Skocz do zawartości
IGNORED

Recabling słuchawek

Nicolas_9381

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad wykonaniem recablingu moich Koss UR40, które leżą nieużywane, po tym, jak jack się ułamał (drugi raz zresztą, oryginalny poszedł jeszcze wcześniej). Chciałem się więc zapytać czy są jakieś sprawdzone firmy, które się zajmują takimi usługami? Znalazłem kilka, ale jak do tej pory żadna nie odpowiedziała na moje zapytanie. A jakąś w miarę "żywą" jest ta, która reklamuje się na allegro.

https://www.audiostereo.pl/topic/129129-recabling-s%C5%82uchawek/

Sam sobie zrób recabling to wcale nie jest takie trudne, weź sobie jakiegoś kolegę do pomocy. Za recabling zapłacisz z 8 dych, a to połowa wartości tych słuchawek. Lepiej sobie dołożyć i kupić nowe 'lepsze' słuchawki.

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Jeden z naszych klientów przyniósł kiedyś do posłuchania KOSS Porta Pro właśnie po wymianie kabla.

Powiem grały dużo lepiej. Za wymianę dał 50 zł. Czyli defakto też prawie połowę wartości słuchawek.

Uważam jednak że słuchawki grały bardzo dobrze.

Pytanie jak bardzo jesteś przywiązany do tych słuchawek i czego oczekujesz po wymianie kabla?

Jeden z naszych klientów przyniósł kiedyś do posłuchania KOSS Porta Pro właśnie po wymianie kabla.

Powiem grały dużo lepiej. Za wymianę dał 50 zł. Czyli defakto też prawie połowę wartości słuchawek.

Uważam jednak że słuchawki grały bardzo dobrze.

Pytanie jak bardzo jesteś przywiązany do tych słuchawek i czego oczekujesz po wymianie kabla?

A jaki kabel był w tych Kossach i co się zmieniło na plus?

Ja wymieniłem kabel w swoich Cal, żadnej różnicy w dźwięku nie było, nawet po tygodniu użytkowania. Kolega miał identyczne słuchawki więc porównanie było.

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

S4Home, jak pierwszy raz posluchalem moich słuchawek po operacji, mówię o grają lepiej, zakładam drugie słuchawki, i z grymasem na twarzy stwierdziłem, że grają tak samo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.