Skocz do zawartości
IGNORED

Zewnętrzna karta: muzyka, film, gitara, <500zł

neurootter

Rekomendowane odpowiedzi

Grzebię w tych gałach już drugi dzień i coraz bardziej mi ten focus nie leży, wcześniej na cretivce ustawiłem coś i jakoś to grało, ech myślałem że będzie lepiej z focusem bo tak wszyscy proponują i zachwalają, że ma wejście instrumentalne dobre preampy itd, a tu dźwięk jest jakiś dziwny brak miecha, dźwięk jest bardzo syntetyczny, co bym nie zapodał dźwięk jest mam wrażenie jakby okrojony ze składowych, dół dziwnie brzmi przy klepie, środek a szczególnie góra jest bardzo podatna na przesterowanie, ale kręcenie gałami nie pomaga.

co do odsłuchu to creative mi nawet pasował więc chyba nie będzie cofki z julią czy 1212m.

Kolo mi odpisał że za 370 ja puści tą 1212m na PCI.

tu nie chodzi o gały tyle ale o dynamike focus2i jest dla "dzieci" ich łatwo nabrac reklamowka z tuby

zreszta on jest zrobiony dla tubiarzy i wlogerów ot zabawka dla nich

- on obcina scene a wyprowadza na wierzch podstawe krzyk do mikrofonu :) i tym wala po oczach w reklamie

a ma byc tak by wejscie łapało nie wokaliste ale "cały zespoł wokalistów" i tego z przodu i tego z tyłu tak samo i ich rowno dzieliło - to jest dynamika , niewycinanie niuansów a łapanie niuansów - oddech emocje drganie głosu w literze emocje struny itp itd -jak najwieksza rozpietosc tonalna

przy lampie tak samo albo i bardziej, niz przy smarkaniu z kąta ;)

to oznacza ile pasma moze przyjąc rownomiernie a jak bardzo wygluszy emocje tego z tyłu ktory nos wytarł ukradkiem i ja to wysmarkanie slychac a jak litery aaahh tego co mu sie głos złałmał

fokus łapie mało a reszte wygłusza - taki zabieg by fajnie było masz głosnego i czystego woklaliste, pierwszy plan ale on jest sztuczny

to nie jest nagrywanie pełne to bardzo iluzoryczna sprawa ten focus - taki hocus pokus ;)

z lampą na 2i2 sie nie pobawisz to zwyczajnie sie nie nadaje i tyla - to jest mały gadzecik by "fajnie było" a nie prawdziwy nagrywacz

ma tam te swoje preampy i to wszysko co ma

wiec podziekuj i czekaj chyba ze sie pali , ja sprzedawałem ostatnią za 285 +15 i prawie tydzien nie było chetnego :) tyle ze dawno ponad rok nazad ale nic to zmienia, inna sprawa ze podobne ceny sa zadko a i infglacej trzebna wliczyc ale i coraz mniejszą kompatybilnosc z windą rowniez trzeba

do lampy muszisz miec cos innego nie mozesz sobie marnowac nagran -zwyczajnie nie wypada

zapytaj goscia jaki jest A-D na tej pci czy ten co w express? AKM AK5394A - ano ta co jest to ta

no i jesli zmiensz kompa na bez pci to karta w smietnik ;) lepiej na takiego nie zmieniac , albo siedzisz na tym do smierci :)

daj opcje 335+15 za paczke i ok jak nie to nie :)

bo tych rzeczywiscie jest dosc mało

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

ten sam scalak co PCIe, Co do płyt głównych z pci chyba nie będę zmieniać za prędko bo tu też nie wiele się dzieje. kartę graficzna mogę wsadzić jakąś nową i procek i7 na tym sockecie co mam też mogę wsadzić, pamięć ram ddr3 tez mogę więcej zapodać, wiec tu nowa płyta z nowym socketem nie wiele wnosi. cena 370 + przesyłka ale w końcu opyliłem swoja elitke za 350 więc myślę że chyba będzie dobra wymiana dźwiękówki aczkolwiek masz racje PCIe jest lepszym rozwiązaniem. narazie może lepiej posiedzę na integrze i popoluje na PCIe.

jest tez licytacja 0404 na PCIe może by udało się ja wyrwać za dobra kasę. muszę chyba ochłonąć. pozatym emu 0404 na Pci śa na OLX poniżej 200zł czyli tyle co julia.

tak jak pisałem duzo wcześniej ten sam scalak A/D jak w elitce.

nawiazujac ogolnie do scarlett 2 i tego co napisalem o tuberach / wolgerach post wyzej

