Skocz do zawartości
IGNORED

Porównanie - Accuphase e210 vs Electrocompaniet preamp 4 + AW100DMB

tom8848

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Zastanawia mnie tytułowe porównanie. Na OLX są oba zestawy w podobnej cenie, jak myślicie czy warto w ogóle porównywać?

Czy za Accuphase może przemawiać coś więcej niż zamiłowanie do marki?

Czy ten Electrocompaniet jest 'udany' biorąc pod uwagę opinie o ponoć nieudanych modelach ECI2, ECI3, ECI4?

Byłbym wdzięczny za sugestie. Moje kolumny to ten wątek:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tom, to jak "stroiles" te kolumny, albo na czym ich sluchales podczas budowy, ktora troche przeciez zajela...Z tego co zrozumialem to byly rozne poprawki I zmiany podczas trwania projektu.

Nie, zebym sie chcial czepiac czy cos negowal, ale z punktu widzenia kogos kto buduje kolumne na sprzedaz to pytanie o dobor wzmacniacza pod nie wydaje sie nieco "dziwne".

Wieza STEREO Technics :)

Tom, to jak "stroiles" te kolumny, albo na czym ich sluchales podczas budowy, ktora troche przeciez zajela...Z tego co zrozumialem to byly rozne poprawki I zmiany podczas trwania projektu.

Nie, zebym sie chcial czepiac czy cos negowal, ale z punktu widzenia kogos kto buduje kolumne na sprzedaz to pytanie o dobor wzmacniacza pod nie wydaje sie nieco "dziwne".

To nie jest pytanie o dobór wzmacniacza do moich kolumn a wątek porównujący Accuphase z dzielonym Electrocompanietem. Myślę że to dwie ciekawe opcje a temat kolumn podczepiłem na wypadek pytania - a z czym ma grać.

Co do intonacji, strojenie kolumny jest to trudne zadanie polegające na świadomym dążeniu do obiektywnego ideału który później spotyka na swojej drodze subiektywnego słuchacza. Efekt jest taki że gra to zawsze dobrze na tyle na ile pozwala reszta toru, ale daje również możliwości zbaczania w stronę customów. Moje kolumny to nie custom ale świetny materiał na custom. Hubert, zapraszam :)

Czy ten Electrocompaniet jest 'udany' biorąc pod uwagę opinie o ponoć nieudanych modelach ECI2, ECI3, ECI4?

Nie wiem skąd taka informacja ECI 2 był i nadal jest świetny w swojej cenie - piszę to jako jego były użytkownik;-)

To nie jest pytanie o dobór wzmacniacza do moich kolumn a wątek porównujący Accuphase z dzielonym Electrocompanietem. Myślę że to dwie ciekawe opcje a temat kolumn podczepiłem na wypadek pytania - a z czym ma grać.

Co do intonacji, strojenie kolumny jest to trudne zadanie polegające na świadomym dążeniu do obiektywnego ideału który później spotyka na swojej drodze subiektywnego słuchacza. Efekt jest taki że gra to zawsze dobrze na tyle na ile pozwala reszta toru, ale daje również możliwości zbaczania w stronę customów. Moje kolumny to nie custom ale świetny materiał na custom. Hubert, zapraszam :)

Dzieki za zaproszenie, ale z Grimsby daleko do Ciebie :) Pozdrawiam.

PS. porownywac nie porownywalem tych wzmakow, wiec juz zasmiecac nie bede tematu ;)

Wieza STEREO Technics :)

Z Electro miałem przyjemność słuchania jedynie ECI5 i była to prawdziwa przyjemność. Sądze że pozostałe integry też reprezentują poziom adekwatny do ceny. 4500zl za dzielonego, zachęcające. Ale środek końcówki wygląda jak w integrze ECI1 więc po co przepłacać :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.