Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Bardzo fakny magnetofonik i bardzo fajne porównanie do Akai GX-95...Pozdrawiam.........

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jakie tam fajne porównanie, zwyczajny marketingowy bełkot, żeby lepiej sprzedać. Wiele takich kategorycznych sądów można przeczytać na allegro, a kierunek zachwalania i krytyki zależy od aktualnie sprzedawanego sprzętu.

Mój Akai po wymianie pasków działa idealnie :)

To wspaniały magnetofon, mam nadzieje, że długo będzie mi służyć, dobrze, że problemem w nim były tylko paski no i że udało mi się je samodzielnie wymienić :)

Te taśmy co idą z frontpanelu do płyty głównej to jakaś zmora, sporo się namęczyłem żeby to wpiąć na nowo.

Karunesh

Dobre spostrzeżenie .Ja tez nie jestem zwolennikiem dźwięku Akai aczkolwiek kaźdy lubi coś innego.

Bitwa o magnetofony na allegro trwa ale chyba tylko o te które naprawdę grają a nie jak wyglądają.

Ostatnio słuchałem Luxmana 373 -ma on coś w sobie czego nie ma żaden z Akai i Pioneerów ale wiem że sa lepsze np. Nakamichi Dragon którego słuchałem i na razie jest on dla mnie faworytem wśród wielu magnetofonów które odsłuchiwałem .

"stres"- ja już swoją górę magnetofonów mam ! Najgorsze jest to, że żaden z nich nie jest na sprzedarz. Bo wszystkie są albo piękne, albo pięknie grają.....albo jedno i drugie.Tak więc magnetofonowa góra nie topnieje, a okazje na Allegro i tak mi się zdarzają. Kiedyś to zawsze miałem jakieś niższe modele, które po krótkim czasie decydowałem się sprzedać. A teraz wszystkich mi szkoda.Na szczęście wczoraj sprzedałem taki "kombajn" Philipsa za grosze. Zajmował dużo miejsca i był mi w ogóle nie potrzebny.Odbiór był osobisty, a kupujący porządny facet.

Kupił go z sentymentu, bo kiedyś miał taki kombajn Grundiga. Tak że moja robota poszła w dobre ręce.....

Jakie tam fajne porównanie, zwyczajny marketingowy bełkot, żeby lepiej sprzedać. Wiele takich kategorycznych sądów można przeczytać na allegro, a kierunek zachwalania i krytyki zależy od aktualnie sprzedawanego sprzętu.

Niepotrzebnie kolega się irytuje,należy być obiektywnym,jedni lubią Nakamichi a inni Akai.......Pozdrawiam.

"Kasjel" może nie mam jeszcze obycia i doświadczenia, ale wiem jedno........mnie też trafiły się różne zakupy...........Problem tkwi w tym że i tych złych nabytków nie chcę się pozbyć...............bo mi ich szkoda.

Teac V-3000, mam polecam. Pięknie brzmi i jako urządzenie pięknie wygląda...

Stres, wiem coś o tym, ja powinienem sprzedać wszystko poza tym powyżej, a nie mogę się na to zdobyć.

Wojtek

Wojtek

Ja się nie irytuję, tylko stwierdzam fakt. Niektórzy sprzedający stosują takie tricki. Wiadomo, że każdy ma inne upodobania, nie ma jednego najlepszego magnetofonu. A na aukcjach w zależności od aktualnej potrzeby możemy przeczytać, że np. Sony ES to tragedia i tylko Pioneery się liczą, gdzie indziej mamy że Pioneery się nie umywają do Sony ES, gdzie indziej znowu ktoś krytykuje Akai, tak jak tutaj. Nie ma się co takimi tekstami przejmować, zależą od aktualnego zapotrzebowania na wykazanie wyższości świąt Wielkiej Nocy nad Bożym Narodzeniem.

Ciekaw jestem czy tak jak w opisie tego Nakamichi -że cena siega 400 euro to nie jest chwyt marketingowy.

Zobaczcie tutaj:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przepraszam- lekkie sprostowanie to nie dotyczyło tej aukcji gdzie w opisie na allegro jest że kosztował 1800DM aczkolwiek znalazłem aukcje gdzie w opisie było ze akurat ten model na ebayu siega ceny 400 euro.

Nak CR-3 nie jest dobrym magnetofonem. Przy mojej aprobacie dla produktów NAK tego modelu nie polecam. Ma brzmienie mało detaliczne, podbarwione. GX-75 gra neutralniej, a wiemy że do końca przeźroczyty nie jest.

BX-300E powściągliwy, chłodny, za to niskie częstotliwości trochę "ulotne".

Nie słuchałem CR-4E.

stres, 19 Maj 2009, 17:57

> nigdy nie myślałem że odległość od ściany jest ważna,

Moje podstawowe kolumny są bardzo przeciętnie i niewyszukane, i ich brzmienie stosunkowo niewiele zależy od ich ustawienia. Dlatego też nie bardzo rozumiałem o co chodzi, gdy w recenzjach niektórych kolumn czytałem, że są one bardzo wrażliwe na ustawienie, i że np. jedne lepiej ustawić na kolcach, inne na stojaku, jeszcze inne są typowo półkowe/regałowe, itd. - bo sam tego nie doświadczyłem.

