Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny

jarr

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukaj kolumn używanych w dobrym stanie proponuje posłuchaj kef referencje 2 -2.2 lub audio physic tempo 2 lub 3 albo coś z Proac studio 125 może ewentualnie coś z szkockiego linna .W 18 m nie bój używać się monitorów za około 4000zl kupisz naprawdę świetne granie dali helion 300 ,synus faber concerto ,Proac responce 1 lub stojące 1.5 to nie budżetowa papka kolumny dobrze zestawione z elektronika mogę naprawdę wiele zaoferować.

Rozważ może Polk Audio T-50. Szczególną cechą tych kolumn jest to, że posiadają bierną (pasywną) membranę (tj. 2 przednie membrany). Ustawienie tych kolumn jest stosunkowo niewymagające ponieważ nie ma otworu bass-reflex. Charakterystyka tych kolumn wygląda naprawdę dobrze tj. +/-3dB w zakresie częstotliwości specyfikowanym przez producenta: 38Hz-20kHz. Osobiście preferuję brzmienie kolumn (niskie częstotliwości) z pasywną membraną. Cena jest bardzo atrakcyjna bo ok. 1500 zł za parę.

Oczywiście charakterystyki nie grają toteż warto kolumny odsłuchać osobiście. Problem polega jednak na tym, że kolumny muszą być "wygrzane", aby można było wydać na ich temat rzeczywisty osąd. Ja kupowałem swoje kolumny "w ciemno" (Definitive Technology Studio Monitor 55) i jestem zadowolony.

• 2 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.