Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Dałbym najwyżej 1/6 w/w ceny.(..)

To już profanacja serii ES.

Sony TC-K990 ES jest wart około 1500zł i po tyle chodzi.Może się to komuś podobać albo i nie ale to był szczytowy model Sony i gra przepięknie.Mam 970ES podobny model.To są świetne maszyny nawet dziś i nikt nie sprzeda ich za bezdurno.

"Ba, najwyżej 1/10."

I wlasnie dlatego nigdy nie bedziesz mial takiego magnetu. Ale pomysl jest niezly. Ja bym dal 1/20 tej ceny. Ktos chce mi sprzedac?? Biore kazda ilosc.

O w mordę !!! :-)))))))))))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Mógłby przynajmniej ów sprzedawca - oczyścić za żądaną przez siebie kwotę - nieszczęsnego ZK 140. Taśma pełna kurzu, roztoczy itd. też robi przygnębiające wrażenie.

DO Szeryfo i T-Bolta:

Wyraziłem osobistą opinię. 1,5 kzł zdecydowanie wydałbym na magnetofon szpulowy. Gdybym się uparł przy sprzęcie kasetowym, wybrałbym jakiegoś Studera, ale podkreślam, że ja.

PS:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Jeśli jakiś szczęśliwiec zapłacił poza tą aukcją podaną w niej kwotę, miał diabelne szczęście.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Kasjel, 29 Cze 2008, 18:43

>O w mordę !!! :-)))

>

>

Ukryta Zawartość

Już kiedyś widziałem ten sprzęcik i uśmiałem się po pachy!

Ukryta Zawartość

DIBUNIA

tomektoon, 29 Cze 2008, 15:38

>"tak rozebrać i złozyć dobry gośc"

>Również podziwiam. Miałem tego Pioneera i jest to najbardziej upierdliwy w rozbieraniu deck jakiego

>widziałem.

W Reference Master Mechanism Pioneera dotarcie do paska nie jest jeszcze tak straszliwie uciążliwe, choć trzeba się śrubek naodkręcać, i trochę trudno to potem zmontować. Ważne, by nie ruszyć koła z krzywkami, sterującego funkcjami mechanizmu, napędzanego silnikiem pomocniczym. Ale samo wnętrze mechanizmu to już prawdziwe wyzwanie dla nie-mechanika. Ja się poddałem.

Do ^ JanaPetera nic mnie już nie bawi nic mnie już nie nęci odkąd pani Mani biust się w magiel wkręcił: ale maszyneria szpulowa z prawdziwego zdarzenia za umiarkowaną cenę plus rewelacyjny DAT SONY-ego [ten sam sprzedający] zrobił na mnie wrażenie.Obecnie bawię się robieniem talerzyków na taśmę z płyt CD i blokad do nich [mam już tego sporo, tanie, funkcjonalne, estetyczne] i powoli przyzwyczajam się do SONY-ego WM-D6C obecnie szpula rewelacyjnie na przyspieszonych obrotach wracam do domu przegrywam na szpulę [raz a dobrze stereo 19.05cm/sek lub 9.5cm jeśli to nic szczególnego]

jakość jest rewelacyjna.

Pozdrawiam

Zbyszek

Do Korwina:

Cieszę się, że będący na "haju" WM D6C spisuje się aż za dobrze. Dla ramienia niemal żadne obciążenie - mieści się prawie niezauważony w kieszeni, a możliwości ma te same, co większy model - TC D5.

Pytanie do reszty braci w wierze: czy istniały dwuścieżkowe magnetofony kasetowe?

Pozdrawiam.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Wszyscy znacie moja milosc do Pioneera (moze poza wzmacniaczami) i wlasnie jedzie do mnie CT 757 - z czystej ciekawosci. Czeka go konfrontacja z Aiwa AD-F 880. Nie ukrywam ze wolalem CT 959 ale ten z Allegro byl niesprawny a kolega Dibunia oferowal ideal w swietnym stanie zadbany z kartonem i manualem. Wiem ze 757 to nie 959 ale decyzje w zasadzie juz podjalem: szukam Pioneera. Z tego co przeczytalem stare modele (a z tymi mialem do czynienia) CT 939 939mkII i CT 91 znacznie roznia sie od tych nowszych in minus. Zobaczymy. Wiem jedno: AD-F 880 to moze niepozorny ale mocny zawodnik.

Witam

Muszę mieć nagrania naprawdę dobrej jakości podbicie przesuwu z 4.75 do ~ 9.5 naprawdę wpływa znacząco na zakres zapisywanych częstotliwości i ich dynamikę, zgrać mogę a) WM-D6C/CR-240, b)WM-D6C/4200 Monitor. O dwuśladach kasetowych stereo z lewa na prawo raz a dobrze nie słyszałem

pozdrawiam

Zbyszek

Nie ukrywam ze wolalem CT 959(..)

kup go a nigdy się go nie pozbędziesz,nie mam porównania do CT-93 i CT-95 ale jest rewelacyjny i przebił następujacych zawodników ze stajni Pioneer które miałem:CT-979,CT-939,CT-939 Mk II,Akai GX-75,Onkyo Integra TA-2570,Sony TC-K 870 ES.Na razie trudno mi powiedzieć który lepszy Sony TC-K 970 ES czy ten Pioneer.Remis więc muszą zostać obydwa.

