Skocz do zawartości
IGNORED

Zagadki muzyczne.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Muzycy których nie znamy z nazwiska, a odprawiają prawosławną liturgię w habitach i byli objawieniem na scenie w 2015 roku?

Na jakiej scenie? To że prawosławnej to wiadomo, ale jaka muza? Rapują?

Parker's Mood

Liczyłem że ktoś ze słuchających łomotu odgadnie, ale nikt się nie dołączył - moje pytania traktujcie jako uzupełniające na boku, takie urozmaicenie tematu, dotyczyć one mogą muzyki innych gatunków niz tutaj poruszane :-)

Też, ale chodzi mi o kogoś innego...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

Mam zagadkę (prośbę) o podanie nazwy utworu z linka oraz gdzie szukać podobnych klimatów skrzypcowych ?

♪ ♪ ♫  ♪  Najważniejsza jest muzyka i przyjemność jej słuchania  ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ 

Gość papageno

(Konto usunięte)

Raczej Byle nie o miłości z 1967. A zaśpiewała Pani od Joszki.

Wykonywał zawód ojca Vonskiego. Jazz traktował hobbystycznie aż do 1958. Zginął młodo od handguna. Kto?

Achoj!

Joe Lovano Quartet - klasyk, 'Live at Newport'. Najnowszy Lovano jest super - nagranie pochodzi z 2005 roku, czyli sprzed jedenastu lat, z legendarnym Hankiem Jonesem. W seksmisji George Mraz i Lewis Nash - czyż trzeba lepiej? Oczywiście Blue Note, co oznacza ubogie wysokie. Takie rzeczy trzeba mieć, absolutnie!

Sorry Folks - powyższy post miał lecieć w fascynacjach. Nie wiem jak to się stało, że jest w zagadakach.

Parker's Mood

• 2 tygodnie później...
Gość papageno

(Konto usunięte)
<br />Kenny Mason<br />

Do pewnego stopnia,tak.

Jednak kamieniarze to konkretne określenie i konkretna grupa tak się nazywająca. Mało tego! Konkretny uczestnik tej grupy grający gdzieś tam na skrzydłówce.

P.S. Jak brzmiałby Hendrix, gdyby na basie grał Murzyn, co poniekąd sugerował Miles?

Bas jak bas - najważniejszym jest posiadać czarnego drummera. Są nie do pobicia! Oczywiście bas jest bardzo ważny, pod niego się przecież gra, ale czarny drummer to czarny drummer. Z trzech best ever basistów nowszej generacji, tylko Ron Carter jest czarny. Reszta biała! I zawsze z tymi basistami otrzymujemy muzykę z extra ligi. Gdybym miał swój zespół jazzowy, to drummerem na pewno byłby czarny. Oczywiście to tylko moje zdanie, ale przecież to zrozumiałe, że moje - jak mój post, to i moje zdanie, tak? Cieszę się, że Cie widzę papageno - już się zaczynałem martwić i różne durne myśli przemieszczały się przez mój mózg.

Regarding zagadkas I have no idea...?

Parker's Mood

• 4 miesiące później...
  • 1 miesiąc później...

Zagadka. Kim są trzej szachiści na dołączonym zdjęciu? :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.