Skocz do zawartości
IGNORED

Monitory do 12m2

Bartek Ligocki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Widzę podobny temat dla mnie .

Byłem szczęśliwym posiadaczem Yamaha 396 , podpięty pod niego (Analog) był Korektor graficzny , dźwięk był ok le w stereo wtedy był bas i w ogóle , ale coś mnie pokusiło i Zakupiłem ONKYO TX-NR808 , podłączyłem to i klapa, brak basu , soprany ok ale bas wcięło , dopiero powyżej 3/4 głóśności coś tam buczy .

Kolumny podłogowe to Samoróbki , Dwa niskotonowe 80W / 180W , dwa soprany 120W i średni , jakość słaba ,

Doradźcie mi jakie te kolumny ?

Pokój salon 5x 7 m ?

Celowalbym zdecydowanie w podtawkowe monitory. Roksan kandy tr5 mialem z Marantzem I calkiem dobrze to gralo, lepiej niz z kef ls50 czy monitor audio gx50. Neat motive 3 albo lOTA wyprobuj jesli masz gdzie, albo podstawkowe proac. Z podlogowek moge polecic neat motive 2. To maly glosnik podlogowa w dobrej cenie. W 12m mysle, ze by sie sprawdzil. Zalezy to tez ile lubisz basu slyszec.

Wieza STEREO Technics :)

Katazipen.

TX-NR808 jest Amplitunerem kina domowego. W ustawieniach musisz zmienić wielkość kolumn na "Large" i ustawić odległość kolumn do miejsca odsłuchu. Możesz też wykorzystać mikrofon do kalibracji ( o ile taki masz) i potem ewentualnie poprawić odległości "ręcznie".Powinno zagrać znacznie lepiej.

Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.