Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Nawet mam kilka sprawnych stabilizatorów.Jutro coś pokombinuję.

Acha ! tylko mam jeden problem ! W tym oryginalnym stab. obr. są cztery osobne punkty lutownicze, i od nich odchodzą czery przewody. Dwa plusowe i dwa minusowe. Nie wiem po co to ? A w moich zapasowych stabilizatrach jest tylko plus i minus. Tak więc, czy mogę połączyć przewody idące do silnika razem, czyli dwa razem plusowe i dwa razem minusowe ???

Nie wymyślaj kwadratowych jaj tylko dzwoń albo do Jarka albo Andrzeja i podziękuj Panu Bogi w wieczornym paciorku,że mieszkają w Twojej okolicy, do ustalania przesuwu musisz mieć kasetę testową albo fabryczną albo własnej roboty.

Pozdrawiam

Zbyszek

Obroty silników mogą być różne liczy się po przejściu przez wszystkie przekładnie pasowe, cierne i zębate efekt końcowy 4.75cm/sek [w niektórych konstrukcjach występuje 4.76cm/sek]

Paul 67 a czy nadal nosisz się na długo? Bo widzę że od tamtych czasów gusta muzyczne się nie zmieniły, tak wogóle to czasem przejeżdzam przez wrześnię mógłbym wpaść porównać magnetofony na analogowym rockowym odsłuchu

>> paul_67

Na tym pierwszym zdjęciu to coś pomiędzy Tonym Iommim a Kirkiem Hammetem ;) Klimatycznie wygląda.

Na moich magnetofonach też przede wszystkim króluje rock w różnych odmianach, szczególnie tych cięższych.

Eeee Panowie nie jest z Wami (nami - choć mam tylko 3 kaseciaki) jeszcze tak źle. Najbardziej mnie rozbroiło hobby pewnego gościa, który kolekcjonował miniaturowe silniczki spalinowe. Miał ich około 200. Jednak najciekawsze w tym zboczeniu było to, że gość zaczynał każdy dzień od wyniesienia wszystkich na balkon i pokolei uruchamiał każdy z nich. Dźwięki stada pracujących silniczków na pobudkę były jednak gwoździem do trumny jego małżeństwa, bo żona miała nieco inną wizję poranków.

Hmmm, jakaś dziwna ta kobieta

Pozdrawiam

Harry z Tybetu

Jak myślicie ? Czy te kasety będą coś warte ? Bo cena jest super- atrakcyjna.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Minimalnie poniżej 1 złp za kasetę są to bardzo dobre kasety, nie do wszystkiego należy ładować chrom

lub metal [ którego chociaż mam w jednej maszynerii możliwość jego użycia jakoś nie znoszę]nie wszystko co tanie musi być od razu dziadowskie mam w domu tureckie RAKSY i spisują się doskonale pozdrawiam

Zbyszek

No to "Allegro" nie zarobiło :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do Kasjela

Dzień dobry i aby był naprawdę dobry nie grzeb, przy stabilizacji obrotów w magnetofonie, odpytałem bardzo wieczorową porą znajomego z całości materiału , zawodowiec to zrobi prawie z marszu, Tobie to zajmie cały dzień i pomimo wysiłków aby nie popełnić błędów i tak ostatecznie spieprzysz.

W Krakowie piękne słońce i upału jeszcze nie ma.

Pozdrawiam

Zbyszek

Co do kaset Melectronic...

Jest to produkt typowo niemiecki. Melectronic to producent sprzętu elektronicznego w dość szerokim zakresie. Uznawany jednak na rynku niemieckim jako producent drugorzędny i nie liczący się za bardzo na rynku. Nie cieszy się powodzeniem. Samych kaset nigdy nie słyszałem jak grają i w ręku nie miałem.

Ale powiem szczerze, że tak jak większość firm o znaczeniu drugorzędnym (np. Crown czy Brown - nie mylić z Braun) raczej cudów się po tych kasetach spodziewać nie można. Mogą być może i nienajgorsze ale może to być loteria. Ja raczej obstawiam, że jakościowo będzie to coś pośredniego np. pomiędzy kasetami TDK D a Levis D, czy też chociażby Sony EF i Sonic EF.

w tej samej cenie sprzedawca ma CrO2

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Radmar, 5 Cze 2008, 08:58

>Co do kaset Melectronic...

>

>Jest to produkt typowo niemiecki. Melectronic to producent sprzętu elektronicznego w dość szerokim

>zakresie. Uznawany jednak na rynku niemieckim jako producent drugorzędny i nie liczący się za bardzo

>na rynku.

Myślę, że Melectronic to nie producent tylko firma handlowa, stosująca tzw. branding - tzn. zamawia wyroby u tanich producentów dalekowschodnich, pod własną marką. Producenci owi nie chcą bawić się w trudny i kosztowny marketing, a z kolei firma taka jak ów Melectronic prawdopodobnie nie ma żadnych własnych zakładów produkcyjnych; nie zdziwiłbym się, gdyby okazało się, że całe jej biuro to trzy pokoje wynajęte gdzieś w jakimś biurowcu, i że zatrudnia raptem z pięć osób.

Produkty pod daną marką mogą okazać się identyczne z dziesięcioma innymi, pod innymi markami.

A jakbyśmy sami chcieli się w coś takiego pobawić, służę linkiem:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie godzę się z opinią poprzednika jest to wyjątkowo dobra taśma na oparta na tlenkach żelazowych

nośnik produkowany albo przez BASF-a albo przez AGFĘ a konfekcjonowany przez firmę prawie, że na granicy tzw. no name mam w domu zapasy kaset CC wręcz przedziwnych kupowanych kiedyś na pchlich targach i w szmaciarniach, za kilka tygodni będę miał trochę sprzętu pomiarowego, który mi umożliwi a wgranie sygnałów o określonych częstotliwościach i ich odczyt z możliwością zapisu graficznego.Trochę to będzie ważyło a mnie podnosić tego typu słodkich ciężarów nie wolno.

Pozdrawiam

Zbyszek

Kupię nowy silnik "Sankyo" który jest razem z stabilizatorem i wymienię. Kupowałem już kiedyś dwa takie, i zawsze było OK. Żeby tylko jeszcze mieli takie w sklepie ! Te współczesne silniczki mają za wysokie obroty 2400rpm lub 2200rpm. W wszystkich starych deckach obroty są niższe.

Wiecie może jakie ??? Bo ja wiem tylko, że napewno mniejsze niż 2200rpm.

Uważam że jest to najmądrzejsze rozwiązanie, w UHER-ach CR- stabilizacja obrotów jest to nafaszerowana elektroniką płytka + druga z czujnikiem stroboskopowym lub magnetycznym zbierającym dane z prawego sprzęgła, w porównaniu z obrotami w miarę nowych 10-letnich decków obroty są prawie,że dwukrotnie niższe a konstrukcja silnika wyjątkowo skomplikowana [trzy niezależne od siebie uzwojenia]

Pozdrawiam

Zbyszek

Ktoś pytał za ile chodzą takie TEAC X-2000R oto odpowiedź:

Ukryta Zawartość

post-13459-100001867 1212676929_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no tak- ale jak zapytałem czy bede mógł przyjechać zrobić dwuminutowe nagranie ,zeby sprawdzić stan głowic- to pani mimo ze wczesniej była rozmowna, po tym zapytaniu ...zamilkła.

• Pokaż nowe odpowiedzi