Prosze tego nie brac w sposób jakobym był wrogiem takich urzadzen i absolutnie zalecał wyrzucic i nie uzywac a wlogerów nazywał dziecmi ferdka kiepskiego - nic bardziej mylnego

wrecz przeciwwnie

to urzadzenie aktywnie redukuje gdzies w algorytnmach czy wbudowanym expanderze/flitrze szumy białe, otoczke tła ,przełykanie skrobanie po swedzącej kostce, bzyczenia komara, dajkac czyste bezszumne tło , wyciagajac pierwszy plan .. i bardzo dobrze

ułatwia amatorom produkcje ktora bez tego urzadzenia mogła by byc bardzo trudna i wielokrotnie powtarzana lub zawsze cos by wyskoczylo niechcianego i nigdy by nie powstało finalnie

a i słuchacz odbierze to lepiej niz brudy

tylko ze trzeba sobie zdawac sprawe ze kazdy kij ma dwa konce i istnieja ludzie ktorzy nie chca takich ułatwien bo dla nich to znaczy wyciecie tego czego moga nie chcec wycianac tam gdzie ono czysci oni maja swoj plan na zagospodarowanie tego miejsca,

tam gdzie ono utnie oni umieszczą sporo

wiec sprawa nigdy jednoznaczna nie jest

poprostu dla kazdego co potrzebuje - nie mozesz przyjsc "do mnie" i powiedziec ze ja tez musze bo takie zajefajne - dla drugiego moze byc calkiem odwrotnie i jego zajefajnosc byc wrogiem jego potrzeby

dla innego z koleji ktory nie ma juz siły na walczenie z pogłosami tła (a nie wymagajacym az tak duzo emocji od struny) moze byc wrecz plastrem na rany i wielką pomocą

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

Kolo mi odpisał że za 370 ja puści tą 1212m na PCI.

PCI to wycofywane, przestarzałe złącze. Kup lepiej coś na PCI-E, jak chcesz kartę wewn. ... no chyba, że przy zmianie kompa chcesz znowu kupować nową kartę.

plyty dalej są wypuszczane pod nowe sockety z pci, poza tym mam s1155 i i5 3570 k wiec nie musze niczego zmieniac, bo to co najbarddziej idzie do przodu czyli grafika, to tu mnie nic nie ogranicza, moge wsadzic gtx 1080. Obecnie jade na hd 7950 i nie widze sensu zmiany na cokolwiek lepszego bo po co.

plyty dalej są wypuszczane pod nowe sockety z pci,

Co widać po 3 ostatnich wiadomościach o nadchodzących płytach głównych, na jednym z serwisów:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

poza tym mam s1155 i i5 3570 k wiec nie musze niczego zmieniac, bo to co najbarddziej idzie do przodu czyli grafika, to tu mnie nic nie ogranicza, moge wsadzic gtx 1080. Obecnie jade na hd 7950 i nie widze sensu zmiany na cokolwiek lepszego bo po co.

... oczywiście jak nigdy nie będziesz zmieniał płyty głównej, to OK ...

ps. na prawdę OK - Twoja kasa, Twoja sprawa

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

te przykłady co podałeś to rozwiązania gamingowe, bo kto kupuje płyte z trzema slotami PCI-e x16, jeden taki slot wystarcza, ja mam dwa obecnie i rownie dobrze mogłby być tam inny slot, bo korzystam z jednego. Zresztą paleta oferowanych płyt z PCI przez producentów jest duża, wystarczy wejsc w pierwszy lepszy sklep i pooglądać że jest w czym przebierać, wiec nawet jak zmienie na socket 1151 to i tak jest sporo płyt z PCI, więc problemu nie widze żadnego.

Ukryta Zawartość

Mocne komputery składa sie do gier, ale ja juz sie swoje nagrałem więc nawet grafy nie zmieniam bo w to co gram BF4, lub jakies mmo to HD7950 mi styka, a przecież to juz dośc leciwa konstrukcja. Wymieniając grafę na GTX 1070 przeskok byłby pewnie ogromny ale to zmiana dalej tylko grafy.

Ukryta Zawartość

te przykłady co podałeś to rozwiązania gamingowe, bo kto kupuje płyte z trzema slotami PCI-e x16, jeden taki slot wystarcza,

Jeden na kartę graficzną, a drugi na dysk SSD, który wymaga PCI-E od x4 do x8 , bo niestety SATA3 jest już wąskim gardłem dla szybszych SSD. Generalnie, ja nie patrzyłem czy płyty są "gajmyngowe" czy srajmingowe, tylko podałęm trzy ostatnie komunikaty odnośnie nowych produktów, a w dzisiejszych czasach to na wszystkim piszą "gajmingowe" ... nawet na dyskach SSD, wiec to nie argument.

nawet jak zmienie na socket 1151

... tylko po co? Logiczne jest, że będziesz zmieniał później (kiedy płyt z PCI będzie mniej), a nie wcześniej (np. teraz, kiedy jest ich sporo).

W 2018 roku Intel ma wprowadzić 6 rdzeni do klasy i5, więc sam tutaj celuję w zmianę płyty. Ciekawe czy będzie wówczas wybór płyt z przestarzałym PCI na pokładzie.

w 2018 sie okaze, ale stawiam że mozliwosci wyboru slotow na plycie bedzie podobny, bedziesz chcial z PCI to kupisz z PCI. Swój sprzet kupowałem sporo czasu temu i według mnie sprzet sie tak nie starzeje jak kiedyś, gdzie zmienialo sie wszystko co rok. teraz mogłym kupic ten socket 1151 i intela 6XXX tylko nie mam takich potrzeb, bo obecnie posiadany wyrabia sie we wszystkim z czego korzystam az nadto. Wiec jak wyjdzie zaś nowszy intel to znów żeby go kupic musiałbym miec takie potrzeby.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.