Skocz do zawartości
IGNORED

Bezprzewodowe HDMI. IPad z amplitunerem Harman Kardon

Radek Zaniewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Planuje połączyć bezprzewodowo iPada z amplitunerem i cieszyć sie bezprzewodowym połączeniem iPada z projektorem. Co sądzicie o

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cena wysoka.

Moze wiec to:

Ukryta Zawartość

A moze jakoś inaczej. Prosze o porady. Koszt musi byc zbliżony raczej do tej drugiej opcji:)

Planuje połączyć bezprzewodowo iPada z amplitunerem i cieszyć sie bezprzewodowym połączeniem iPada z projektorem. Co sądzicie o

Ukryta Zawartość

Cena wysoka.

Moze wiec to:

Ukryta Zawartość

A moze jakoś inaczej. Prosze o porady. Koszt musi byc zbliżony raczej do tej drugiej opcji:)

A moze

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale po co kombinujesz? Z g...na kija nie ukręcisz. Masz iPada, masz AirPlay to kup Apple tv i będzie banglać.

Ukryta Zawartość

np starszą 3 gen

Ukryta Zawartość

a na allegro używkę trafisz znacznie taniej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Planuje połączyć bezprzewodowo iPada z amplitunerem i cieszyć sie bezprzewodowym połączeniem iPada z projektorem

Rozumiem żę projektor jest połączony z amplitunerem przewodowo?

Co chcesz puszczać z ipada? Obraz czy dźwięk czy oba?

Rozumiem żę projektor jest połączony z amplitunerem przewodowo?

Co chcesz puszczać z ipada? Obraz czy dźwięk czy oba?

Tak, ampli z prohektorem kablem hdmi.

Obraz i dzwiek (internet, you tube etc.)

No to zgodzę się z przedmówcami AppleTV

Nie rozumiem jak działa apple tv. Moge wszystko z iPada, lapciaka na tv, projektor wrzucić? Czy tylko jakieś aplikacje?

W apple TV jest taka funkcja "klonowanie". Łączysz sobie ipada i apple tv w tą samą sieć wifi, potem ipadem z wysuwanego z dołu menu wybierasz airplay, wybierasz tam apple tv i odznaczasz klonowanie. Od tego momentu wszystko co widzisz na ipadzie widać/słychać też na ekranie TV lub w amplitunerze. Wszystkie HBO GO czy co tam chcesz hula bez kabli na telewizorze. Laptopa tez można "sklonować" na ekran TV pod warunkiem, że jest to laptop/komputer od Apple.

W apple TV jest taka funkcja "klonowanie". Łączysz sobie ipada i apple tv w tą samą sieć wifi, potem ipadem z wysuwanego z dołu menu wybierasz airplay, wybierasz tam apple tv i odznaczasz klonowanie. Od tego momentu wszystko co widzisz na ipadzie widać/słychać też na ekranie TV lub w amplitunerze. Wszystkie HBO GO czy co tam chcesz hula bez kabli na telewizorze. Laptopa tez można "sklonować" na ekran TV pod warunkiem, że jest to laptop/komputer od Apple.

Jak lacze apple tv z tv? Hdmi? I mojego połączyć apple tv z amplitunerem i z amplitunera na projektor?

to o czym piszecie ma każdy nowszy TV i wcale nie musi być Apple. Mam np TV Soniaka a córa Sony M2 i robi na nim to co piszesz na Aipple, przepraszam, bez klonowania, po prostu zapuszcza to co ma na fonie na TV. Co by nie oglądała, przeglądała, słuchała leci na TV. A do czego Ci to klonowanie skoro i tak możesz działać tylko na iPadzie a nie na TV. Po prostu połączyć iPada z TV poprzez Wi-Fi AirPlay i wsio. Już ten pomysł kiedyś tam Koledze Radkowi podrzucałem ale obyło się bez odzewu.

to o czym piszecie ma każdy nowszy TV i wcale nie musi być Apple. Po prostu połączyć iPada z TV poprzez Wi-Fi AirPlay i wsio.

Pytający nie ma nowszego TV a projektor + amplituner.

Po drugie oświeć mnie jak przesyłasz obraz z Ipada do TV przez wifi? Są TV z wbudowanym airplay?

Po drugie oświeć mnie jak przesyłasz obraz z Ipada do TV przez wifi? Są TV z wbudowanym airplay?

Gdybym nie oglądał teledysków lub zapowiedzi gier, ktore zapóścił mi przedwczoraj syn ze smartfona na TV to nie "gadałbym" takich głupot (nie z iPada ale skoro z takiego smartfonika poszło to dlaczego miałoby nie pójść z iPada, chyba nie jest gorszą maszyną co).

