Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Sprzedaj go bo tego sluchac sie nie da:) Wlaczam kasety czesto jak przychodza znajomi jako podklad zeby nie zmieniac ciegle plyt (tych mam az 2000:)). Lubie bawic sie biasem i kalibracja a potem porownywac wyniki. Ot takie niewinne audio-hobby:)

Odpowiedź brzmi......dołącz do nas !!!

PS,- Znowu pokusa ! Jak mam się temu oprzeć ???

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Trudno żyć w tym świńskim kapitaliźmie,ale bywają i jaśniejsze chwile, dzisiaj przyjechał do mnie znajomy a tak naprawdę to przyjaciel z Kielc odpuściłem sobie kontrol na kanale [kardiochirurgia nie zając nie ucieknie] i przywiózl mi między innymi dobrami AMPEXA 1/2" zamiast przerabiać na maszynerię do cięcia za.... Philipsa przerabiam jednego ze swoich M2405S zbyt doskonała taśma aby sknocić chociaż jeden jej centimetr ta sama maszyneria będzie służyła do cięcia taśmy wyciągniętej z kaset VHS.

Na ołtarzu Ojczyzny składam UHER-a CR-210 + mikrofon + zasilacz muszę zacząć wreszcie spłacać UHER-a 4200 Monitor ten Ampex Grand Master 456 jest dla niego ani Orwo ani Stilon do tamtego magnetofonu nie zostanie włożony nawet te Basfy które mam nie są jego godne

Pozdrawiam

Zbyszek

Panie Leszku

Dziękuję

Tego Technicsa to faktycznie lepiej się pozbyć. Nie widziałem jeszcze świetnych decków technicsa, które by mnie zachwyciły. Wogóle uważam że marka Technics jest (albo była) nieźle przereklamowana, technics nie ma startu do Pioneerów i Sony (oczywisice mowie o wysokich seriach). Kiedyś marzyłem o techniksie - dziś nie kupiłbym go nawet za 50% jego wartości (mam nadzieje że nie obraziłem posiadaczy tej marki :)

tu masz dobry technics i cena też jest dobra

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mój też dobry, a za jedyne 100zł :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do Kasjela

Nie wiem ale tam z boku jakiś kręciołek na górze z prawej strony wygląda mi na ręczne ustawianie BIAS-u wygląd ma bardzo dobry myślę, że głos tak samo. Słuchawki Bose QC 2 kosztują 1399 złp słuchawki JVC HA-NC100 w opcji kup teraz kosztują 129.00. Bose QC 2 sąsiada zawodowego muzyka miałem na głowie wczoraj, dzisiaj miałem JVC i wolę te ostatnie lepiej są dopasowane do anatomii ludzkiej głowy, małe ułatwienie typu samozwijanie kabla też jest przydatne pałąk i gąbki solidniejsze

Ukryta Zawartość

Następna inwestycja po spłaceniu 4200 to będą tego typu słuchawki polecam Bose są świetne ale 10-krotnie droższe a głos jednych i drugich pod względem pasma i klarowności dokładnie taki sam

Pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

Obcinają nie tylko szumy ale wszystkie dźwięki, nawet cienkie pienia kastrowanych aniołów, skrzypce i fortepiany wszystko co dochodzi z przestrzeni zewnętrznej za ich obudową do co dochodzi do ich przetworników stanowi niczym nietknięte 100 % tego co jest podawane przez źródło [taśmę, MD itp] Słuchawki aktywne potocznie są nazywane lotniczymi ze względu na ich zastosowanie w samolotach cywilnych i wojskowych.

Pozdrawiam zaraz srana

Zbyszek

PS. Bose akurat nazwało ten system Acoustic Noise Cancelling, inni systemem likwidacji szumów otoczenia a praktycznie wszystkich dźwięków z niego dochodzących niezależnie od ich częstotliwości nazw jest wiele zasada

jedna i radzę się z nią zapoznać

Ja byłbym ostrożny ze stosowaniem słuchawek o aktywnym tłumieniu szumów .teoretycznie jest prosta zasada działania-podają dżwięk w odwrotnej fazie niż dpocierający .Jak wiemy żeby dżwięk był identyczny są wymagane wzmacniacze i przetworniki bardzo wysokiej klasy a takowe w sprzęcie popularnym-przenośnym nie są montowane.Są takie wzmacniacze w słuchawkach dla ludzi z ubytkiem słuchu-superminiaturyzacja,ale cena tylko dla bogatych od 10'000 do20'000zł i więcej.Może nastąpić bardzo niekorzystne zjawisko jak w kiedyś bardzo popularnych ochronnikach słuchu z Katowic że niektóre częstotliwości były przez obudowę wzmacniane gdyż występował tam rezonans jak n.p. w skrzypcach-dżwięk był dodatkowo wzmacniany i zamiast chronić słuch to go niszczyły.Aktywne ochronniki dobrej firmy Peltor to wydatek rzędu 1700 zł i służą tylko do ochrony-a gdzie słuchanie dobrej jakości muzyki ?

