Skocz do zawartości
IGNORED

Utrata dźwięku między cambridge audio minx xi a smatfonem/pecetem

Jurek6

Rekomendowane odpowiedzi

Odtwarzam ścieżkę dźwiękową ze smartfona, za pomocą bluetooth łącze się z minx xi. I wszystko działa bez zarzutu, muzyka gra z głośników. Do czasu. Konkretnie 4 min. Po tym czasie dźwięk się wycisza, tak jakbym włączył "mute" na pilocie. Utwór dalej "leci", ale juz nic nie słychać. To samo sie dzieje, gdy odtwarzam muzykę z PC-ta.

Jeżeli zatrzymam odtwarzacz, wyłącze go i włącze ponownie, to dźwięk wraca i sytuacja sie powtarza. Mijają 4 min. i znów cisza.

Co ciekawe wcześniej nie miałem takich problemów. Zastanawiałem się co mogło być powodem tej zmiany i niestety nic nie wymyśliłem, dlatego tutaj zwracam się z prośbą o pomoc.

Myślałem, że to może kwestia windowsa. Teraz mam win10, wcześniej win8, ale to by ewentualnie tłumaczyło kłopoty łączeniowe miedzy PC-tem, a odtwarzaczem strumieniowym. A ten sam problem jest ze smartfonem. Miałem smartfona z androidem, wszystko działało dobrze, aż w pewnym momencie przestało. Połączyłem się Nokią z windows phonem i to samo. Nie ma znaczenia co jest żródłem dźwięku, czy to jest odtwarzacz z muzyką, radio, youtube. Mijają magiczne 4 min. i koniec.

Może ktoś spotkał się z takim problemem, albo ma pomysł jak się za to zabrać.

pozdrawiam J

Wychodzi na to, ze ewidentnie wina streamera.

Moze ci sie firmware w miedzy czasie zaktualizowal? Moze przywrócenie ustawien fabrycznych pomoze? Jak nie to sprzet do servisu, zwlaszcza jak jest na gwarancji.

Moze ci sie firmware w miedzy czasie zaktualizowal? Moze przywrócenie ustawien fabrycznych pomoze?

To jest pewien trop. Co jakiś czas pojawia się upgrade systemu. Być może ostatni coś namieszał. Spróbuję zasiegnąć informacji u sprzedawcy. Może spotkał się z takim problemem.

Nie mam przy sobie papierów z zakupu, ale sprzęt jest raczej po gwarancji, właśnie minęło dwa lata od zakupu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.