Skocz do zawartości
IGNORED

Transport do daca....

Dkubek

Rekomendowane odpowiedzi

Tak masz rację ale te lasery są naprawdę mocne, mam 2 cd jeden z 93r i czytają idealnie, znajomi to samo. Nikt nie trafił słabej sztuki.

Kiedyś to musi się popsuć. Jak wymieniałem kółko od kieszeni :) to wyczyściłem sobie profilaktycznie oczko lasera , to jest naprawdę duże , chyba szklane i nie przypomina tych plastikowych laserów dziś produkowanych. Wzbudza zaufanie. A to przecież urządzenia nie z najwyższej półki. Dziś nie ma mowy o takim wykonaniu.

Pozdrawiam

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

, chyba szklane

Na pewno szklane. Ale to nie soczewki, nawet te plastikowe zużywają się w laserach.

mam 2 cd jeden z 93r i czytają idealnie

Sprzed prawie ćwierć wieku. A to najmłodsze z nich.

Mam obecnie sześć cedeków z CDM4, połowa ma jakieś problemy z czytaniem. A w przeszłości miałem ich jeszcze więcej. Nie były takie bezawaryjne.

Właśnie słucham tego Marantza podpiętego do daca i coś mi nie pasuje....

Jakby szorstko i za ostro w górnym paśmie, być może nie wpasował sie w resztę mojego toru.

Pytanie, czy modyfikacja Marantza może go wygładzić i poprawić to brzmienie?

Tak masz rację ale te lasery są naprawdę mocne, mam 2 cd jeden z 93r i czytają idealnie, znajomi to samo. Nikt nie trafił słabej sztuki.

Kiedyś to musi się popsuć. Jak wymieniałem kółko od kieszeni :) to wyczyściłem sobie profilaktycznie oczko lasera , to jest naprawdę duże , chyba szklane i nie przypomina tych plastikowych laserów dziś produkowanych. Wzbudza zaufanie. A to przecież urządzenia nie z najwyższej półki. Dziś nie ma mowy o takim wykonaniu.

Pozdrawiam

Bardzo często Starsze znaczy Lepsze!

De gustibus non est disputandum

• 2 tygodnie później...

Porównałem sobie tego Nada CD 514 po analogu i przez daca.

Zdecydowanie lepiej gra przez daca, a Marantz z daciem jeszcze lepiej.

Faktycznie CD za kilka stówek nie ma szans w konfiguracji transport plus dac.

Nad CD 514 z daciem jakby trochę łagodniej ale Marantz daje wiecej szczegółów i bardziej mi sie podoba.

Jedyne co to jakoś tak ostro bywa jak trąbki np. grają.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.