Skocz do zawartości
IGNORED

Budżetowy wzmacniacz do kolumn Quad 11L2

Epi

8 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który firma zagra najlepiej ;)

• Denon
      1
    • Marantz
      1
    • Nad
      1
    • inna
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was wiem, że podobnych tematów było wiele praktycznie wszystkie przeczytałem nie tylko tu na forum ale proszę Was o pomoc, gdyż mam mętlik w głowie i sam już nie wiem. Zacznę więc może od początku w zwiądku z pewnymi problemami musiałem się pozbyć swojego sprzętu i zostawiłem sobie tylko cd Denon DCD 3520 oraz kolumny Quad 11L2 jako że bez muzyki żyć nie mogę postanowiłem kupić budżetowy wzmacniacz do max. 1tyś. Kiedyś posiadałem kilka modeli NAD i brałem pod uwagę C352, Denona miałem 920 i jak pieniądze, które kosztował większych zastrzeżeń nie miałem teraz z Denona myślałem o 1060 lub 1055R lecz czytając dużo lektury zacząłęm się zastanawiać nad Marantz lub czymś innym ale nie mam doświadczenia ani w Marantz czy jakimś Pionku oprócz starego 676, któego posiadałem nie pamiętam już nawet kiedy ale byłem bradzo młody ;) Chciałbym abyście mi pomogli w wyborze czegoś budżetowego co zagra w miarę ok z moim zestawem, czymś na co nie będę szukał przy odsprzedaży długo klienta i nie stracę Bóg wie ile pieniądzy. Wzmacniacz ma być na okres +/- pół roku może dlużej nim się nie odkuję i nie kupię czegoś porządnego jak powiedzmy, mój już były sprzęt. Co do muzki jaką słucham to głownie lata 70/80 oraz dużo blues'a.

Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam Jacek

Jeżeli 11L2 grają podobnie do 21L2 (takie słuchałem krótko u siebie) pędziłem to NAD-em 355 i grało to bardzo spokojnie, rzekłbym takim delikatnym brzmieniem z mocno cofniętym wokalem i to nie było dobre zestawienie w moim odczuciu.

U mnie trochę większe 12L2 grały z dzielonym Quadem99 i brzmienie było ok, tylko były za małe do moich 25m2. Takie połączenie w twoim budżecie jest niestety raczej poza zasięgiem, możesz pójść tropem zbliżonych dźwiękowo konstrukcji zintegrowanych np. Cyrrus czy też Rega ze starszych budżetowych serii, ale zawsze warto przed zakupem posłuchać zestawienia, szczególnie że w cenie do 1000 zł to tylko dłużej używane wzmacniacze, to mogą być też nie do końca sprawne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.