Skocz do zawartości
IGNORED

Co wymienić w systemie audio ? Jaki dac/wzmacniacz

igor_44683

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich ! Mam zamiar wymienić coś w moim audio, żeby poprawić brzmienie. Aktualnie wygląda to tak : Wzmacniacz yamaha a720, tuner kenwood kt 1100 , kolumny stx fx 300, karta dzwiękowa jakiś creativ za 100 zł. Słucham w większości z radia, ale z komputera też się zdarzy, najczęściej playlisty z yt ( ustawione najwyższe jakości) Czy zauważył bym różnicę kupując porządniejszy dac +- 500 zł ? I czy do fx 300 jest sens kupować lepszy wzmacniacz, rozmyślałem nad końcówką mocy rotela 980bx lub nadem c352 350 372. Z góry dzięki za odp.

Czyli kompa masz wpiętego kablem RCA do Yamahy?

W takim wypadku wpięcie kompa pod DAC da przyrost jakości nawet przy fx300.

Za pińcset zeta to porządnego nie kupisz czyba że jakiś chińczyk.

Bardzo dobrze gra Pure Jongo a2 po bluetooth jak za te pieniądze w granicy £30,sprzedalem swojego na allegro a jednemu koledze z forum załatwiłem sztukę,ze 2 tyg temu

Łokmen Saba

A czego oczekujesz?

Ja budowałem system metodą prób i błędów, co nie da się ukryć czasami kosztuje frycowe za nie trafione klocki.

Jednak w twojej sytuacji i DAC i wzmacniacz.

Bolth napisał, że 500 to mało, a no mało na DACa. Kup tego Rotela RA980BX, bo to chyba w tej sytuacji będzie krok naprzód.

*****************...bo najważniejsza jest muzyka!!!...*****************

Rotel pre amp + końcówka 980 juz stoja. Teraz kolejna wątpiwość. Oczywiście słyszalna różnica między yamaha, ale w porównaniu stx fx 300 a totem mite, fxy przegrywają pod względem sceny, detali w górnych pasmach, myśle nad ich sprzedażą i kupnie kolumn do +- 4000 zł. Co myślicie? Co w tej cenie? Aktualne pomieszczenie 17m2. Zwracam uwagę szczególnie na równe pasmo, bez podbić, scenę dzwiękową, jeżeli nie opisywałem słucham duzo gatunków muzyki, ale przeważnie, lata 70-80-90, jazz, starszy rap.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.