Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny LD SYSTEMS - LD SAT 62

Michał Mitoraj

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc,

Posiadam kolumny pasywne LD SYSTEM - LD SAT 62 i ciekawy jestem opinii na ich temat, jeżeli ktoś słyszał lub jeżeli jest w stanie wyczytać coś z samej specyfikacji.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kolumny na tą chwilę grają z amplitunerem JVC RX-E100RSL ale myślę nad zmianą (jeżeli miało by to oczywiście sens). Proszę o jakąś propozycję jaką półkę cenową mam się zainteresować, tak żeby miało to sens.

Pytanie też czy jest jakaś alternatywa dla wzmacniaczy zwykłych rozmiarów do takich kolumn. Mam na myśli coś podobnego do mini wieży ale żeby dołożyć do tego te kolumny.

Pozdrawiam

Michał

post-62858-0-96107900-1460735949_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/126876-kolumny-ld-systems-ld-sat-62/

Nie znam tych kolumn ale samą firmę mogę polecić. Mam dwa nagłośnienia aktywne tej firmy i sprawują się świetnie.

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Mini wieże nie mają zwykle przyzwoitego zasilania; optował bym za klasycznym

używanym wzmacniaczem stereo. Powinny zagrać lepiej nawet przy inwestycji rzędu paruset zł.

Jakiś Sony, Onkyo, Marantz czy Rotel; kwestia budżetu...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Dzięki za odpowiedz. A co sądzicie o DENON'ie PMA-50? (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) Albo coś podobnego jeżeli chodzi o gabaryty?

Ukryta Zawartość

To tylko mężczyznom się wydaje, że rozmiar ma duże znaczenie ;-))) - Men in Black

To jest wzmacniacz impulsowy, więc nawet rzut oka na pobór z sieci niewiele daje ( 35 W )

Poza tym All in One z niezłym designem.

Robione na forum gainclone'y też w obudowie miejsca nie zajmują, a dają nieźle...

Zobacz sobie to:

Ukryta Zawartość

a będziesz wiedział więcej; łącznie z pomiarami.

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Czytałem ten opis i raczej mnie zachęcił ale część rzeczy niewiele mi mówi. Pytanie czy taki wzmacniacz impulsowy wystarczy do moich kolumn?

Co do gainclone to nie słyszałem o tym wczesniej ale coś poczytałem i jest to ciekawa sprawa. Można to kupić od kogoś sprawdzonego na forum? Znalazłem tylko ludzi budujących je dla siebie.

Ad 1. Jeśli je testują z klasycznymi kolumnami, to z kolumnami LD -sat-62,

które mają 16 Ohm z całą pewnością "dadzą radę", jak wiadomo kto w stadninie.;-)

Ad 2. Może daj ogłoszenie w dziale kupię, albo załóż nowy temat...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.