Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Hehe ja też sie ostatnio w żelazach obracam a to za sprawą tej taśmy co na zdjęciu jest naprawde niesamowita

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Miło mi, że dochodzimy do tych samych wniosków; mogłem brać metal w folii 2.5 za kasetę olałem, przyniosłem po obejściu dwóch szmaciarni kasetę VHS Polaroid Supercolor 180 do pocięcia taka sama trzy godziny uroczystości pogrzebowych księżnej Diany, i dwie Cambira E 180 SQ i Scoth EG + 240 jeszcze z ząbkami

A ta Sony na zdjęciu jest naprawdę doskonała.

Pozdrawiam

Zbyszek

Basf TP IV obdzwoniłem kumpli aby poszli i je kupili, ja naprawdę nie mam głowic na zajechanie, a każdy metal nawet najlepsze Sony Metal XR to raszpla i papier ścierny. Na Sony-m CHF którego zdjęcie zamieścił Daniell22 nagram nie gorzej albo może nawet i lepiej niż na metalu. Zaczynałem swoją zabawę od nagrywania na drucie stalowym i bardzo wysoko sobie ją cenie chociaż minęło od tego czasu wyjątkowo wiele lat.

Pozdrawiam

Zbyszek

Może i ty trafisz za pudłem ze stanikami na obwisłe cyce na jakieś kasety które cię zainteresują proście a dane wam będzie szukajcie a znajdziecie itd itp

A życie dalej sobie płynie

Tak jak te kaczki i okręty

Cielą się krowy świnią świńie

I są świątynie lecz bez świętych

Ja też się zastanawiam czy wogole brac sie za kasety metalowe skoro mój Kenwood doskonale radzi sobie z żelazówkami i japońskimi chromówkami.

Cóż więcej mogę uzyskać na metalu w porównaniu z dobrymi chromówkami?

Ja też sie pochwale dostałem dzisiaj od syna :

MAXELL CD 90 chromówki szt 8 - super grają

SAMSUNG 90 SQC szt 4 chromówki - w testowaniu

RAX 90 szt żelazówki tureckie szt 3 - juz wcześniej miałem o nich bardzo dobre zdanie.

Oprócz tego w zapasach ponad 40 szt "nówek" żelazowych i chromowych (SONY, TDK, BASF, EMTEC, B&S wykupywanych sukcesywnie .

Łącznie mam ponad 150 dobrej jakości.

Tak więc na pchli targ nie wybieram sie.

Pozdrawiam.

Dziurę w kieszeni i s...ne głowice. a najbardziej Karolu cieszu mnie jedno jak bractwo przepisuje całe fragmenty z ksiąg objawienia elektroakustyki i bawi się w Mojzeszów zapierdających do tlimu z kamiennymi tablicami. Prawda jest taka. że nie wszystko jest prawdą co na temat kaset typu IV napisano nikt nawet nie raczy napomknąć o przepaści pomiędzy Metalem wykonanym w technologii MP [naniesie nośnika] a Metalem wykonanym w technologii ME [napylenie wysokopróżniowe nośnika] natomiast podaje się bezkrytycznie całe psalmy czy inne pieśni pochwalne z materiałów nie tyle fachowych co reklamowych. Masz porządny magnetofon to dbaj o niego i nie pakuj do środka bele g......W najstarszych metalkach szczególnie tych europejskich warstwa z czystego chemicznie żelaza zbyt słabo była zabezpieczona przed utlenieniem we współczesnych problem ten rozwiązano, ale przedobrzono inaczej zastosowano w nadmiernych ilościach dodatki poślizgowe do spoiw a w naszym przypadku [ME] powłok ochronnych .

Pozdrawiam

Zbyszek

PS. Odrabiałem zaległości i odsłuchałem: kilka żelażowych, dwie chromowe, i pięć metalek grał i wył zespół Ramstein najlepiej poszło im na UX-S 90 i TDK AR 60

Każda szklanka najlepszego kresowego samogonu na jagodach malinach tarninie jarzębinach i innych datach bożych, które podlegają cudownemu zjawisku fermentacji ma swoje dno a więc Waśc nie....dol. Na pchle targi się chodzi nie koniecznie trzeba kupować całe wory, chociaż muszę wyznać, ze to prawdziwa przyjemność uratować Scoth-a XS II przed nagraniem na nim przemówienia dyrektora R przez dewotkę, która najpierw u sprzedającego dziadowiny cenę zbije z 50 do 25 groszy.

Przykro mi ale w niedzielę idę

Pozdrawiam

Zbyszek

Korwin, 31 Sie 2007, 22:35

Nie, że nie chcę iść tam.

Po prostu gdybym miał taką potrzebę też bym poszedł poszperać.

Od znajomych też dostałem sporo różnych nagranych kaset.

Jeżeli poczułeś się w jakiś sposób ( przypadkowo bo nie miałem takiego zamiaru) dotknięty to najmocniej przepraszam.

Pozdrawiam.

Andrzej

Gdybyś widział to co ja oglądam i słyszał to co ja słyszę i nagrywam jak od staruszek zasuszonych na jesienny liść w ponaciąganych swetrach na perkalowych sukienkach w męskich gaciach dochodzących aż do tenisówek i mocherowe cycate chieny pragnące im nawet te ochłapy wydrzeć z rąk za darmo. Świat widziany od zaplecza wygląda wyjątkowo nieciekawie ale może kiedyś między innymi te taśmy będą jak taśmy moich poprzedników dawać świadectwo Poprowadzili męże opatrznościowi, wodzowie i kapłani durny naiwny naród z deszczu pod rynnę a po drodze poniżyli i okradli

dziesięć kaset C 60 to zaledwie 10 godzin z ludzkich życiorysów dziennie nagrywam ich 3 - 5 czyli 21-35 tygodniowo

Pozdrawiam

Zbyszek

Nie obrażam się ani obrazić nie chcę Ciebie

Szkoda, że blisko siebie nie mieszkamy.

