Skocz do zawartości
IGNORED

Dali zensor 7 z Pioneer a 757 później cambridge cxn

RysiuMarcin

Rekomendowane odpowiedzi

Mój poprzedni post był jakie optymalne głośniki do pioneer a 757 rym razem interesuje i nurtuje mnie pytanie jak zestawienie dali zensor 7 z tym pioneerem. Bazą wyjściową dla mnie będzie dali potem źródło ja chciałem cambridge cxn a potem przewody gramofon. Jeśli by się okazało że pioneer jednak to nie to brzmienie i nie daje rady tak sobie pomyślałem o Atoll in100 proszę o jakieś podpowiedzi nawet negatywne rozpatrze człowiek uczy się metodą prób i błędów. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

mam zensory podpięte pod pioneera niestety innego bo a70da, gra wybornie. choć powoli dojrzewam do decyzji wymiany na wyższy model moich zensorów. gra to u mnie z cd/ winylem i pc. jesteś może z Warszawy?

Witajcie,

A70DA to nie A757 odmienne brzmienie.

I do Zensorów 7 polecam Atolla, Audiolaba lub właśnie CA,

Z kolei Benjamin koniecznie odsłuchaj wyższych Opticonów przed zakupem bo to jednak inne granie od Zensor. Może Ci się bardzo spodobać ale możesz być też wielce zawiedziony. To brzmienie nawet nie podobne do linii Zensor.

Rysiu Zensor 7 to dobre kolumny. Nie wiem czy akurat dobrze zgrają się z twoim Pioneerem ale z Atollem i wspomnianymi przezemnie wyzej na pewno.

Pozdrawiam i w razie wycen zapraszam

mam zensory podpięte pod pioneera niestety innego bo a70da, gra wybornie. choć powoli dojrzewam do decyzji wymiany na wyższy model moich zensorów. gra to u mnie z cd/ winylem i pc. jesteś może z Warszawy?

Jestem z okolic Gdańska

Słuchałem i porównywałem Dali zensor 7 z moim Pioneerem a 757 oraz z Marantzem pm 8005 i Cambridge audio cxa 80 . W tym zestawieniu Cambridge odpadł od razu nie dawał rady napędzić tych kolumn i scena była wycofana w środkowym paśmie. Jedynie Pioneer i Marantz dawały radę tylko ,że koszt Pioneera to 1 tyś zł a Marantz kosztuje 5 tyś zł. Te dwa wzmacniacze grały podobnie czyli dawały radę napędzić Dali zensor 7 scena była szeroka przejżysta , było można rozponać jakie instrumenty grają z której strony je słuchać . Dźwięk był w całym paśmie energiczny taki miśkowaty ocieplony natomiast bass był wyraźny ale nie był natarczywy.

Witajcie,

A70DA to nie A757 odmienne brzmienie.

I do Zensorów 7 polecam Atolla, Audiolaba lub właśnie CA,

Z kolei Benjamin koniecznie odsłuchaj wyższych Opticonów przed zakupem bo to jednak inne granie od Zensor. Może Ci się bardzo spodobać ale możesz być też wielce zawiedziony. To brzmienie nawet nie podobne do linii Zensor.

Rysiu Zensor 7 to dobre kolumny. Nie wiem czy akurat dobrze zgrają się z twoim Pioneerem ale z Atollem i wspomnianymi przezemnie wyzej na pewno.

Pozdrawiam i w razie wycen zapraszam

Jeśli chodzi o wyższą półkę kolumn Dali ja na pewno wybrał bym Dali opticon 6.

porównywałem je z Zensorem 7 miałem je podpięte pod pioneera a 757 i marantza pm 8005 źródłem byl cambridge cxn

Moge powiedzieć tylko jedno : zastanawiałem się czy zensory zostały wypakowane z kartonów :-) jednym słowem Opticon 6 zmiażdżył zensora 7

Moge powiedzieć tylko jedno : zastanawiałem się czy zensory zostały wypakowane z kartonów :-) jednym słowem Opticon 6 zmiażdżył zensora 7

To znaczy że lubisz taki dźwięk to dobrze.

Wstęga dla niektórych jest zbyt intensywna. Jednak jeśli słuchałeś jestem spokojny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.