Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Kto wie do czego służy ta klapka pod głowicą?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wydaje mi się,że w tym wypadku klapka ma za zadanie zamkniecie sił pola magnetycznego.taśma po niej nie szoruje,a ona ma metalową powłokę.

Podobne rozwiązanie istnieje w magnetofonach revoxa.Coś takiego ma również Koncert,który zresztą ma identyczne głowice.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardzo ciekawa aukcja ! :-))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Właśnie wylicytowałem taki magnetofonik do naprawy za 30zł. Ma trzy głowice i reg. biasu. Ładniutki....prawda ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Świat w wyświetlaczu JVC TD-X352 :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

rafal996, 9 Lip 2008, 17:47

>Jak dla mnie ta klapka wygląda jak docisk taśmy do głowicy, stosowany np. w polskich magnetofonach.

>Tylko brakujejakiegoś filcu czy czegoś.

Takie rozwiązanie było stosowane w polskich magnetofonach szpulowych.Klapka z filcem dociskała taśmę do głowicy,ale tutaj chodzi zupełnie o co innego bo klapka się samoczynnie nie zamyka kiedy taśma dochodzi do głowicy.

widać ,że mamy lato,...1700 złociszy (przez licytację)za PR99mkIII z tymi dodatkami to dobra cena,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

manix.a kupił go gość,który ma to.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dżizas!!! Same naby do tych widocznych w kadrze, po dzisiejszych cenach to równowartość tego Revoxa.

Ech. Chciałbym tak móc :-/

Z drugiej strony nie wygląda żeby te magnetofony były wykorzystywane do czegokolwiek.

Chyba że się tak ustawiły "do fotografii" :-))

>Kasjel, 9 Lip 2008, 18:26

>Bardzo ciekawa aukcja ! :-))

>

Ukryta Zawartość

To w sumie nie jest dla mnie zabawne ale dobrze że to znalazłeś :) Od tego gościa (jak się później okazało to czternastolatek) kupiłem 19go maja Telefunkena TRX 2000. Wysłał go dopiero jak już mu Allegro konto zawiesiło a ja napisałem, że już dłużej nie będę czekał i zgłaszam sprawę na policję... Zawiesili mu jedno to założył drugie :/ Ciekawe na jaką dorosłą osobę tym razem zarejestrował.

Telefunken doszedł wczoraj - zepsuty k... Maszyna niesamowita, więc nie odpuszczę aż nie będzie sprawny :)

Ukryta Zawartość

Ale jak widać kupuje nowe.Szkoda,tylko,ze znowu udało się handlarzowi,a nie pasjonatowi.

Ja człowieka nie znam, ale skąd wiecie, ze to akurat "handlarz"? Może pasjonat zmieniający profil kolekcji, albo pozbywający sie rzeczy zbednych?

Bez przesady co do wielkości i jakości zbiorów ze zdjecia. Widywałem wielokrotnie większe.

Jakoś dziwnie podchodzicie Panowie do tematu. Czy facet u którego na dwóch ZX-1000 stoją dwa dragony i 40 pozostałych najlepszych magnetofonów w historii (często dublowanych) nie może być bardziej szalonym pasjonatem od tego, który reanimuje z uporem maniaka tanie strucle z allegro? To przecież tylko kwestia skali i możliwości. Możliwości rodzą nadwyżki, choć nie umniejszają pasji.

Kasjel, bardzo ładny ten Kenwood. Z wyglądu niepozorny, ale widać że to kawał porzadnego kloca. Gratulacje, kolejny sprzęt do kolekcji.

A tak przy okazji, wspomniałeś wczoraj, że czasem kupujesz coś uszkodzonego doprowadzasz do pełnej sprawności technicznej i idealnego stanu wizualnego i czasem to sprzedajesz hobbystom w dalsze użytkowanie. Tak myślę sobie, że warto by było od Ciebie coś takiego odkupić. Myślę o sobie właśnie, bo ja raz, że nie zawsze mam czas, dwa, że umiejętności takich moje rączki nie mają (ja muszę polegać na ludziach z serwisów RTV), a trzy, warto odkupić taki sprzęt by było właśnie od Ciebie, bo wiadomo jak do tego podchodzisz i że wszystko będzie działać i wyglądać jak należy. Gdybyś kiedyś miał coś akurat do sprzedaży, to daj znać. Chętnie kupię kiedyś jakis sprzęt z pewnego źródła.