Chętnie zaprosił bym Ciebie np. na piwo i na pogaduszki .

Zrobiłbyś może ciekawy wywiad.

Pozdrawiam.

Andrzej

Dobrej i spokojnej nocy.

Górale nazywają coś takiego posiadami posiedzieć pogadać popić, na wschodzie pónściem po chałupach. Tylko miasta są jakieś nienaturalne porąbane jak zapis śpiewu słowika na Flaschu w kitajskim budziku.

Pozdrawiam

Zbyszek

Dobranoc

Może jednak dzisiaj nie tyle srana ale do godziny 14.00 zaszaleję i kupie mikrofon do karaoke z efektami zbliżają się wybory i mogą być ciekawe nagrania na modłę patriotycną naprzykład:klawisz W i wszystkim się zdało, że to Wojski gra jeszcze a to echo grało. klawisz Ch - chorus chór żałosny nietykanych dziewic [bo są nietykane] klawisz T podkład z trąb jerychońskich i klawisz A totalny chaos i jazgot na 21.10.2007 czyli Armagedon

Pozdrawiam

Zbyszek

Pies odlany i odkupowany śpi, można wyczołgać się ze skorupki zarzucić 240 na ramię i w Polskę.

Witam!

Dziś nabyłem Naka DR-3 za 230zł!Nie macie pojęcia jak to fajnie gra.Sprzęt przywieziony z Niemiec w super stanie.Świetnie odtwarza kasety nagrane na CR5 czy soniaku 990.Jak na decka dwugłowicowego zaskakuje jakością odtwarzanego dzwięku.Nagrywa jednak gorzej niż moje pozostałe dwa decki(3-głowicowe).Za te pieniądze świetny sprzęt(jak nowy),parametrami nie ustępuje trzygłowicówkom znanych firm.Polecam komuś kto chce za niewielkie pieniądze mieć naprawdę przyjemny dżwięk, 2-głowice ,3-silniki,jeden wałek,bias-tak niewiele

a gra jak sporo droższy klocek.Nakamichi to chyba jedyna firma,która przykładała się przy produkcji zarówno drogich jak i tanich decków,reszta przykładała się do szcytowych modeli....

A swoją drogą ktoś wie ile DM kosztowało DR-3?

Wlasnie owa kaseta SONY CHF to była moja pierwsza kaseta jaką w życiu kupiłem. Maiłem jakos 9 czy 10 lat i kupilem ja w kiosku na podworku za 40 000zl chyba. Szukałem jej w domu ale nie moglem znalezc, kupilem wiec na gieldzie dwie sztuki i bede trzymal chyba na pamiatke :)

pozdrawiam rafallster

Gość V-savage

(Konto usunięte)

W wątku posucha.To poza tematem,dzisiaj reaktywowałem odbiornik ELizabeth z 75roku,zasilanie trzeba było zrobić.Jest już przestrojone tylko wszystko dograć wyczyścić i złożyć.Ładna sztuka.

Pozdrawiam

>W wątku posucha.

No właśnie.

Chyba głowy zaprzątnięte rozpoczynająca się szkołą.

Jest ONKYO bardzo ładne.

Ukryta Zawartość

Ja już jestem bynajmniej na razie "nasycony" zakupami sprzętu.

Ukryta Zawartość

Mam pytanie do szanownych forumowiczow.

Czym mozna usunac folie ochronna z pokrywy magnetofonu czy odtwarzacza cd.

Folia tak przywarla mi do blachy ze moge zapomniec o odrywaniu jej na sucho.

Moze kiedys ktos o tym pisal albo macie jakis patent na to ?

Prosze o odpowiedzi i z gory dziekuje

pozdrawiam rafallster

Dziś kupiłem takie coś: Onkyo TA-300. Wie ktoś może coś na jego temat?

Ukryta Zawartość

post-3689-100005572 1188830064_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>>> przemo

hmmm, z tego co pamiętm to trzycyfrowy kod miały niektóre decki onkyo z w latach 91-94, nie licząc TA600 i TD630 ale to lata siedemdziesiąte ...

MIałem kiedyś w rękach TA2036 rocznik 84/85 bardzo bardzo podobny był ... poszukaj w tych rocznikach!

Chyba, że ktoś lepiej siedzi w onkyo ... i coś podpowie?

Ta-2036 to praktycznie to samo z wyglądu tylko że czarne. Oprócz tego że ma Dolby B/C i głowice stożkową Hard-Permaloy nic nie znalazłem. Nie wiem czy warto go trzymać na własny użytek czy lepiej pogonić za tanie pieniądze i szukać czego dalej. A co wiesz na temat tego TA-2036?

Ma ktoś z szanownego grona może MDS 410 S etiudę?Jak toto gra?Pamiętam jak we wczesnych latach 90 jako dzieciak bawiłem sie takim kiedy ojciec był w robocie.niestety niezabardzo pamiętam jak brzmiała :) ma ktoś może zdjęcie takiego sprzętu?

• Pokaż nowe odpowiedzi