Aż niedawno postanowiłem sobie nieco lepiej nagłośnić stanowisko przy komputerze, i kupić jakieś niewielkie kolumienki do wstawienia w półkę z książkami nad komputerem. Ograniczało to bardzo wymiary, no i cena też musiała być bardzo przystępna, więc ostatecznie kupiłem kolumienki od jakiejś mini- czy midi-wieży, trzydrożne, z bass-refleksem. Podłączyłem je do wzmacniacza luźno stojące - i porażka kompletna! Brzmiały tak potwornie płasko, z wyeksponowanymi niższymi średnimi i bardzo słabym basem i wysokimi (trochę jak przez telefon), że niemal się załamałem i uznałem zakup za kompletnie nietrafiony (na szczęście - niewielka to strata materialna), i zniechęciłem się do nich tak bardzo, że nawet nie chciało mi się próbować wstawiać je w te półki. W końcu jednak to zrobiłem - i okazało się, że zamknięta od tyłu półka stanowi chyba dla nich jakieś pudło rezonansowe, wzmacniające pewne zakresy częstotliwości, bo kolumny nagle zaczęły "grać", i to "muzykę"! Przekonały mnie więc one dobitnie, że przynajmniej w przypadku niektórych kolumn każdy centymetr ustawienia może mieć duże znaczenie - np. odległość od ścian bocznych czy tylnej.

Fajna maszyna:

Ukryta Zawartość

ale chyba ma jakiś feler z wyświetlaniem licznika.Spójrzcie sami.

Ciekawy jestem jaką osiągnie cenę.

Ukryta Zawartość

mP4, 19 Maj 2009, 23:16

>Fajna maszyna:

>

Ukryta Zawartość

>ale chyba ma jakiś feler z wyświetlaniem licznika.Spójrzcie sami.

Nie! Wszystko jest w porządku. Sprawdziłem dane EXIF zamieszczonych zdjęć. Czas naświetlania wynosił 1 sekundę. Przez jedną sekundę, gdy włączony był napęd, wskazania licznika zmieniały się, stąd tak dziwny wygląd cyfr. Gdyby naświetlanie trwało jeszcze dłużej, widać byłoby tylko 8888, z niektórymi segmentami jaśniejszymi - tymi, które zapalają się przy kilku różnych cyfrach.

Ukryta Zawartość

Witam wszystkich forumowiczów!

Jestem nowy na forum, podzielam jednak zamiłowanie kolegów do magnetofonów. W swojej kolekcji posiadam kilka ciekawych modeli jak i te proste. Chciałbym się jednak podzielić opinią o opisywanym niedawno modelu KX 880-HX marki Kenwood, którego nabyłem również kilka dni temu. Sam byłem sceptycznie nastawiony do niego, gdyż mam już dwa niższe modele, które grają mniej niż przeciętnie, ten jednak po niewielkim czyszczeniu bardzo mnie zaskoczył. Odtwarzany dźwięk z kaset nagrywanych na innych magnetofonach jest bardzo czysty, precyzyjny i przestrzenny ale też niczego nie podbarwia, ta szczegółowość znacznie zaś poprawiła jakość odsłuchu. Jestem aktualnie w trakcie testów nagrywania, chętnie podzielę się z kolegami swoimi spostrzeżeniami. Kultura pracy mechanizmu również stoi na wysokim poziomie no i brak pasków to też zaleta. Jedynie Denon DR-M12 i Technics RS-BX707 mają porównywalną jakość.

pozdrawiam

Czy wreszcie przestaniecie reklamować sprzęt szczególnie ten dobry ? !!!!!!!!!!!

Zacznę podejrzewać,że macie chyba z tego profity.

Przeprzaszam za ostre i wyjątkowe wejście

"rafal996" jeśli kiedyś zobaczysz na allegro aukcję typu "sprzedam nakamichi dragon, prezentuje sie się byle jak, gra do d........y.......cena kup teraz 1zł"........to daj mi cynk.......jeszcze flaszkę wypijemy.:)

Też jestem ciekaw za ile zostanie sprzedany ten magnetofonik :

Ukryta Zawartość

Jest piękny ale ciekaw jestem czy też tak pięknie gra na jakiego wygląda ale chyba tak .

Kiedyś cena za niego też była spora Z tych lat magnetofoniki w/g mnie oczywiście (te wysokie modele) grały pięknie .Osobiście lubię na wskaźniki i ten mi się podoba ale ciężko go zdobyć:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wojtek.....Jeśli ten teac V-3000 gra tak jak myślę to już go szukam na....wiadomo gdzie. Mam CD-P4000 tej firmy i jestem z niego bardzo zadowolony. Jak na kompakt ma fajną wagę i brzmieniowo potrafi uzależnić........Kupiłem (wiadomo gdzie) gramofon "Bernard" w drewnianej obudowie, podobno z oryginalną wkładką MDF100 w bardzo dobrym stanie........kasę przelałem na gościa konto już prawie miesiąc temu...........a sprzętu jak nie mam tak nie mam........Nie chcę mu robić kłopotu ale chyba będę musiał.

Panowie, nieśmiało zwracam uwagę na zupełnie słuszny apel Gardenusa. Proponowałbym powrót do starej dobrej tradycji niewklejania linków do trwających aukcji. Taka reklama na forum robi dobrze tylko handlarzom, bo na pewno nie kupującym.

Gardenus, 20 Maj 2009, 00:11

Czy wreszcie przestaniecie reklamować sprzęt szczególnie ten dobry ? !!!

>Zacznę podejrzewać,że macie chyba z tego profity.

>Przeprzaszam za ostre i wyjątkowe wejście

Bardzo przepraszam ale kolega to chyba nie wie co to znaczy słowo " fORUM " i ten kolegi obcesowy wpis jest trochę nie na miejscu...może troszkę miej emocji...Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi