Skocz do zawartości
IGNORED

WILE (Sound Art) Klub Miłośników.

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, ary napisał:

Może nie tyle stektakularne co neutralne. Przy prawidłowo zestawionym systemie potrafią naprawdę pokazać klasę. 

Dokładnie, słowo "klasa" lepiej pasuje 🙂 Nigdy nie myślałem, że Hegel tak dobrze zagra w zakresie rozdzielczości basu, przy bardzo dobrej jakości utworu (słucham tylko z laptopa przez USB), bas jest niesamowity - wibracje, pojawiło się "mruczenie", rozdzielczość - bajka. Myślę, że przy lepszej końcówce mocy te kable pokażą jeszcze więcej klasy. Wzrosła dynamika średnich tonów, wysokie tony są aksamitne, lepiej rozdzielcze, ale z racji źródła dźwięku tu zmiana na plus jest najmniej zauważalna. Pierwszy raz od 12 lat wiem, że to są kable, których bardzo długo nie zmienię. Dziś delikatnie, cichutko puściłem składankę chillout, którą zna moja żona. Nic nie wiedziała o zmianie kabli. Stwierdziła sama z siebie, że dziś to gra zdecydowanie lepiej, spytałem się co jest lepsze - powiedziała, że jakbym zmienił kolumny na lepsze, sprecyzowała, że teraz ta muzyka po prostu relaksuje, że jest jakiś fajny głęboki, nie męczący bas i instrumenty mają jakoś taką większą przyjemną moc 🙂

• 4 miesiące później...

Panowie, jeśli ktoś chciałby nabyć głośnikowiec bądź RCA Ton 2020, prosze o wiadomość na prv.

Mam jeszcze XLR lecz na razie go zostawiam mimo zmiany konfiguracji na pre bez XLR.

70% polskich manufaktur to ściema i naciąganie , na palcach jednej ręki można wyliczyć te uczciwe -miałem głośnikowe wile miałem coax tone ,pierwsze wrażenie wow ale po jednym dwóch dniach wiesz że to lipa ;)) Sorry memory ale jak tak to widzę😇

Miałem już nic nie pisać... ale

Jakbyś Freju był w temacie to za pewne byś wiedział że kabelki z reguły pierwszego dnia grają najgorzej 

🙂

A jeśli już miałeś nowe Wile to już wogóle jest rzeźnia na początku...

Zanim ten głośnikowiec zaczął mieć bas, nie pamiętam ile czasu minęło, ale w między czasie do pana Witkowskiego dzwoniłem czy to normalne.

• 1 rok później...

Wile Jazz sprzedam . Stan idealny . Pierwszy właściciel . Sprzęt 10 letni , chyba w najładniejszym wydaniu ,czarny z chromowanymi pokrętłami. Bezawaryjnie pracujący u mnie przez te wszystkie lata Cieszyl me uszy kapitalnym graniem muzyki.  Dołączam pakiet zapasowych lamp Golden Lion i Mullard. Zainteresowanych zapraszam do kontaktu. 

• 1 miesiąc później...

witam, jestem nowy, przeczytałem obydwa wątki całe forum na temat tej firmy, widzę że będą teraz na audio show, pytanie czy warto kupic ich kabelki, czy lepiej zbierać kasę i kupic coś używanego z zagranicy - ebay.

Znawcy posiadacze, będziecie na audio show? 

Z jaką półka można porównać wyroby firmy wile? W jakiej klasie się plasują?

Poradzicie nowemu?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.