Zajadę na chatę to postaram się przybliżyć taką możliwość. Przypomniałem sobie. To co Syn czy wcześniej córa puszczała ze smartfona na TV to w Sony nazywa się BraviaSync, w Panasonicu jest to VieraLink , jeszcze inaczej nazywa się to w LG czy Samsungu. I wcale nie musi to być produkt tej samej firmy co TV, bo np ampla mam od Yamahy i nie ma go na liście (w TV) współpracujących urządzeń a śmiga z TV aż miło (po ARC wchodzi dzwięk na ampla). Wiem, nie ma to nic wspólnego z puszczaniem obrazu i dzwięku na TV z internetu ale chciałem zasygnalizować, że nie musi to być np smartfon Samsunga gdy ma się TV Samsunga czy smartfon Sonego przy TV Sonego :)

W apple TV jest taka funkcja "klonowanie". Łączysz sobie ipada i apple tv w tą samą sieć wifi, potem ipadem z wysuwanego z dołu menu wybierasz airplay, wybierasz tam apple tv i odznaczasz klonowanie. Od tego momentu wszystko co widzisz na ipadzie widać/słychać też na ekranie TV lub w amplitunerze

Też tak myślałem , że nie ma nowszego TV , ale nie musi byc najnowszy :)

a w jaki sposób byłoby słychać w amplitunerze? Ciekawi mnie to.

A co Ty się tak uparleś na puszczanie takiej kiepskiej jakośći z internetu (YT) na projektor. Nie szkoda Ci projka na taki gówniany obraz. Wiesz, uświadamiałeś mnie co do tego, że to Twoja sprawa co, gdzie, kogo i jak jednak mimo to próbowałem zrozumieć po kiego Ci taka kiepska jakość na projektor ale poddaję się. Mi byłoby szkoda sprzętu na ten syf. Ale wiesz co, "powiedz" w końcu idzie Ci ten dzwięk z iPoda z YT otwieranego na iPadzie na ampla bo nie mogłem się doczytać. Dzieki.

Gdybym nie oglądał teledysków lub zapowiedzi gier, ktore zapóścił mi przedwczoraj syn ze smartfona na TV to nie "gadałbym" takich głupot (nie z iPada ale skoro z takiego smartfonika poszło to dlaczego miałoby nie pójść z iPada, chyba nie jest gorszą maszyną co).

Zajadę na chatę to postaram się przybliżyć taką możliwość. Przypomniałem sobie. To co Syn czy wcześniej córa puszczała ze smartfona na TV to w Sony nazywa się BraviaSync, w Panasonicu jest to VieraLink , jeszcze inaczej nazywa się to w LG czy Samsungu. I wcale nie musi to być produkt tej samej firmy co TV, bo np ampla mam od Yamahy i nie ma go na liście (w TV) współpracujących urządzeń a śmiga z TV aż miło (po ARC wchodzi dzwięk na ampla). Wiem, nie ma to nic wspólnego z puszczaniem obrazu i dzwięku na TV z internetu ale chciałem zasygnalizować, że nie musi to być np smartfon Samsunga gdy ma się TV Samsunga czy smartfon Sonego przy TV Sonego :). W taki sposób można też przesłac różne dane do urządzeń mających DLNA poprzez Wi-Fi, dodatkowo w mojej Xperii Z jest możliwość przesłania tzw klona ekranu (jak to opisuje Kolega studio7 w Apple) na urządzenie zgodne z Miracast, dodatkowo jest w niej (Xperia Z) funkcja Throw za pomocą, której można odtwarzać bezprzewodowo zawartość smartfona.

Nie , nie ma TV z wbudowanym AirPlay ale z DLNA tak.

W apple TV jest taka funkcja "klonowanie". Łączysz sobie ipada i apple tv w tą samą sieć wifi, potem ipadem z wysuwanego z dołu menu wybierasz airplay, wybierasz tam apple tv i odznaczasz klonowanie. Od tego momentu wszystko co widzisz na ipadzie widać/słychać też na ekranie TV lub w amplitunerze

Też tak myślałem , że nie ma nowszego TV , ale nie musi byc najnowszy :)

a w jaki sposób byłoby słychać w amplitunerze? Ciekawi mnie to.

A co Ty się tak uparleś na puszczanie takiej kiepskiej jakośći z internetu (YT) na projektor. Nie szkoda Ci projka na taki gówniany obraz. Wiesz, uświadamiałeś mnie co do tego, że to Twoja sprawa co, gdzie, kogo i jak jednak mimo to próbowałem zrozumieć po kiego Ci taka kiepska jakość na projektor ale poddaję się. Mi byłoby szkoda sprzętu na ten syf. Ale wiesz co, "powiedz" w końcu idzie Ci ten dzwięk z iPoda z YT otwieranego na iPadzie na ampla bo nie mogłem się doczytać. Dzieki.

