Skocz do zawartości
IGNORED

Renowacja VINTAGE - Ktoś dobry w okolicach Warszawy

Neonix

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuje dobrego fachowca, który odnawia porysowane obudowy wzmacniaczy, cd, etc

Jak i kogoś kto zajmuje się odnową kolumn.

Ktoś może polecić?

Czy wytarte napisy też można zrekonstruować?

Chyba, że jest jakiś domowy sposób na renowację tego? To napiszcie.

DSC07969J_arsanrr.jpg

"Kiedy wszystko się zmienia, muzyka piękną zawsze pozostaje."

"dobry fachowiec" to w wypadku obudowy każda malarnia - robota jest na góra 2 minuty, gorzej z porysowanym panelem(szczotkowane alu, itd..). Co do renowacji napisów to chyba zrobić na panelach frez laserem, kwestia znalezienia czcionki i nałożenia koloru. Z renowacją kolumn to nie wiem co i jak. Zapytaj na DIY.

Pokaż fotkę od frontu tego "soniacza". Front można poddać renowacji ponownemu anodowaniu, a "opisówkę" polecieć laserem. Ponowne zaprojektowanie tej warstwy nie jest specjalnie kłopotliwe.

• 1 rok później...

Mam pytanie,czym można wyczyścić przedni,aluminiowy panel,który jest zabrudzony,popalcowany i otłuszczony. Nie ma na nim rys ani zadrapań. Czy można użyć benzyny ekstrakcyjnej?a jak zabezpieczyć napisy,żeby w trakcie czyszczenia nie uległy zmazaniu?

Lenco,Benchmark,Harbeth,Ton Trager.

zanieś pokrywę do malarni proszkowej

Uprzejmie proszę użytkownika ---- bum1234 ---- o nie komentowanie powyższego postu, a z głuchymi o wpływie i budowie kabli nie ma sensu dyskutować :)

zanieś pokrywę do malarni proszkowej

Ale to nie jest pokrywa,tylko front ze szczotkowanego aluminium. Jest zabrudzony od paluchów i tłuszczu. Nie mam zamiaru go malować,tylko oczyścić.

płyn do mycia naczyń

Ok a benzyna?

Lenco,Benchmark,Harbeth,Ton Trager.

Ale to nie jest pokrywa,tylko front ze szczotkowanego aluminium. Jest zabrudzony od paluchów i tłuszczu. Nie mam zamiaru go malować,tylko oczyścić.

Ok a benzyna?

Zmyliło mnie zdjęcie pokrywy górnej :)

Uprzejmie proszę użytkownika ---- bum1234 ---- o nie komentowanie powyższego postu, a z głuchymi o wpływie i budowie kabli nie ma sensu dyskutować :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.