Skocz do zawartości
IGNORED

Stare Tonsile i Technics, na co zmienić?

terenowiec

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, to te. Z pylonów które w ogóle słyszałem, to jedyne które mi się podobały. W sobotę je właśnie sobie przesłuchałem. Może słabe warunki do słuchania, ale dało się. Niżej bym tylko zestroił bass reflex, ale to już moja fanaberia, ja tak lubię. Moim zdaniem te zaczynają poziomem grania konkurować z STXem.

Nawet nie wiedziałem że sprzedają to już, myślałem że premiera.

Pylon Audio TOPAZ 20 + Onkyo - 8150. Zestaw na dobrym poziomie za rozsądne pieniądze...

Do spokojnego grania naprawdę warto wziąć pod uwagę.

Posiadam... POLECAM!!!

Przyznam, że te Topazy gdzieś mi wcześniej umknęły, a czytają recenzje wygląda na to, że to bardzo dobre kolumn nie mające sobie równych w podobnej cenie (patrząc na nowe). Na naszym forum też mają bardzo dobre opinie. No i do tego są polskie i dostępne we Wrocławiu do odsłuchania. Jednocześnie będę mógł je porównać, w tym samym miejscu, z Opalami 23. Ciekawie się robi...

No i stałem się posiadaczem Avance Dana 670AV. Zadecydowała chyba kolor, który bardzo odpowiadał żonie. Stan perfekcyjny. Dla mnie grała nie gorzej niż Pylon Audio Opal 23. Tu jeszcze ciekawa historia ze studiami, w których słuchałem kolumn. Te same kolumny w Jarocinie grały 3 razy gorzej, niż w jednym ze studiów we Wrocławiu. Gdyby nie słuchał Opali w Jarocinie i we Wrocławiu, to bym nie uwierzył, że może być taka różnica w odsłuchu.

Teraz chciałby swojego leciwego Technicsa zastąpić wzmacniaczem, który będzie przyjemniej brzmiał. Na przykład takim: ROTEL RA-840BX3. Czy to dobry pomysł? Przypomnę, że pokój to 35m2, a muzyka wszelaka, ale tylko spokojne gatunki, bez jakichkolwiek ciężkich czy agresywnych brzmień. Sporo jazzu, trochę klasyki, ballad i innych spokojnych brzmień, w tym z wokalne wyśpiewanym, a nie wykrzyczanym. Budżet, na początek, to tak 400 - 800 zł.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.