Zdecydowanie polecam ze względu na dużą tłumienność słuchawki dokanałowe ale nie wszystkie tam dziadostwo też panuje .Dosyć uczciwy test jest na HeadRoom prosze sobie poprzeglądać te wykresy akurat zrobili uczciwie.

Pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

yogi1, 28 Cze 2007, 21:21

chyba w 1979 lub w 1980 ten Technics był szczytem moich marzeń ale za te pieniądze można sobie spokojnie kupić Nakamichi topowy model ktoś tu trochę przegiął, lepiej już zapolować na szpulaka Technicsa RS-1800

Drogą na skróty do kalectwa są tak zwane słuchawki dokanałowe, z których niestety w pewnych sytuacjach trzeba korzystać. Mam prośbę jeśli ktoś nie miał tego na uszach niech nie bawi się w litwina legendę o żelaznym wilku znamy prawie wszystcy. Słuchawek aktywnych możemy słuchać na bardzo małym sygnale bardzo cicho i czysto bez chałasu dochodzącego z zewnątrz, nie muszą wcale one służyć do przekrzykiwania. Chore z założenia są słuchawki zaopatrzone w systemy wibracyjne w układy typu superbas i tym podobne podświetlane wodotryski. Bose prawadzą w Krakowie dwa sklepy w tym jeden przy ul Kazimierza Wielkiego

Pozdrawiam

Zbyszek.

PS. 1 Przykro mi, że słuchawek nie traktuję jako jeszcze jedną zabawkę dla przerośniętej i podstarzałej młodzieży tylko jak zwykłe narzędzie pracy.

PS. 2 Opinię moją można podzielać albo się na nią poprostu wypiąć, nikogo nie mam ochoty nawracać.

Krzywdę z głupoty sobie zawsze można zrobić i nie trzeba tu zadnych słuchawek dokanałowych.Z mojej praktyki na tych słuchawkach Shure E4c ze względu na bardzo duże tłumienie hałasu zewnętrznego-ponad 25dB wynika że mogę sobie spokojnie dużo ciszej słuchać muzyki niż na moich pozostałych słuchawkach nie przeskadza mi hałas otoczenia,nawet w mieszkaniu mamy go na poziomie 30dB .Czyli w takich słuchawkach mądrze słuchając można się cieszyć długo muzyką.

Jeszcze raz powtarzam słuchawki z aktywnym tłumieniem zewnętrznego hałasu są bardzo niebezpieczne dla słuchu ze względu na niską jakość zastosowanych komponentów.Naprawdę porządny wyrób specjalistyczny zaczyna się od 10'000zł i nic na to nie poradzę

Pozdrawiam

Rafaell

Dla tych, którzy jeszcze nie widzieli.....jeden z najstarszych decków "Technicsa" model 676 74r.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do użytkowników GX-75. Czy Wasze decki podobnie jak moje nie najlepiej znoszą kalibrownie i nagrywnaie na starych i trochę zużytych kasetach? Dla przykałdu GX-65 "przerabia" wszystko, a 75-tki są znacznie bardziej wybredne.

Dzisiaj cos takiego znalazlem.

Ukryta Zawartość

Jest to do czyszczenia głowic w streamerach czyli w napedach sluzacych do archiwizacji danych komputerowych na tasmach.

Czy moze ktos wie czy mozna tym czyscic glowice w mangetofonach?

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Ze wzgledow osobistych dalem sie przelicytowac w aukcji CT-S 920 S. Poszedl za 485zl. Zastanawiam sie czy faktycznie jest az tak duzo lepszy od Onkyo Integra TA 2570...

Witam!

Właśnie nabyłem akai gx 95 i mam problem.Deck odtwarza świetnie,przewija,chodzi "masełko",dzwięk nie kołysze-ogólnie igła.Podłączyłem cd,żeby sprawdzić jak nagrywa ..no i klops .Deck nie reaguje na sygnał z cd(wiem bo podłączyłem drugi),tzn po przełączeniu w stan pauza-nagr nie ma reakcji na wyświetlaczu:(Co to może być,wszystkie ustawienia wg.mnie dokonane są prawidłowo,przeciez to nie moja pierwsza zabawka,no chyba,że akajec ma jeszcze jakieś funkcje tabu..

Witam wszystkich srana. Szperałem i znalazłem, kaseta z sygnałem 15kHZ, do ustawienia azymuthu.

Pozdrawiam i znikam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeszcze nie tak dawno żył wspaniały fachowiec, który ze zwykłego stramera komputerowego robił w ciągu jednego posiedzenia robił takiego DAT-a do zapisu muzyki, że ludźmi ciepało o ziemię. W tym anglosaskim oleju do namaszczeń szczególnych jest izopropanol czyli ten sam rozpusczalnik co w VIDEO 90.

Pozdrawiam

Zbyszek

• Pokaż nowe odpowiedzi