Skocz do zawartości
IGNORED

Chińskie wzmaki w klasie D jako moduł do subwoofera który wybrać i czy w ogóle coś to warte

gucio.

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Jako że na naszym rynku ciężko o Panele do subwooferów w ludzkich pieniądzach pomyślałem o poskładaniu samodzielnie takiego Panelu po raz już kolejny....

Potrzebuje około 400-600W 4R , docelowo głośnik będzie 6R

Wpadłem na ebay na takie cuda:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jeden zasilany pojedynczym zasilaniem drugi symetryczne ma zasilanie.

Jest tego całkiem sporo w różnych odmianach, wersjach i teraz pytanie czy warto się tym interesować jako końcówka mocy do subwoofera? Ogólnie wiadomo ze klasa D radzi Sobie w tym segmencie bardzo dobrze ale czy akurat jest coś w chinach wartego uwagi ?

Dziękuję za wszelkie wskazówki i pomoc.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Uprzejmie proszę użytkownika ---- bum1234 ---- o nie komentowanie powyższego postu, a z głuchymi o wpływie i budowie kabli nie ma sensu dyskutować :)

Śmieszne pieniądze. Niewiele ryzykujesz , więc najlepiej kup obydwa - porównaj i podziel się własnymi opiniami z nami. Tak będzie najprościej ;)

*****Sprzęt: Bezprzewodowy Boombox Hykker Sound Storm z Biedronki*****

Idź Pod Prąd. Z prądem płyną śmieci.

Tak zrobię prawdopodobnie...

Uprzejmie proszę użytkownika ---- bum1234 ---- o nie komentowanie powyższego postu, a z głuchymi o wpływie i budowie kabli nie ma sensu dyskutować :)

Gość traxman

(Konto usunięte)

Do suba wybierz coś w konfiguracji mostkowej (lub stereo z możliwościa - mostkowania mono), inaczej będa problemy z pompowaniem zasilania.

Do suba wybierz coś w konfiguracji mostkowej (lub stereo z możliwościa - mostkowania mono), inaczej będa problemy z pompowaniem zasilania.

właśnie sporo się o tym oczytałem i szukam czegoś odpowiedniego, a może kolega zna jakiś sprawdzony układ który w mostku odda te 400W 6R ?

Ciekawe czy takie wzmacniacze nadawalyby sie do zasilania sekcji niskotonowej tylko. Jako bi-amping.

Pojawia się jeszcze opcja DX1000

Ukryta Zawartość

Jestem już zagubiony, muszę się zastanowić :)

Ukryta Zawartość

Gość traxman

(Konto usunięte)

Traxman, a miales cos na swoim warsztacie konkretnego ?

Coś takiego;

http://store3.sure-electronics.com/2-x-250watt-class-d-audio-amplifier-board-irs2092-2174

ale nie wiem czy dalej ma miejsce od spodu na odwracacz, mój miał.

A jak nie ma to SSM2142 załatwi temat.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

A taki kompletny tylny panel suba?

Ukryta Zawartość

U mnie po wielu dniach zastanawiania się wyląduje DX1000 na panelu, nie bedzie Tanio ale będzie trochę mocy ( ok 700 przy 6R )

Ukryta Zawartość

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Mnie aż tyle nie potrzeba. W przykładzie który podałem za 100USD z przesyłką jest komplet łącznie z panelem i regulacjami.

Jak bym potrzebował mniejszą moc wybrał bym panel Polski ABelektronika PA400 za 500zł robią wersję od 4 , 6 do 8R

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.