Skocz do zawartości
IGNORED

TDL RTL3 uszkodzony wysokotonowy

Karol_61695

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od pewnego czasu  posiadam kolumny TDL RTL3 pierwszej wersji. Graja sobie ze wzmacniaczem technicsa mk3, ale wracajac do tematu to mam problem z wysokotonowym. Zaczął  charczeć( byl juz naprawiany wczesniej z tego co wiem). Jest to głośnik  vifa d20td. Dać  go do naprawy czy moze polecicie mi aby wtawic do tych kolumn jakies inne wysokotonowce? 

https://www.audiostereo.pl/topic/126678-tdl-rtl3-uszkodzony-wysokotonowy/

Spróbuj go najpierw rozkręcić i zobaczyć czy mu cokolwiek dolega. Może tylko przesunęła się cewka i wystarczy wycentrować i dokręcić? Ja tak miałem z usherami 5520. Starczyło pokombinować dokręcaniem śrubek (jest wykonany z takim brakiem luzów że innej regulacji nie ma) i się ustawił.

Jak wyciagam cewke to zostaje w sczelinie. Co zrobic? Podkleić czymś. Ale mimo to chcilabym cos z nim zrobic bo nawet jak działał to przez niego sredniobasowe glosniki tracily troche średnich tonów

Sprawdź wymiary , może będzie pasować ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Masz bardzo dobre kolumny tzn. obudowy z który można wykonać super tuning wymieniając głośniki i zmodyfikować zwrotnicę. Będzie to może kosztować trochę pieniędzy ale powstaną na prawdę kolumny z górnej półki. zastanów się nad tym..

Julo102 - o 6 mm za duże :p

Samuraj - kusząca propozycja ale poki co nie mam przwidzianego budżetu na taki tuning ;)

Dzwonile. Dzisiaj to takiego sklepu z głośnikami we Wrześni i Pan który tam pracuje powiedzial ze dałoby rade go naprawic ale nie wie za ile bo by musial ten głośnik zobaczyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.