No oby, bo 737 ostatnio miałem okazję testować i mówiąc szczerze nie przypadło mi do gustu jego brzmienie. Z moim RS-BX 606 który do czołówki nie należy, przegrał ewidentnie. Pozostaje mieć nadzieję, że 757 brzmi zdecydowanie lepiej.

PIONEER CT-757 ma juz mechanizm reference ma lepszą kalibracje , stabilizator kasety w kieszeni

a deck CT-959 to najlepszy magnetofon jaki pioneer wyprodukował nie licze starej srebrnej seri

Nagra T [390167902]*****

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ****

Tandberg10 XD [391881475]****

Teac A3300SX [392393207]

Sojuz 111 [391980580]*** uszkodzony od komornika jeden z najlepszych magnetofonów made in CCCP Koncert przy nim to żałosna kupa złomu

Pozdrawiam

Zbyszek.

Uhery to moja słabość wręcz nieuleczalna obsesja ale mimo wszystko trochę sprzętu oprócz nich widzę i

doceniam

Pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

WITAM

CT-959 uważam także za bardzo udany model. CT-757 tańszy ale także wyjątkowy. CT-777 okrojony z manualnych funkcji ale dźwięk bardzo dobry. CT-900S / CT-41 dobre i drogie, ale nie to co CT-93 i CT-979 choć mają już dolby S.

To moje prywatne zdanie. Generalnie trudno jest porównać z innymi markami ( producentami) ponieważ każdy słyszy coś innego. Czekam na wyniki testu D......c71.

Pozdrawiam

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

T-Bolt

30 Cze 2008, 11:11

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 659 / 548 / 3

Nie ukrywam ze wolalem CT 959(..)

kup go a nigdy się go nie pozbędziesz,nie mam porównania do CT-93 i CT-95 ale jest rewelacyjny i przebił następujacych zawodników ze stajni Pioneer które miałem:CT-979,CT-939,CT-939 Mk II,Akai GX-75,Onkyo Integra TA-2570,Sony TC-K 870 ES.Na razie trudno mi powiedzieć który lepszy Sony TC-K 970 ES czy ten Pioneer.Remis więc muszą zostać obydwa.

Masz 100% racji. Juz kiedys o wyjatkowosci CT 959 pisal yogi1 a ja mu nie wierzylem. Teraz bije sie w piersi. Odpowiedz na pytanie "dlaczego?" wydaje sie prosta. Ten uklad kalibracji jest rewelacyjny. Chetnie porownalbym CT 959 i CT 93. Co do CT 757 ktory do mnie idzie to jest to dosc dziwny deck. Parametrami niewiele rozni sie od 959. Pasmo i dynamika sa identyczne nierownomiernosc przesuwu rozni sie nieznacznie. No wlasnie... Roznica w nierownomiernosci przesuwu jest wlasciwie zadna a 757 ma... Pojedynczy capstan. AD-F 880 ma wieksza nierownomiernosc przy dwoch walkach. Funkcje w zasadzie sa identyczne z wyjatkiem tzw Peak Level Calibration dostepnej tylko w 959. Poza tym jakies pierdoly typu ustawianie dlugosci tasmy i czas do tylu. Pobor pradu 757 ma wiekszy o 1 W co tez jest duza niespodzianka. Wiem wiem zapomnialem: glowice. 757 ma zwyklego hard permalloya sygnowanego nazwa Pioneer natomiast 959 jak na referencje przystalo ma Laser Amorphous. Powiem szczerze: zakup 757 to raczej przypadek niz zamierzone dzialanie. Mam AD-F 880 ktora gra fenomenalnie odwrotnie proporcjonalnie do wygladu. Zjadla GX 75mkII TA 2570 i CT 939mkII. Chce sie przekonac jak dokladny jest uklad kalibracji zastosowany w CT 757/959. Jesli mnie przekona bede polowal na 959 a do tego czasu zostanie 757. Jesli nie - chetnych na 757 w tym stanie nie brakuje. Nie bede chcial na nim zarobic. Dotad mialem okazje sie przekonac jak funkcjonuje 959 jedynie na tzw obcym systemie. 757 bede dzis mial w domu a tylko takie porownanie jest miarodajne. Pocieszam sie ze sa decki Nakamichi ktore mimo 2 glowic i pojedynczego capstanu graja wyjatkowo. Zobaczymy jak sprawdzi sie 757. Obiecuje wkleic zdjecia i obszerna relacje z odsluchu. Na koniec porownanie parametrow 757 i 959:

post-1457-100000419 1214900392_thumb.jpg

• Pokaż nowe odpowiedzi