Skocz do zawartości
IGNORED

Stare vs. Nowe jakość dzwieku...

Gość Stivi89

Rekomendowane odpowiedzi

pmcomp - najbardziej to mi się podoba te pokrętło, hehe.

Bardzo dobry dźwięk.

Niestety w dzisiejszych czasach dekodery DD5.1 i DTS5.1 to troszkę za mało.

Nie znam sie na tych całych trybach, ale to chyba kwestia przedwzmacniacza? Bo końcówke można by było wpiąć w cokolwiek.

?👈

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Czy znajdzie sie cos lepszego w tej cenie ??? Choc wolałbym wydać mniej powiedzmy z 3 tys.€, dodam ze to jest mój najdroższy zakup w życiu ze sprzętem, najdroższy do tej pory był Sony Ta-f808Es za 3,5 tys zł. Dodam ze nie chciałbym tego sprzedawać po czasie jak bywało to do tej pory, nie miałem nic dłużej jak chyba pół roku a po tym czasie wędrowało na Allegro :( dzis miałbym chyba z 20wzmakow , 12 cd, 15 par kolumn od 500 zł do 5000 zł.

A oto linki

https://www.hifisound.de/de/Hifi-Komponenten/Hifi-Geraeteauswahl/Vorverstaerker/Marantz-AV-7702-AV-Vorverstaerker-mit-W-LAN-und-Bluetooth.html?listtype=search&searchparam=Marantz

https://www.hifisound.de/de/Hifi-Komponenten/Hifi-Geraeteauswahl/Endverstaerker/Marantz-MM-8077-7-Kanal-Endverstaerker-schwarz.html?listtype=search&searchparam=Marantz

I onkyo

https://www.hifisound.de/de/Hifi-Komponenten/Hifi-Geraeteauswahl/AV-Stereo-Receiver/Onkyo-PR-SC5530-Netzwerk-11-4-AV-Receiver-schwarz.html?listtype=search&searchparam=Onkyo

https://www.hifisound.de/de/Hifi-Komponenten/Hifi-Geraeteauswahl/Endverstaerker/Onkyo-PA-MC5501-9-Kanal-Endstufe-Schwarz.html?listtype=search&searchparam=Onkyo

Czy można lepiej i taniej ?? Mogą to byc modele dwu lub trzy letnie ale żeby było Dolby Atmos ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zobacz ,to nie żart te sprzęty wymiatają,a taki Marantz,Onkyo to przy tym zabawki,i ta firma dba o klientów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy znajdzie sie cos lepszego w tej cenie ??? Choc wolałbym wydać mniej powiedzmy z 3 tys.€, dodam ze to jest mój najdroższy zakup w życiu ze sprzętem, najdroższy do tej pory był Sony Ta-f808Es za 3,5 tys zł. Dodam ze nie chciałbym tego sprzedawać po czasie jak bywało to do tej pory, nie miałem nic dłużej jak chyba pół roku a po tym czasie wędrowało na Allegro :( dzis miałbym chyba z 20wzmakow , 12 cd, 15 par kolumn od 500 zł do 5000 zł.

Czy wszystkie te sprzęty kupowałeś bez odsłuchów? I teraz kolejnego szukasz w ciemno z nadzieją, iż upodobania któregoś z forumowiczów okażą się zbieżne z Twoimi? Jeśli zakup ma zagościć na dłużej, to przed wydaniem tysięcy euro serdecznie polecam wybrać się do jakiegoś salonu audio, choćby to miało być ponad 200km od domu. Bo w sprzęcie, który ktoś z pełnym przekonaniem określi jako lepszy (i nawet w takim, w którym średnia z ocen poszczególnych aspektów brzmienia obiektywnie będzie wyższa), Tobie może przeszkadzać jakaś cecha jego dźwięku, np. duża szczegółowość, ale zaokrąglony dźwięk, albo duża gładkość dźwięku, za to przesadnie dźwięczna góra z nienaturalnymi wybrzmieniami, albo mimo gładkości dobra konturowość, której niektórzy nie lubią, a bez której np. osobiście nie określę żadnego systemu jako dobry, itd, itd. Tutaj zbyt wiele zależy od osobistych preferencji.

A w temacie - słyszałem tylko wysokie modele amplitunerów tych dwóch marek które przedstawiłeś, ale moja opinia pokrywa się z opiniami czytanymi na tym forum o ich procesorach AV - Marantz nie wart zachodu (opinie na forum bywały wyrażone znacznie bardziej dosadnie od tej mojej), a Onkyo jako przedwzmacniacz nieźle sobie radzi, ogromnie dużo zależy od końcówki mocy i dobrze różnicuje w zależności co się podepnie.

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

To nie dźwięk mi sie nie podobał tylko z sonego miałem prawie wszystko modele esow czyli 670,770,808,650,830,3,5,8, a wymieniłem je dlatego żeby zobaczyć co więcej oferuje flagowy model lub wyższy. Teraz chce kupić raz i zostać przy jednym a nie ciagle zmieniać, a dwa mam teraz możliwości bo wcześniej przy 1,4 zł na m-c nie dałbym rady nigdy w życiu kupić tak wysoki model i w dodatku nowy

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.