Skocz do zawartości
IGNORED

sennheiser hd 580 - co go nakręci?

Marekban

Rekomendowane odpowiedzi

własnie kupiłem senn hd 580 - moje pierwsze słuchawki z wyżaszej półki

co je nakęci?

co sądzicie o

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

czy może od razu nastawiac się na lampowca?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/12803-sennheiser-hd-580-co-go-nakr%C4%99ci/
  • Redaktorzy

posłuchaj wzmaka Sound Projecta, Darkula, na Piotrkowy trzeba trochę poczekać, ale "na smaczek" proponuję prześledzić wątek. Jak kręcą Cię lampy to poszukaj Scorpiona.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

myślałem o wzmacniaczu ze strony

www.999.maxi.pl

ten facet buduje takie wzmacniacze w cenie bardzo przyzwoitej. Tylko czy zagra jak trzeba? tego nie wiem, bo parametry nic mi nie mówią

> Marekban

Jeżeli potrzebujesz tylko wzmacniacz do słuchawek, to ten z Allegro raczej nie będzie dobrym wyborem. To jest kompletny wzmacniacz zintegrowany, a więc wzmacniacz słuchawkowy stanowi tylko ułamek całego urządzenia. Zapłacisz za całość, a wykorzystasz z niego niewiele.

Chyba, że interesuje Cię on jako całość i korzystałbyś z niego również do napędzenia głośników. Jeżeli tak, to można by ewentualnie się zainteresować. Jednak przechwałki sprzedającego potraktować z przymrużeniem oka i lepiej samemu się przekonać, jak to-to "cudo" gra.

Janusz z Torunia

kilka godzin temu dostałem słuchawki - hd 580 -

razem z nimi był wzmacniacz słuchawkowy. Takie małe, niepozorne urządzenie. Podłączyłem to i gra czysto. Nie słyszę żadnych szumów, zawet przy muzyce z komputera (a kartę dźwiękową mam jakieś badziewie). Tylko nie mam jak porównać jak to gra na wzmacniaczu, bo kabel słuchawek jest zakończony potrójnym wtykiem i pasuje tylko do tego wzmacniacza.

Póki co jestem zachwycony czystością dźwieku - zwłaszcza przy muzyce poważnej.

Spróbuję zrobić zdjęcie i je tutaj umieścić. Może uda się komus rozpoznać co to takiego.

• Redaktorzy

Marekban - a czy przypadkiem nie dostałeś 580-ek z procesorem Lucasa? Jeśli tak to na jacka masz założoną przejściówkę.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

nie - to jest wzmacniacz dedykowany specjalnie do tych słuchawek. Myślę, że problem leży w żródle dźwięku.

Chociaż z minuty na minutę jest coraz lepiej. Kiedy podniosę db to wystko mi na głowie podskakuje.

wieczorem (po godz. 21) zrobię zdjęcie wnętrza i umieszczę je tutaj - może ktoś powie mi coś więcej.

A wtyk jest złoty i duży z jakimś zabezpieczeniem wysówu (lub wsówu - w końcu to końcówka żeńska). We wzmacniaczu są dwa potencjometry na lewy i prawy uch.

Ale to jest chyba kwestia oswojenia i przestawienia się na czystszy odbiór. Ktoś mi tu napisał , że różnica z philipsami 890 to tak jakby porównać merca 320 do nubiry. VChyba tak jest. Merc jest majestatyczny i raczej mułowaty, ale jak się mocniej wciśnie to koniec świata.

Poza tym - nie wiem czy to normalne, ale mam wrażenie, że te słuchawki potrzebują trochę czasu żeby się rozkręcić i z czasem jakby coraz mocniej grają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.