie zachwyca od razu i pieknie nie gra to moze byc bardzo dobrze.

Grundig High Fidelity

pieniadze małe a jestem ciekaw po prostu.otarłem sie o takowe AKAI inne modele z tego czasu i nie zachwycały jakby momentalnie.Moze graja liniowo i dobrze.Ale głebie i moc posiadały.

kasjel

a które akai z tych starych gra dobrze ???

Grundig High Fidelity

ten jvc na zywo nie robi tak dobrego wrazenia jakby ci sie wydawało.U tego handlowca z allegro( pisałem ci o nim) były takie i wizualnie bardzo ponure.Ten z analizatorem moze byc ale jego cena wtedy to własnie te swiecace bajery.

Miał tez duuuuuuuuuuzo technicsów topowych i one prezentowały sie jak wyjete z czołgu Leopard...

Grundig High Fidelity

Ukryta Zawartość

Ten oto JVC KD-A7 ma redukcje ANRS i Super ANRS

Ukryta Zawartość

hehe ,o cholera...Wiem wiem co to jest ja po prostu nie uzywam takowych systemów poniewaz kastruja zawsze nagranie.minimalny szum tasmy jeszcze nikomu nie zaszkodził.Oczywiscie zaden kasetowiec nie przyzna ze superstereofonia to czesto zasługa takowego szumu.

Grundig High Fidelity

"Mzawek"- ja mam najwyższy chyba model z tej serii co Twój 709 D, czyli "Akai GXC 750 D"(3głowice,3 silniki,2 rolki) w super stanie.Głowice nie ruszane.I co mogę o nim powiedzieć......bas potężny, góry trochę za mało, przestrzeń zbyt mała.Ogólnie brzmienie mało efekciarskie (a takie lubię), no tylko ten bas naprawdę mocny.

widzisz ja lubie mało efektownie grajace decki.Nie znaczy ze grajace zle oczywiscie.Przyjedzie to opisze jak zagrał u mnie w domu ij ak nagrywa.

na głowice tych decków działa dobrze kaseta demagnetyzująca czy lepiej nie uzywac ?

Grundig High Fidelity

Przy słabiej nagranych starych taśmach też wyłączam ale na pozostałych zarówno posiadane przeze mnie Onkyo TA-2570 jak i Akai GX-65 odtwarzają praktycznie bez różnicy na wysokich ale bez niepotrzebnego szumu który w przerwach między utworami lub przy wokalnych partiach wyraźnie mnie drażni.

Przy okazji ktoś kilka stron wcześniej pytał o sposób czyszczenia wg zaleceń firmy Akai.Poniżej zamieszczam stronę na ten temat z "manuala".

Link do zdjęcia w powiększeniu:

Ukryta Zawartość

post-13459-100003192 1177699300_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dzieki .ja tez pytałem sie o demagnetyzacje głowic w starym akai. w onkyo 2360 i 2500 kaseta demagnetyzujaca nie działała.

To znaczy piszczała ale wskazniki nie wychylały sie i z głosników nic nie buczało.W innych deckach wskazniki na moment(podczas sygnału z tej kasety) skakały oraz był moment brumu w głosnikach( zalecenie skrecenia potencjometru wzmacniacza w instrukcji obsługi kasety).

Grundig High Fidelity

• Pokaż nowe odpowiedzi