Skocz do zawartości
IGNORED

Dynaudio Emit M10 + Sony TAF555ES = fail

szybki

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie, wcześniej ze wzmacniaczem grały Monitory Audio BR2 i brzmienie było o wiele bardziej żywiołowe i 'angażujące'. Z Dynaudio wszystko brzmi bardzo ciemno, mam wrażenie że dźwięk jest wycofany, jakby kolumny były zasłonięte...niestety nie umiem tego sensownie opisać, generalnie brzmienie mi się nie podoba.

Rozważam przesiadkę na Rega Brio-R - czy to sensowne posunięcie? W porównaniu do Sony, zarówno wymiarami jak i masą, wydaje się 'zabawką'...ale czytałem sporo dobrych o tym wzmacniaczu.

A może polecicie jakiś inny jeszcze?

Muzyka niestety mocno zróżnicowana, pomieszczenie ok. 18m2

pozdrowienia!

https://www.audiostereo.pl/topic/130147-dynaudio-emit-m10-sony-taf555es-fail/
Gość aqs

(Konto usunięte)

ona tak grają, ciepło z wycofaną górą, jak ci nie pasuje dźwięk to ja bym je oddał, ewentualnie jasno grający wzmak i wydajny prądowo, Creek, Exposure, ale i tak nie będzie super żywo i przejrzyście

Z kolumn posłuchał bym Usher V-601

Wycofana gora to nieprawidlowe okreslenie, chociaz rozumiem, ze kazdy nieco inaczej opisuje, odbiera brzmienie kolumn. Po pierwsze - jak sa nowe, daj im pograc te min. 3 miesiaca. Po drugie - w rege brio bym sie nie pchal, gdy brakuje Ci ilosciowo gory. Jak Kolega wyzej , idz w exposure, atoll in 100 se, moze wyzsze modele denona. Ps. Masz wyjatkowo udane monitory, bardzo muzykalne, nasycone, daj im szanse i od razu sie nie poddawaj.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Charakteru dynaudio kablem nie zmienisz, dynaudio to nasycenie, barwa. Gora nie stanie sie nigdy ostra a dzwiek suchy. To glosniczki wybitnie muzykalne i majace w sobie "ducha" starego, dla mnie najlepszego dynaudio. Daj im pograc pare miesiecy, dzwiek jeszcze sie zmieni. I to co zawsze mowie, "klipsza" z dynaudio nie zrobisz ani kabelkami ani wzmakami, gora jest dzwieczna i nasycona i pasuje do reszty brzmienia. Jak sie do takiego brzmienia nie przekonasz/nie lubisz to zostanie Ci szukac dalej, ale pamietaj co Ci napisalem - te monitory sa wybitnie muzykalne.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

A może to wina źródła? Nie jest zbyt wyszukane - Tidal HiFi (to raczej nie ulegnie zmiane) + Audioquest DragonFly Black....

Sony pewnie jest wydajny, ale ma też już ok. 30 lat i nie wiem, czy nie zaczyna niedomagać (odnoszę wrażenie, że brzmienie poprawia się po ok. 30 minutach słuchania).

Kolumny powinny być już jako tako wygrzane, kupiłem używki (pierwszy właściciel miał je od początku tego roku).

Sony pewnie jest wydajny, ale ma też już ok. 30 lat i nie wiem, czy nie zaczyna niedomagać (odnoszę wrażenie, że brzmienie poprawia się po ok. 30 minutach słuchania).

Prawdopodobnie spadl prad spoczynkowy, jesli masz dobry multimetr i 2 prawe rece to Ci pomoge go wyregulowac

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.