Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofer do reloop ha210B i tannoy mercury F4

kurczakmany00

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, szanownych forumowiczów z góry przepraszam za powielanie tematu, ale potrzebuję szybkiej pomocy w doborze suba do mojego stereo, w okolicach 1000 zł biorę pod uwagę również używkę. Ten zestaw służy mi od ładnych kilku lat ale trochę mi brakuje basu i stąd ten temat, z góry dziękuję za pomoc.

Znam oba produkty dość dobrze. Dziwne że masz problemy z basem. Jak ustawione są kolumny w pomieszczeniu? To nie kwestia akustyki? Sprawdziles?

Trzeba nabyć suba z wejściem i wyjściem glosnikowym.

Tannoy msub.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak wygląda ustawienie, niestety salon jest w kształcie L otwarty na korytarz jakieś 50m, ten system ma ładnych parę lat i jak na ten budżet i moje preferencje gra świetnie, ale często robię powiedzmy małe imprezki skakane i brakuje trochę basu, stąd pomysł na suba. Czy to gra nie warta świeczki.?????

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pomieszczenie bardzo słabe akustycznie.

Nie wiem jak z umeblowaniem. Ale rozkład fali jest mocno zaburzony.

Co do imprezowego grania to uważam że warto nabyć Magnata Sub 301 lub 302. To tansze suby. dostaniesz używany.

Średnio nadaje się do muzyki, ale do przytupania sobotniego całkiem całkiem. Ma dość spory bas.

Mebli praktycznie nie ma wypoczynek jedynie i stół, całe piętro wyłożone jest gresem. To ma być sub typowo do muzyki, dynamiczny, szybki żeby nie spóźniał się za kolumnami i oczywiście po wpięciu różnica była odczuwalna, jak trzeba to dołożę parę złoty, co byś jeszcze zaproponował.????????

Problem polega na tym że są suby o których piszesz bardziej do muzyki. Właśnie że zwartym kontrolowanym dźwiękiem. Jednak są one droższe od typowych kinowych. To suby rel, velodyne, heco linia phalanx czy sumiko. Biorąc pod uwagę że pomieszczenie jest wogole nie wygluszone nie bawił bym się w droższe suby.

Myślę że klipsch z serii r10sw będzie wystarczający.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.