Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer A-20 : Wybór głośników i CD do 20m2

Tobiasz505

Rekomendowane odpowiedzi

Witam .tak jak w temacie. Posiadam Wzmacniacz Pioneer A20 i poszukuje do niego głośników oraz CD Player. Na początek najważniejsze są głośniki,a że mój pokój to około 20m2 to nie chciałbym dużych stojących ,a takie małe Hi Fi. Mam na oku Cambridge Audio sx60 ,lecz nie wiem czy będą pasować do tego wzmaka. Mój budżet na głośniki to około 1300 zł.

Co polecacie?? Słucham przeważnie rapu,ale też pop i rock

Pozdrawiam

Tanie ale raczej dobre podłogówki może warte rozważenia:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Odpadają podstawki, a jakość i wypełnienie basu poza zasięgiem każdego małego monitora z podobnych zakresów cenowych a i pewnie nawet droższych.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dzień dobry.

Biorąc pod uwagę konfigurację systemu oraz preferencje brzmieniowe, moim zdaniem lepszym wyborem będą kolumny, grające bardziej wypełnionym, gęstym dźwiękiem. Spójrz proszę na Indiana Line Tesi 260 (http://q21.pl/indiana-line-tesi-260.html). Jeśli lubisz dźwięk bardzo swobodny, dynamiczny z podkreślonymi skrajami pasma, rozważ także JBL Studio 230 (http://q21.pl/jbl-studio-230.html). Jeśli budżet możesz minimalnie zwiększyć, bardzo dbrą opcją będą monitory Monitor Audio Bronze 2 (http://q21.pl/monitor-audio-bronze-2.html) oraz wyższy model Cambridge Audio Aero 2 (http://q21.pl/cambridge-audio-aero-2.html).

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty finansowej dla forumowicza oczywiście służę pomcą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

pokój to około 20m2 to nie chciałbym dużych stojących ,a takie małe Hi Fi.

Jak monitory w ten niemały metraż to musiałyby być naprawdę dobre i droższe, albo używane.

Zresztą co do wielkości to monitory tez musisz postawić na jakiś stojakach i zajmują tyle samo miejsca co podłogówki.

Do Pioneera A20 raczej czegoś po ciepłej stronie grania.

W tym budżecie można szukać Dali zensor3 to większe przetworniki i skrzynki niż te proponowane np, bronze2.

Ze standardowych wielkości fajna w tym budżecie jest Indiana line nota 260, ewentualnie Monitor Audio bx2, Taga B-40 z podłogówek wymienione STX electrino 150 tez dobry wybór.

Dzięki Panowie za propozycje. Czyli mam sobie darować te SX60 ??

Została jeszcze kwestia Playera CD.. Jaki Polecacie? Jeśli chodzi o budżet to raczej nie mam dużo pieniędzy. Chciałbym taki i dobry,ale wiem,że takich nie ma. Może macie jakieś propozycje?

jaja sobie robisz?

Wyjąłeś mi to z ust:)

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.