Skocz do zawartości
IGNORED

Advance Acoustic X-Preamp

simonto

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zastanawiam się nad zakupem tego preampa do mojego systemu. Wzmacniacz to Proton AA-1150, kolumny DIY na bardzo wysokim poziomie.

Interesuje mnie przede wszystkim łatwość obsługi i funkcjonalność w codziennym użytkowaniu, wasze opinie na temat jakości dźwięku też, ale postaram się gdzieś pojechać gdzie mają ten sprzęt i zrobić odsłuch.

Wtedy sam będę wiedział.

Dla mnie wielbiciela "gałek, pokręteł, stryczków i guziczków" - jedno pokrętło to troszkę mało... Nie wiem jak to się będzie sprawowało.

Proszę o garść informacji od posiadaczy...

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/129846-advance-acoustic-x-preamp/

Miałem, tak jak piszesz, najlepiej samemu posłuchać i to w swoim systemie,

lekko pastelowa charakterystyka brzmienia,

Ten PRE w swojej klasie jest wystarczający i nie oczekuj od niego za wiele,

DAC który jest wbudowany gra raczej pasywnie niż aktywnie, mam na myśli, ze jest rozdzielczy ale nie wzbudza częstotliwości w całym zakresie pasma, tak jak robią to wyższej klasy sprzęty

Miałem, tak jak piszesz, najlepiej samemu posłuchać i to w swoim systemie,

lekko pastelowa charakterystyka brzmienia,

Ten PRE w swojej klasie jest wystarczający i nie oczekuj od niego za wiele,

DAC który jest wbudowany gra raczej pasywnie niż aktywnie, mam na myśli, ze jest rozdzielczy ale nie wzbudza częstotliwości w całym zakresie pasma, tak jak robią to wyższej klasy sprzęty

Czyli co...robią się akustyczne dziury?

De gustibus non est disputandum

Czyli co...robią się akustyczne dziury?

Nie, powtarzam, sprzęt jest dobry, grałem nim ponad rok, gra na dobrym poziomie rozdzielczości z lekką naleciałością plastycznego brzmienia

zgranie reszty systemu może sie w efekcie końcowym podobać tym co lubią mniej barwy w dźwięku

Niektórzy wyobrażają sobie ze kupią taki czy tej klasy DAC i dynamika, barwa ogromnie wzrośnie,

dla przykładu, na tym samym zakresie dynamiki po podłączeniu wyższej klasy PRE+DAC jest z więcej nasycenia, lepsza liniowość i inna charakterystyka.

Nie, powtarzam, sprzęt jest dobry, grałem nim ponad rok, gra na dobrym poziomie rozdzielczości z lekką naleciałością plastycznego brzmienia

zgranie reszty systemu może sie w efekcie końcowym podobać tym co lubią mniej barwy w dźwięku

Niektórzy wyobrażają sobie ze kupią taki czy tej klasy DAC i dynamika, barwa ogromnie wzrośnie,

dla przykładu, na tym samym zakresie dynamiki po podłączeniu wyższej klasy PRE+DAC jest z więcej nasycenia, lepsza liniowość i inna charakterystyka.

Dziękuję,że dokładnie mi to objaśniłeś. Rozumiem.

De gustibus non est disputandum

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.