Skocz do zawartości
IGNORED

JACK na Linuxie - niedostępna głębia 24 bit na Xonar D2

lapsio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam problem z ustawieniem JACKa na Linuxie. Otóż nie pozwala mi on wybrać głębi 24 bit podczas gdy karta powinna to obsługiwać. Aplay przy probie bezposredniego odpalenia pliku wav 24 bit wypisuje

Playing WAVE './Music/....wav' : Signed 24 bit Little Endian in 3bytes, Rate 44100 Hz, Stereo

aplay: set_params:1233: Sample format non available

Available formats:

- U8

- S16_LE

- S16_BE

- S32_LE

- S32_BE

- FLOAT_LE

- FLOAT_BE

- MU_LAW

- A_LAW

Witam. Mam problem z ustawieniem JACKa na Linuxie.

Kwestia zasadnicza: po cholerę ci jack.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Czemu jest to kwestia zasadnicza ;) Czemuby nie?

Wiele powodow. Podstawowy taki ze nie mam sprzetowego crossovera do subwoofera wiec uzywam jacka do tego. Po drugie nie chce mi sie przelaczac kabli a mam podlaczony odwrotnie glosnik lewy i prawy... Po trzecie umozliwia latwy loopback przetworzonego outputu zeby potem puscic przez arecord | nc | aplay na inny komputer. No a w dodatku jamin jest jakis fajny i funkcjonalny.

Czemu jest to kwestia zasadnicza ;) Czemuby nie?

Wiele powodow. Podstawowy taki ze nie mam sprzetowego crossovera do subwoofera wiec uzywam jacka do tego. Po drugie nie chce mi sie przelaczac kabli a mam podlaczony odwrotnie glosnik lewy i prawy... Po trzecie umozliwia latwy loopback przetworzonego outputu zeby potem puscic przez arecord | nc | aplay na inny komputer. No a w dodatku jamin jest jakis fajny i funkcjonalny.

No to kiss to nie jest.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Ustawienia bit depth w JACKu odnosza sie do OSSv4. ALSA domyslnie zawsze uzywa 32 float i dziala odtwarzanie w mpv z upsamplowaniem do 32bit wiec pewnie jest wszystko ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.