Chciałem edytować ale nie dało się więc wklejam poprawione.

Wiem, dałem ciała z tym AirPlay , miało być właśnie DLNA.

TU faktycznie na tym forum każdy tylko czyha na potkniecie się kogoś a później huzia na Józia żeby mu doje..bać. Qwa co za ludzie. Zamiast napisać, że moze chodziło ci o (właśnie ) DLNA a nie AirPlay to... , ręce opadają.

Qwa sami fachowcy, znawcy i wymądrzanie się , "nic pomocy" .

A co Ty się tak uparleś na puszczanie takiej kiepskiej jakośći z internetu (YT) na projektor. Nie szkoda Ci projka na taki gówniany obraz. Wiesz, uświadamiałeś mnie co do tego, że to Twoja sprawa co, gdzie, kogo i jak jednak mimo to próbowałem zrozumieć po kiego Ci taka kiepska jakość na projektor ale poddaję się. Mi byłoby szkoda sprzętu na ten syf.

Święte słowa, ale faktycznie każdy ma swoją piaskownicę i swoje zabawki. Jednak nurtuje mnie zawsze ta walka o bezprzewodowość. Autor pisze, że chce mieć bezprzewodowo połączonego ipada z amplitunerem, ale amplituner i tak jest kablowo do projektora i pewnie parę innych kabli też wciąż jest. Ludki drogie gryzą was te kable, czasami jak się ma pecha to można parować urządzenia i nerwy stracić, że inny po kablu wepnie usiądzie i w film, koncert się mocno zdąży wciągnąć. Co do jakości to się nie wypowiadam, bo co to za jakość muzyki, czy filmów na YT :(

to o czym piszecie ma każdy nowszy TV i wcale nie musi być Apple. Mam np TV Soniaka a córa Sony M2 i robi na nim to co piszesz na Aipple, przepraszam, bez klonowania, po prostu zapuszcza to co ma na fonie na TV. Co by nie oglądała, przeglądała, słuchała leci na TV. A do czego Ci to klonowanie skoro i tak możesz działać tylko na iPadzie a nie na TV. Po prostu połączyć iPada z TV poprzez Wi-Fi AirPlay i wsio. Już ten pomysł kiedyś tam Koledze Radkowi podrzucałem ale obyło się bez odzewu.

iPad to jest coś zupełnie innego niż systemy androidowe. iPhona czy iPada nie sparujesz z telewizorkiem bez apple tv. Ja akurat wole to rozwiązanie applowskie. Sam fakt, że podłączasz to do amplitunera a nie do TV. Jak córka na tym Sony M2 chce się połączyć np z Denonem 1911 ? iPadem/iPhonem + Apple TV się da i też oglądasz wszystko. Wczoraj z iPhona oglądałem mecz Czechy Hiszpania :)

Inna sprawa to, to, co ktoś tam wyżej napisał że do projektora trochę szkoda takiego sprzętu. Apple TV nie wspiera Dolby True HD czy DTS HDMA poza tym oprócz Youtube, Netflixa i Zwiastunów nic tam nie ma. Na urządzeniu 3 generacji nie działa nawet Apple Music a i też HBO GO nie ma aplikacji w urządzeniu tylko trzeba sobie klonować. Niemniej jednak jakość obrazu jest do przyjęcia. Swojego czasu oglądałem z iPada wszystkie sezony gry o tron z HBO GO na Panasonicu VT30 i jest naprawdę OK. jak masz iPada to apple tv jest najlepszym i jedynym wyborem.

witam, wiem ze nie wniose nic konkretnego i wartosciowego do rozmowy, ale wezcie pod uwage ze cokolwiek co jest bezprzewodowe, jest podatne na zaklocenia. U mnie "na osiedlu" WiFi 2,4Ghz tez dzialalo bez probemu, ale coraz wecej ludzi ma WiFi i obecnie ciec 2,4GHz jest tak zawalona ze praktycznie nie da sie na niej nic robic. Obecnie przesiadlem sie na 5GHz... ciekawe kiedy sasiedzi tez tak zrobia i zaczniemy sie wzajemnie zaklocac.

KABEL-RULES

SONY HW55, DENON PMA-2020AE + Cambridge Audio 751R, Monitor Audio: GX200, GX50, GXC150, Silver W12, Oppo BDP-95 (ISO), Mede8er 600X3D, DAC Nostromo 5 & wzm. Nostromo, Denon AH-D7200, BT: qudelix5k & 10kg kabli wszelakiej maści 🙂

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.