To nie kolekcja to kostnica składowisko, frankensteinów, zoombie i tym podobnych, to tak jak patriotyzm obecnych władców tego kraju w Rocznicę Rzezi Wołyńskiej zajmują się cudzymi tarczami własnymi aferami. Na tym skromnym sprzęcie jaki mam, nagrywam z uporem maniaka to co powinien z racji swoich ustawowych zadań i obowiązków nagrywać IPN pracownicy prokuratur wojskowej i cywilnej bo niektórzy winni tej zbrodni ludobójstwa jeszcze żyją

Pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Radmar"- jak będę miał coś naprawdę godnego polecenia, to poinformuję cię.

Często bywa tak, że nawet "tanie strucle" potrafią pięknie zagrać a z tymi droższymi są problemy....

No tak bywa czasami, że lepsze jest wrogiem gorszego. Ja właśnie między innymi dlatego cenię też proste modele decków, bo mimo że nie oferują zbyt wiele, to zagrać potrafią niejednokrotnie tak (przepraszam za wyrażenie, ale dobrze to określa), że aż dupę urywa. :) Dlatego właśnie tak bardzo cenię swojego RS-B 205, bo mimo że bardzo prosty "magnetofonik", to robiąc ostatnio odsłuch Pioneera 737, miałem wrażenie, że wypadł on blado nawet przy RS-B 205.

Dzięki Kasjel za pamięć.

Do ^ V-savage.

Dziękuję serdecznie dokładnie o ten.

Przedstawiciele władz wykonawczych i ustawodawczych wybrani przez naiwne zidiociałe społeczeństwo, usiłują nas w plątać w zimnowojenne niebezpieczne układy z państwem, które wykazuje wyjątkowo duży współczynnik agresywności i brak politycznej wyobraźni.Pada przemysł stoczniowy, tak jak padły inne gałęzie przemysłu ciężkiego.Padła polska kultura jako taka,namnożyły się do przesady festiwale o zatrważająco niskim poziomie. Mającym krótką pamięć polecam historię Freiwillige Division SS-Waffen Galizien, oraz tak zwanego Legionu Ukraińskiego Wermachtu o składzie Batalionu Nachtigall i Batalionu Roland oraz lekturę życiorysu Stepana Bandery, radzę także dokładne przejrzenie materiałów dotyczących UPA [ukraińska Powstańcza Armia]a potem już spokojnie możecie podziwiać w poniedziałek w Olsztynie Koncert Finałowy pod patronatem..

Pozdrawiam

Zbyszek

PS Biorę pożyczony od JanaPetera SONY TCM-5000 i idę nagrywać wspomnienia ziemliaków z Wasiliszek

Starych w których urodził się kiedyś Czesław Niemen, przed zamontowaniem defibrylatora mam zamiar jeszcze odrobinę poszaleć

StefanB.Ostatnio rozmawiałem z człowiekiem,który zna tego człowieka i niezle się na jego hobby przejechał.Zapewne ten revox znowu trafi za pewien czas na allegro i wtedy się na własne oczy przekonasz ile bedzie kosztował.

Marek-41 - masz rację. 4 lata temu próbowałem kupić Koncerta u tego gościa, jednakże całe szczęście do tego nie doszło. Ogólnie dziwną sprawą jest, że magnetofon kupuje facet, który dotychczas sie wszelkich sprzętów wyzbywał. Możliwe, siatka handlarzy ze sobą współpracuje.

Kasjel, uważaj na owego czternastolatka. Na forum sypmatyków Unitry wypisuje on same bzdury - kreuje się na kolejnego znawcę. Ponadto występuje pod coraz to innymi nickami na Allegro - sam kupił od siebie swój towar.

Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi