Skocz do zawartości
IGNORED

DAC do Denona ?

lukiii7

Rekomendowane odpowiedzi

Jak za długo siedzę przed kompem i coś oglądam to moja sama mi mówi- no kup to w końcu. A czasem sama klika ...

Spróbuj jak wyżej pisałem. Za jakiś czas będziesz wracał do domu a komputer już bedzie włączony

hehehe,dobre ! Ile lat trzeba toczyć spory żeby dojść do takiego poziomu ?!? ...jak dla mnie to chyba jeszcze długa droga :D Chociaż ostatnią zmianę kolumn pochwaliła ,co prawda tylko dlatego że są białe,ale jednak.

Ale dylemat żeście rozkręcili. Dwa koła na nowego pioneera, do tego na raty, pff. Przecież za ta kase to kupisz konkretny uzywany DAC i na jakiś transport zostanie. Albo fajny, używany CDek jak tak ci zależy tylko na płytach. Za 2 tys można nabyć odtwarzacz, który jeszcze nie dawno kosztował w sklepie ze 2 razy tyle i wiecej. To i tak sporo wyższy poziom jaki prezentuje twoj obecny wzmak czy kolumny. Nie którzy lubią sobie problemy stwarzać za pomocą innych.

?👈

Co dokładnie tak? Nawet za 1200zl kupisz używanego playera, który będzie lepszej klasy niż wzmak czy kolumny. Druga rzecz jest taka że co byś nie kupił to i tak będzie lepsze od tego DCD-520AE. Więc czego tu nie rozumiesz i kto tu do tematu nic nie wnosi? Dwie strony o niczym.

Koniec z mojej strony, bo widze ze niektórym to nie da się dogodzić. Pogawędzić jedynie.

?👈

Dokładnie tak-1200 to nie jest dla mnie "pfff" ,bo dorzucam parę stówek i mam ratę kredytu mieszkaniowego,więc muszę sporo pogłówkować żeby wydać tę kwotę w miarę najrozsądniej .A FORUM jest po to by pytać ,pomagać no i popychać czasem "o niczym".

Muda rzucił parę pomysłów -Chwała mu za chęć pomocy,rydz pomógł -również wdzięczność .

Wpadł taki rafal735r i napisał dwa posty o niczym ,stary ?!? Chciało ci się ?

Facet ! powinieneś kończyć na starcie !

Ogólnie nie popieram takich akcji,no ale musiałem coś napisać bo h..mnie strzelił.

Za tą kasę miałem kiedyś DCD720AE Denona i grał dobrze jak za te pieniądze .

Dzisiaj przyszła mi paczka z Sony CDP XA3ES. Kupiłem z ciekawości za 1000zl bo ponoć nie jest to wysoki model ale ciekawie grający.

Zobaczymy

Wpadł taki rafal735r i napisał dwa posty o niczym ,stary ?!? Chciało ci się ?

Facet ! powinieneś kończyć na starcie !

Widzisz, nawet do trzech liczyć nie umiesz. Tak główkujesz.

Kup używanego Marantza z wyższej serii, będzie ci pasował do wzmaka i dam sobie rękę uciąć że będzie grał i tak stokroć lepiej od 520AE. Druga rzecz jest taka, że to, że komuś innemu cos się podoba, nie znaczy że tobie może. Chociażby Marantrz CD-72, którego polecił ci muda, dla mnie gra tragicznie, na wprost, bez powietrza. Jedynie dynamika na wysokim poziomie. Może tobie by się spodobał, bo wali średnicą, ale od lat nie ma do tego głowic. Kupując używane CD w rozsądnej cenie wiele nie stracisz, czasem nawet zyskasz. Jak ci nie podejdzie, sprzedaż dalej bez krzyku. Nikt za ciebie decyzji nie podejmie.

Włącz w końcu szare komórki, bez odbioru. Jak dalej nie rozumiesz czegoś co ktoś do ciebie pisze to trudno.

?👈

Widzisz, nawet do trzech liczyć nie umiesz. Tak główkujesz.

Jak się nie ma czego czepić to łapie się za słówka....typowe...

No ale reszta wypowiedzi jak najbardziej na poziomie-dzięki.Będzie wzięta pod uwagę

.

Jak ci nie podejdzie, sprzedaż dalej bez krzyku. Nikt za ciebie decyzji nie podejmie.

Ale ja nie chcę żeby ktoś za mnie podjął decyzję ,tylko trochę naprowadził,jest tyle sprzętu do wyboru że jak bym miał iść drogą prób i błędów to bym zwariował,po prostu nie mam na to ochoty,nie ten typ.Chcę kupić i słuchać ,może kiedyś jak wpadnie większa kasa coś pokombinować ,ale typowych "zajawek" sprzętowych nie mam.

