Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw 5.1 do kina domowego, 17m2, 7 tys zł.

iQuL

Rekomendowane odpowiedzi

Nie zgodze się z S4HOME

Glosniki bipolarne nadają się jako tylne surround

Właściwie ustawione świetnie wypelniaja tyl pomieszczenia dzwiekiem i brzmi to o niebo lepiej niz standardowe glosniki podstawkowe.

Z tym ze w moim wypadku sa to pary głośnikowe na ..stronę..

W przypadku bipolarnych z głośnikiem jednym na srodku i sopranami po bokach nie wypowiem sie bo nigdy nie uzywalem .

Surroundy bipolarne jak najbardziej mogą być umieszczane za użytkownikiem i jest to w pełni polecane przez producenta. Dzięki swojej bipolarności właśnie można je ustawiać różnorodnie bo mają dwa tweetery i pokrywają dużo szerszą powierzchnie, w przeciwieństwie do klasycznych monitorów, które działają w wąskim zakresie.

Czyli u mnie jest możliwość ich prawidłowego zainstalowania?

Tak, wódeczka i zaproszenie seans może tylko pomóc połowicznie :) znajdą się amatorzy trunku a kobiety (teściowe i żony) ?

Więc chyba nie może być i wilk syty i owca cała. No ale cóż poradzić. Jakoś będą musieli sąsiedzi wytrzymać :)

Ale spokojnie, przecież subwofer to nie kolumna i nie naparza cały czas pewien rytm.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dipolarne czy bipolarne, jest w ogóle różnica i która nazwa jest poprawna bo zgłupiałem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dipolarne czy bipolarne, jest w ogóle różnica i która nazwa jest poprawna bo zgłupiałem.

Różnią się chyba trybem pracy. Bipolarne pracują w tej samej fazie, a dipolarne w przeciwfazie. Jak tak przeglądam to niektóre mają przełącznik trybu pracy.

U każdego jest taka możliwość. ..

To w moim przypadku gdzie najlepsze miejsce dla takich głośników by było?

Trzeba iść metoda prob i błędów.

U mnie sa one w tylnych rogach pomieszczenia na standardowych podstawkach głośnikowych. Podejrzewam ze 90 -100cm baza od podłogi

Z tym ze sofa u mnie jest na środku pokoju i miejscem gdzie siedzisz musisz sie kierowac ustawiajac ukierunkowanie ..twarzy..głośników

Właśnie spojrzałem na twoj uklad i lipa trochę z układem drzw po obu stronach sofy.

Sadze ze kupil bym stojaki takie jaki ja posiadam chociaż nie wiem czy masz dzieci i byly by one problem. Najlepszym rozwiązaniem w twoim wypadku- bynajmniej ja bym tak u ciebie zrobil to uchwyty przykrecone do scian i na nich zamontowane glosniki.

Tu na forum poruszny byl temat takich regulowanych uchwytow i jak poszukasz to znajdziesz lub koledzy ci podpowiedza

Czyli u mnie jest możliwość ich prawidłowego zainstalowania?

Jak najbardziej, oby na wysokości uszu

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Nie zgodze się z S4HOME

Glosniki bipolarne nadają się jako tylne surround

Właściwie ustawione świetnie wypelniaja tyl pomieszczenia dzwiekiem i brzmi to o niebo lepiej niz standardowe glosniki podstawkowe.

Z tym ze w moim wypadku sa to pary głośnikowe na ..stronę..

To zestawienie kolumn bipolarnych jest polecane przez THX, to o którym ja mówie.

Przeważnie modele Klipscha montujemy właśnie w ten sposob.

Jesli ułożenie ich z tyłu spełnia rolę to jak najbardziej. Te kolumny jako surroundy spisują się znacznie lepiej od klasycznych monitorów.

Pozdrawiam

Trzeba iść metoda prob i błędów.

U mnie sa one w tylnych rogach pomieszczenia na standardowych podstawkach głośnikowych. Podejrzewam ze 90 -100cm baza od podłogi

Z tym ze sofa u mnie jest na środku pokoju i miejscem gdzie siedzisz musisz sie kierowac ustawiajac ukierunkowanie ..twarzy..głośników

Właśnie spojrzałem na twoj uklad i lipa trochę z układem drzw po obu stronach sofy.

Sadze ze kupil bym stojaki takie jaki ja posiadam chociaż nie wiem czy masz dzieci i byly by one problem. Najlepszym rozwiązaniem w twoim wypadku- bynajmniej ja bym tak u ciebie zrobil to uchwyty przykrecone do scian i na nich zamontowane glosniki.

Tu na forum poruszny byl temat takich regulowanych uchwytow i jak poszukasz to znajdziesz lub koledzy ci podpowiedza

Z dołu mam balkonowe drzwi i trochę się obawiam że jak kolumny wisiałyby na wysokości głowy, to mogłyby trochę przeszkadzać. Wyżej bipolarnych chyba wieszać się nie powinno, więc pozostanie mi raczej zawieszenie zwykłych kolumn nad głową.

Jak najbardziej, oby na wysokości uszu

No i tu pies pogrzebany.

13 lat temu miałem głośniki bipol Mission 77 DS i w instrukcji było wyraźnie zaznaczone gdzie powinny jdowac się głośniki. Był także przykład mocowania na suficie .

Teraz mam Kilipsch RS 52II , wiszą 1.8 m nad płogą i uwierz mi , że ich praca jest zaj... Wiszą po bokach moich uszu , 50/60 za głową .

Policzyć koszty większych monitorów , uchwytów i estetyki , sądzę , że lepiej dołożyć do bipoli , dipoli . Nie wspominając już o jakości sourandu:)

Szukaj starych Misssion77DS :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.