Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie słuchawki, koniecznie zamknięte?

ejot

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi wybór słuchawek zamkniętych. Stoję przed wyborem, obecnie jestem zdecydowany na Sennheisery HD 265 Linear, czy jest lepszy wbór do słuchania art-rocka i muzyki symfonicznej w zbliżonej cenie? Zależy mi na izolacji akustycznej, słuchawki otwarte posiadam: Vivanco SR-1000 i jestem bardzo zadowolony, ale często potrzebuję się odizolować od innych domowników aby im nie przeszkadzać np. w oglądaniu TV. Czy ktoś pomoże mi w wyborze lub utwierdzi mnie w tym, że mój wybór jest do przyjęcia. Dodam, że słucham myzyki z amplitunera Yamahy RX-V550 i z DVD tej firmy, model również S-550.

• 1 rok później...

Witam!

Są to solidne i bardzo wygodne słuchawki, dobrze leżą i dobrze izolują od otoczenia. Jednak powinieneś posłucha ich w konfiguracji podobnej do swojej, gdyż moje pierwsze wrażenie to "za dużo basu". Potem im dłużej słuchałem tym było lepiej. Nie wiem czy to kwestia wygrzania czy też adaptacji słuchu. W bezpośredniej konfrontacji z HD 280 Pro (ok. 150zł tańsze) - są wygodniejsze, ale te ostatnie mają brzmienie lżejsze. Też chcę kupi słuchawki zamknięte i jeszcze raz będę słuchał 265.

pozdr.

• 1 miesiąc później...

Kiedyś miałem dużo czasu i możliwość spokojnego przesłuchania kilkudziesięciu par słuchawek. Nie pamiętam już symboli tych sehnheiserów, AKG czy bayerdynamiców poza dwoma: DT990 i DT770 ze wskazaniem na te drugie. Od tamtego czasu relatywnie staniały i myśl o kupnie jednego z tych modeli powoli dojrzewa... Ostatnio nawet przewijały się ich recenzje przez prasę i mimo mojego sceptycyzmu wobec takich publikacji muszę przyznać, że owe recenzje pokrywają się z moimi wrażeniami.

Jeśli interesujesz się realizacją dźwięku, technikami nagrywania, sposobami mikrofonowania itd. to DT770, usłyszysz wszystkie wpadki

Jeśli chcesz zachwycać się muzykalnością brzmienia to DT990

Jak dotąd chyba nic się nie zmieniło...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.