Skocz do zawartości
IGNORED

DAC do TV z obsługą AC-3/DD do NETFLIX

boro53

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Poszukuję przystępnego cenowo DAC-a z obsługą AC-3/DD.

Potrzebuję go do podłączenia TV Panasonica po SPDIF do NAD-a C356.

Aktualnie posiadam moduł DAC we wzmaku, ale nie dekoduje on sygnału wielokanałowego.

A problem jest taki, że z TV, czy Blu-ray dźwięk jest podawany w PCM i moduł DAC sobie radzi bezproblemowo. Natomiast przy uruchomieniu aplikacji Netflix'a w TV wysyła format wielkoanałowy po SPDIF i mój DAC go "nie rozumie". Jest cisza. Nie pomaga ustawienie w TV PCM. Po prostu Netflix sam wymusza na TV format wielokanałowy na wyjściu. W samej aplikacji ustawień dźwięku brak.

Podpinałem na próbę amplitunerek Onkyo DR-L50 i on dekoduje dźwięk bez problemu, ale używam go w innym pokoju i nie mogę go zastosować w głównym systemie.

Niestety Fiio D07 nie jest już produkowany i nie jest osiągalny. Może coś innego?

To trakcie filmu wybierz ścieżkę dźwiękową w TV stereo . Na pilocie od TV może przyciskiem opcje lub audio , jest dostęp do wyboru ścieżki dźwiękowej .

Wybranie stereo nic nie daje. Wydaje mi się, że stereo to nadal DD ale 2.0.

Amplituner to może pokazać jaki dostaje sygnał ( moja Yamaha pokazałaby ) . No bo jakby pokaże PCM to byłoby bardzo dziwne .

Ten mój amplituner jak dostaje PCM to pokazuje tylko DIGITAL bez znaczka DD czy też DTS. W ścieżce stereo z netflixa musi to być sygnał DD 2.0 bo na DAC-u od NAD-a nadal głucho.

Ten mój amplituner jak dostaje PCM to pokazuje tylko DIGITAL bez znaczka DD czy też DTS

To podłącz na próbę amplituner . Pojawi się pewnie DD .

Edytuję : " Mam pełne 1080p i dźwięk dolby digital+. ... jak i całej sieci domowej by uzyskać dostęp do aplikacji NETFLIX w Polsce. "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.