Skocz do zawartości
IGNORED

Rozdzielacz sygnału hdmi na dwa ( obraz , dzwiek )

max720

Rekomendowane odpowiedzi

Czy macie pomysł jak puścić z pojedynczego wyjścia hdmi w Dune Solo K4 obraz na projektor , a dźwięk na Onkyo RZ 900 ? Macie jakieś sprawdzone splitery (?) Obraz będzie 4K 30 Hz.

Przy ampli mam ssColor Lut Box , a on nie przepusci 4K 30Hz :(

Chcialbym drugim przewodem hdmi podpiąć Dune bezpośrednio do JVC X500.

Czy takie coś jak Lindy 38157 ma sens ? Martwi mnie ograniczenie na wyjściu 10m , a ja mam 12 m :(

Czy kabel hdmi może być na zewnątrz budynku ? Zima -35 ° , lato + 45 °

Martwi mnie ograniczenie na wyjściu 10m , a ja mam 12 m :(

Przy dobrym kablu to przejdzie i 15 m, nie przejmował bym się tym zbytnio. Ale ten Lindy to taki średni - zasilanie z USB? Nie wróżyłbym mu stabilnego działania... Ja używam Digitus DS-50304. Pełne 4x2 i wyodrębnianie sygnału audio ze strumienia HDMI. Sprawdzony, działa ok, a cena przystępna.

Czy kabel hdmi może być na zewnątrz budynku ?

Jak chcesz popalić wszystkie urządzenia przy pierwszej burzy to możesz spróbować ;)

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

Twój Dygitus ma standard hdmi 1.3 i puszcza sygnał 4K2K ? A , co z Hz ?

Mógłbym użyć 9-10 m kabla hdmi puszczając go po ścianie zewnętrznej ( tylni taras ) w korytku . Ale , czy niska temperatura nie zaszkodzi mu ?

Jaki kabel hdmi 10 m w standardzie 2.0 , 2.0a możecie polecić ?

HDMI ma 1.4 max. 4096 x 2160p przy 30Hz. Przy 1.3 to by nie przeszło.

O niską temperaturę to bym się nie martwił, tylko o wyładowania elektryczne. Kiedyś miałem podobny pomysł i puściłem na zewnątrz kabel LAN bez dodatkowego zabezpieczenia. Jeśli była burza, a nie zdążyłem wszystkiego wyłączyć, bo np. nie było mnie w domu to albo switch albo sieciówka nadawała się na śmietnik. Zanim zwinąłem tą instalację spaliłem 3 switche i kartę sieciową. Przy kablu HDMI już bym się na to nie odważył... biorąc pod uwagę wartość sprzętu. Może puszczenie tego w uziemionej rurce stalowej by pomogło.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

Widziałeś może jakieś urządzenie ze standardem 2.0 lub 2.0a ?

Wiem , że Dune Solo 4K ma hdmi 1.4 , ale nie chcę robić zmian co roku .

Jaki możecie polecić kabel 12 m w standardzie 1.4 , 2.0 i 2.0a ?

Chowają kabel na zewnątrz pod jakąś dekoracją ( typu szaluwka , panel PCV, saiding ) ochronię rtv ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.