No i ilość szarych komórek tutaj nie ma absolutnie żadnego znaczenia,ile bym ich nie miał.Za to KULTURA ! Deficyty szybciutko wychodzą.

Mimo to dziękuję raf za odpowiedź !

Za tą kasę miałem kiedyś DCD720AE Denona i grał dobrze jak za te pieniądze .

Dzisiaj przyszła mi paczka z Sony CDP XA3ES. Kupiłem z ciekawości za 1000zl bo ponoć nie jest to wysoki model ale ciekawie grający.

Zobaczymy

Miałem kiedyś podobnego cedeka,kupiłem od faceta ,który zwoził sprzęt z niemieckich wystawek.Ładny ,nieźle grał ,ale miał jakaś dziwny defekt,nieregularnie ale strasznie charczał.Został mi jakiś uraz do sony.

No i gość od któego kupiłem kolumny MA silver8i miał je podłączone pod wzmaka sony,potencjometr trzeszczał niesamowicie -koszmar.

Chociażby Marantrz CD-72, którego polecił ci muda, dla mnie gra tragicznie, na wprost, bez powietrza.

Są 4 wersje tego Marantza a ja pisałem o nim jako transporcie do DACa chociaż CD72 w wersji MKIISE to BARDZO DOBRY ODTWARZACZ .

Miałem kiedyś podobnego cedeka,kupiłem od faceta ,który zwoził sprzęt z niemieckich wystawek.Ładny ,nieźle grał ,ale miał jakaś dziwny defekt,nieregularnie ale strasznie charczał.Został mi jakiś uraz do sony.

No i gość od któego kupiłem kolumny MA silver8i miał je podłączone pod wzmaka sony,potencjometr trzeszczał niesamowicie -koszmar.

Wiesz jak to z tymi SONY ...

Czytam o nich tu od 2006r jak to się psują i sypią .

Jakiś czas temu kupiłem za śmieszne 1000zł CDP X505ES . Śmiga jak nowy. Mało tego mam jedną zniszczoną płytę którą jako jeden z 3 odtwarzaczy jakie miałem czyta całą bez zająknięcia . A miałem dobrze ponad 50 odtwarzaczy .

Używanego i starego wzmacniacza bym natomiast nie kupił .

Chodzi o tego Denona

Jedyne co mnie w nim wkurzało to słabo czytelny wyświetlacz .

Nowy masz w swoim zasięgu ale to nie będzie tej jakości brzmienia o której wyżej pisałem .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Panowie ,Dzięki wam ! Ja nie wiem ,ale jakoś nie brałem pod uwagę tej marki ! Przecież mój dnp730 brzmi bardzo ładnie,i pewnie wasze propozycję zagrają równie ładnie ,nawet ten dcd720ae ma burrbrowna,tak jak dnp730.

No i będzie wizualnie pasował do sieciówki !

Myślę że dam mu szanse :)

Raz jeszcze dziękuję !

Wszystkie Denony od 30 lat chodzą na BB. Najlepszy jaki mialem to DCD-3000, DCD-S10. Nie wiem jak te z serii 20XXAE. Niestety same kości nie grają. Wszystkie Denony jakie mialem, nigdy nie grały środkiem. Zawsze byl miekki bas, delikatna góra. Ale nigdy wyeksponowanego środka. Wysokie modele maja juz niezła przestrzeń, niskie tak sobie. W sumie nigdy nie interesowałem się seria AE, bo nie bałem się wieku. Dla porównania za 1200 możesz mieć DCD-3000. Flagowiec z możliwością pracy jako zew DAC. Laser KSS 240A i 4 x BB PCM 1702. Ma wiele innych zalet, ale raczej byś ich nie wykorzystał.

?👈

Braki w środku raczej straszne mi nie będą, marantz z dali dają wystarczająco dużo tych częstotliwości. A co do kabli to na ebayu spokojnie upoluje metrowy kawałek, chociaż przydało by sie półtora metra. Z waszych wypowiedzi wynika że ten denon będzie jak znalazł. Na te "grubsze" propozycje musiał bym polować a oprócz samej dostępności klocków kolejnym ograniczeniem jest kolor, musi byc czarny, wszystkie sprzęty mam czarne, oprócz dali - są białe :-)

Poszukowania czas zacząć :D ewentualnie nówka :-)

W tej cenie moge się szarpnąć na nówke :-)

Czekam na jakis opis, punktem odniesienia moze byc x505 sonego :)

Racja .Myślę że w przyszłym tygodniu będzie u mnie :) Tymczasem pakuje żonę i psa i lecę na wykendowy wypad w góry .

Jeszcze raz dziękuję za wszystkie jak że cenne rady :) Miłego weekendu! pozdrawiam !

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.