Skocz do zawartości
IGNORED

Szum w głośnikach Logitech Z533

Mimo

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, to mój pierwszy post na tym forum, więc liczę na wyrozumiałość:)

Jakiś czas temu postanowiłem wymienić moje wysłużone głośniki komputerowe 2.1 MODECOM MC-2110 na coś nowszego i/lub lepszego. Padło na Logitech Z533 (~300zł). Jakież było moje zdziwienie, kiedy okazało się, iż głośniki koszmarnie szumią po podłączeniu zasilania. Pisząc "szum" mam na myśli taki typowy "white noise", jak w telewizorze przy braku sygnału. Szum utrzymywał się na takim samym poziomie bez względu na to, czy podłączałem jakieś audio, czy nie. Nie zmieniał się też po zmianie głośności. Pomyślałem, że szum może być powodowany przez jakieś zakłócenia (czy to związane z zasilaniem, czy łącznością bezprzewodową), jednak po podłączeniu głośników w innym miejscu mieszkania nic się nie zmieniło.

Teraz moje pytanie: czy to normalne? Rozumiem, że takie głośniki mogą (mogą?) lekko szumieć, ale bez przesady. Łatwo słyszalny szum z odległości ~50cm to jakaś katastrofa, szczególnie w przypadku głośników komputerowych, które często "siedzą cicho".

Odesłałem logitecha tam, skąd przyszedł, korzystając z możliwości odstąpienia od umowy, jednak niepokój pozostał. Chcę coś kupić, jednak boje się, że spotka mnie podobna sytuacja.

Co myślicie o

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ? Czy mogę się spodziewać podobnych akcji? Czy po prostu miałem pecha i trafiłem na wadliwy egzemplarz?

Z góry dzięki za odpowiedzi:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witaj. Ja posiadam Logitech X-230. Produkt archiwalny ale chyba nie zły, bo często widzę te głośniki na filmikach z YouTube. Na początku z niewiadomych mi przyczyn słychać było z nich jakąś rosyjską stacje radiową :-) Na forach też opisywali ten problem. Teraz nie ma tego problemu. Nie pamiętam, czy minął po zmianie komputera czy sam z siebie ale było to dziwne i zabawne. Peryferia Logitech uważam za jedne z lepszych. Szukałeś w wyszukiwarce, czy ktoś też miał z nimi podobny problem? Może faktycznie trafił Ci się wadliwy egzemplarz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.